Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от декември 30, 2012

Перфектната война

Сблъсъкът между bTV и "Булсатком" съчета три големи битки на телевизионния пазар

Работим за хазната до 1 май

През 2013 година денят, в който работещите у нас започват да работят за себе си, е 1 май, изчислиха от Института за пазарна икономика (ИПИ). Така нареченият Tax Freedom Day се пада именно на неработния 1 май, отбелязват експертите.

bTV срещу "Булсатком" - рунд пореден

Няма изгледи за разрешаване на финансовия спор между bTV и "Булсатком". Двете страни в конфликта отново си размениха обвинения, след като не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите.

Каква всъщност беше целта на Арабската пролет?

Двете години от живота на Арабското пробуждане вече се усещат като цял уморен век, като настроенията се люшкат от повишен оптимизъм до извънмерен страх. Сметките с тиранията бяха разчистени в цяла Северна Африка - нещо, смятано за немислимо едва преди пет години - Сирия потъна в жестока гражданска война, Йемен - в хаос, Ливан - в насилие, и трусовете се усещат на практика във всяко кътче от региона, пише Надер Мусавизаде в „Ню Йорк таймс“.

Печатните новини за деня

"Борисов е мечтата на пиара", е озаглавено интервюто в " Труд " с Нидал Алгафари, имиджмейкър. И обяснява защо: "По цял ден ще си седя, няма да върша нищо, той ще си се справя сам. Бойко Борисов е уникален човек , който може да създава от абсолютно нищо събитие.

Глоби за 184 бона отнесоха барове и кръчми заради тютюнев дим

Здравните инспектори са наложили глоби за общо 184 700 лева заради нарушения на забраната за пушене на закрито от 1 юни 2012 г., когато тя влезе в сила, до края на годината, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Катастрофата на “Тракия” - заради изпреварване през аварийната

Изпреварване през аварийната лента и несъобразена скорост са причините за ужасяващата катастрофа на АМ “Тракия” вчера, при която загинаха двама младежи, а други трима са в болница със сериозни наранявания, съобщават от ОД на МВР Пазарджик.

Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Пътната обстановка в страната

Към 05:30 ч. републиканските пътища са проходими при зимни условия , съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Владимир Каролев:От 1997 до 2007 доходите у нас са се увеличили два пъти

Фактите са абсолютно ясни, че настигаме европейците. От 1997 до 2007 доходите у нас са се увеличили два пъти.

Основен проблем на ромите в България - дискриминацията

Ромите продължават да са маргинализирани в България. Това пише журналистът и един от ръководителите на аналитичния център „Foreign Policy in Focus” - Джон Фефър на интернет страницата на центъра.

Барак Обама подписа закона за "фискалната пропаст"

Барак Обама подписа закона за "фискалната пропаст", предаде Асошиейтед прес. Президентът на САЩ, който е на почивка на Хаваите, подписа закона за избягване на т.нар. фискална пропаст, която заплашваше да върне страната в рецесия.

Преглед на пресата днес

"Търси се алтернативата на ГЕРБ", коментира в "Преса" социологът Цветозар Томов. Той посочва, че ГЕРБ предлага на българското общество политическите ценности на една насилствена модернизация. България наистина се нуждае от модернизация и това не може да стане без политическата воля на държавата.

АЕЦ „Белене" ще се строи, прогнозира експерт

Експертът по енергийна сигурност проф. Нина Дюлгерова прогнозира, че предстоящият референдум ще бъде положителен.

Фискалният пакт на Европейския съюз вече е в сила

Трудно постигнатият фискален пакт на Европейския съюз, който предвижда по-тясна икономическа координация, като част от мерките за справяне с дълговата криза, влязоха в сила в началото на новата година.

Андрей Райчев: ГЕРБ няма да е на власт сам или въобще няма да е на власт след юли месец

Българският народ няма да понесе нова тройна коалиция, но със сигурност мога да кажа, доколкото един социолог може да е сигурен шест месеца преди изборите, че ГЕРБ няма да е на власт сам или въобще няма да е на власт след юли месец. Това прогнозира социологът Андрей Райчев пред БТВ.

Започва данъчната кампания

Започва данъчната кампания на Националната агенция за приходите. Декларации за доходите подават юридическите лица, както и физическите, които имат доходи извън трудов договор.

Преглед на печатните новини за деня

24 часа Данъчните вземат 1,05 млн. лв. на тотомилионера

Министри да поискат прошка от хората за неизпълнени обещания

Покаяние в кабинета разпоредил Бойко Борисов. Министрите, които не са изпълнили обещанията си, да излязат пред хората на Сирни Заговезни (17 март) и да им поискат прошка, настоял премиерът. Това пише "Стандарт",като се позовава на членове на правителството.

Васил да почерпи!

В началото на Новата година православната църква чества две събития. На 1 януари се отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики .

Честита Нова 2013 година!

Щастлива Нова 2013 година!

С концерти на открито в страната посрещат новата 2013-та

Много български градове ще посрещнат новата 2013 г. с концерти на открито тази вечер. В 22.00 часа на площад „Княз Александър I" в София ще започне празничен концерт-спектакъл „Сцена под звездите". В програмата участват Йорданка Христова, Ирина Флорин, Графа, АКАГА, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Моисей, Богомил, Рафи. Водещи на шоуто ще бъдат Мария Силвестър, Силвестър Силвестров и Александър Сано. Тази година са предвидени награди за хората, облечени в карнавални костюми.

Времето днес ще е предимно слънчево и тихо, подходящо за планински туризъм

Времето над страната днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 8°. В София – около 4°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология – НИМХ към БАН.

Кремираха групово изнасилената индийка при засилени мерки за сигурност

Младата индийка, която бе групово изнасилена в автобус, довело до масово недоволство и протести в Индия, бе кремирана в столицата на страната Делхи, съобщава БиБиСи.

Пътищата са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ. Температурите са в интервала от - 13 С° до + 8 С°. Времето над страната е предимно ясно на места облачно.

Изработването на нов Наказателен кодекс е главен приоритет за правосъдния министър

Приоритетите на Министерство на правосъдието за 2013 г. са свързани най-вече с изработването на нов Наказателен кодекс, който да бъде подложен на широка обществена дискусия. Това заяви министърът на правосъдието Диана Ковачева, цитирана от БТА.