Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 25, 2012

"Гардиън" за България: гнила политика, гнили домати

Българският поет Николай Колев с брада като на Толстой уведоми на 14 ноември шест водещи институции в страната си, че планира да замери всяка с по един домат, обвинявайки ги в корупция, пише британският вестник "Гардиън" в редакционна статия, озаглавена "България: гнила политика, гнили домати".

Маскирани и въоръжени с автомати задигнаха 162 хил. лв. от фабрика в Перник

Въоръжени и маскирани задигнаха 162 000 лв. от Централната обогатителна фабрика в Перник. Парите са били предназначени за изплащане на заплати, съобщиха за БТА от "Минна компания", чието поделение е ограбеното предприятие.

Безработицата с нов ръст през октомври

До 12,6% се е увеличила безработицата в България през октомври, показват данните на европейската статистическа служба Евростат.

Депозираха кандидатурата на прокурор Галя Гугушева за конституционен съдия

„Патриот” извади държавата и СДС от конституционната криза. Тримата независими депутати Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Валентин Николов депозираха кандидатурата на прокурор Галя Гугушева за конституционен съдия.

Днес почитаме паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани

Православната църква почита днес паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани , който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Исус Христос.

Пресата днес

Край на договорите, сключени само след телефонен разговор, акцентира " Труд ". Това цели поправка в закона за защита на потребителите, внесена от депутата от ГЕРБ Иван Вълков. Ако предложението му бъде прието, това ще означава, че договорите ще се сключват само когато потребителят е дал съгласието си в писмена форма. За около година в Комисията за защита на потребителите, както и в тази за регулиране на съобщенията, са постъпили над 3000 жалби, предимно срещу мобилни оператори. Вносителят на поправката предлага от 1000 до 3000 лв. глоба за доставчик на услуга без писмен контракт.

НАП взима парите на тотомилионера от Перник

Тотомилионерът от Перник Росен Русимов вече е със запорирани банкови сметки, пише "24 часа", като со позовава на източници в НАП. Той ще се прости с над 1 милион лева от рекордната печалба, след като данъчните приключат проверката си за бизнес делата му.

Снегът идва след 3 декември

Средната месечна температура през декември в Северна България и високите полета е около 0˚, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони – около 4˚, в планините — от минус 5 до минус 1°. През тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Проходими пътища в страната

Републиканските пътища са проходими при зимни условия , съобщиха от МВР. Ограничена видимост поради мъгла: - до 50 м - в района на Пловдив,Шипка,Чирпан и Раднево.- до 100 м – в районите на Пазарджик и Свищов. - до 150 м – в районите на Обзор,Монтана,Плевен,Харманли,с.Гулянци,с.Деково и с.Девенци.

Времето днес ще е нетипично топло, със силни ветрове и дъждове

Днес времето над страната ще бъде динамично. Почти през целия ден в Централна и Източна България ще духа пулсиращ южен вятър, със скорост на моменти до 20 м/сек. На места максималните температури ще достигнат 20°-22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

ЕС се договори за бързо одобрение на инфраструктурни проекти

Страните от ЕС се споразумяха за изглаждане на процеса за одобряване на стратегически инфраструктурни проекти в енергетиката като тръбопроводи и електропроводи, съобщи Европейската комисия.

Новините днес

Проекти. „Стандарт": ТЕЦ и пристанище за въглища край Резово Пристанище за въглища и ТЕЦ ще вдигнат турски инвеститори до най-чистото място от българското Черноморие - Резово. Въглищата са в основата на турската енергетика, затова и в порта ще бъдат внасяни такива от Украйна. Това обаче може да унищожи родния туризъм в региона. Секторът е основният, който може да изведе икономиката в моменти на криза, обясни президентът Росен Плевнелиев.

Хилари Клинтън:Пътят за мир минава през Ерусалим и Рамала, не през Ню Йорк

Преговорите между израелци и палестинци са единственият начин за постигане на траен мир в Близкия изток, заяви държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Думите на Станишев отлитат, направеното от нас остава!

Премиерът Бойко Борисов отново повтори тезата си, че „направеното от ГЕРБ остава“. Повод за това даде откриването на новото кръстовище на две нива при Телевизионната кула в София.

Плевнелиев: България подкрепя евроинтеграцията на Турция

За България сътрудничеството с Турция в енергийната сфера е стратегически важно, заяви президентът Росен Плевнелиев, който е на двудневно официално посещение в Турция, на съвместна пресконференция с колегата си Абдулах Гюл.

13% скок на заплатите в министерствата – средната е 1118 лв.

Средната заплата в администрацията на МС и министерствата към 1 септември е 1181,72 лв., което е увеличение с 13,16 на сто спрямо 1 юли същата година. На днешното заседание на кабинета беше разгледан доклад на Секретариата на Съвета за административната реформа.

Да махнем доживотния затвор без право на замяна, зове Попова

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че в модерните държави категорично не може да съществува наказание "доживотен затвор без право на замяна". Според нея този тип наказание да бъде премахнато.

Американски съд: Няма по-малко вредни цигари

Големите тютюневи компании трябва да поместят в медиите реклами, в които да посочват, че съзнателно са заблуждавали американската общественост за опасността от пушенето и пристрастяването към цигарите, реши американски съдия, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Средната възраст на българите вече надхвърля 42 години

Министерството на труда и социалната политика ще представи днес пред Министерски съвет отчета си по изпълнението на Националната стратегия за демографско развитие на България през 2011 г., както и плана си за мониторинг на актуализираната стратегия до 2020 г.

Марешки изхвърли Янев от името на новата партия

„За ред, законност и справедливост с Марешки” е новото име на коалицията Янев-Марешки, което ще бъде оповестено официално в най-скоро време.

Новия български патриарх ясен на 24 февруари 2013 г.

На 24 февруари в София ще се състои патриаршеският избирателен събор за избор на нов български патриарх . Това заяви Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който е и наместник-председател на Светия синод, цитиран от БТА.

АТАКА и ВМРО заедно на изборите догодина

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов вижда възможност за съвместно обединение на изборите на патриотични формации , сред които и Атака. Това заяви самият Каракачанов по време на отбелязването на 100-годишнината от Балканската война във Видин, цитиран от Дарик.

Новините днес

"Краят на СДС може да е добро начало", анализира за "Труд" Емил Кошлуков. Според него слабостта на партията се състои в три фундаментални проблема, които тя не е успяла да разреши 20 години, и които спъват развитието й. "Първо - проблемът с историята. СДС никога не успя, за разлика от БСП, да излезе с един прочит на собствената си историята. Второ - проблемът с кадрите.

Изнасилена на 14 години осъди България за неефективно разследване

15 000 евро обезщетение трябва да плати България на 32-годишна жена от Карлово, която била изнасилена, когато е била на 14-годишна възраст.

Мъжът на Ирена Милянкова тартор на групата, набирала момичета за секс

Съпругът на модела Ирена Милянкова – Росен Чолов-Чолата е бил тартор на разбитата вчера група от ГДБОП, занимавала се с набиране и склоняване към проституция и с трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Ройтерс: България тормози своите мюсюлмани

Сърница, България. Пасторална картина на заснежени планини и традиционни български занаяти, арабски книги и календар с изображение на Мека можем да видим в кабинета на Саид Мутлу. 

От 1 януари със 7% по-ниска цена за парно и газ

Цената на топлинната услуга ще намалее значително от 1 януари 2013 г., най-малко със 7 %. Това прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Андрей Иванов подаде оставка като столичен лидер на ГЕРБ

Бившият шеф на Столичния общински съвет  Андрей Иванов подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Оставката е приета от премиера Бойко Борисов.

Еврогрупата и МВФ се споразумяха за намалението на гръцкия дълг

Финансовите министри на еврозоната и Международният валутен фонд (МВФ) постигнаха споразумение за намалението на гръцкия дълг след над 10-часови преговори, предаде Ройтерс. Кредиторите на Гърция си поставиха за цел да намалят дълга на страната с 40 млрд. евро до 124% от брутния вътрешен продукт (БВП) към 2020 г. чрез пакет от мерки.

Новините днес

В интервю за " Стандарт " финансовият министър Симеон Дянков подчертава: "В края на 2009 г. след изборите така бяха направени разчетите на последния бюджет на предишното правителство, че се очертаваше огромен дефицит и това се знаеше навън. Имаше голям натиск отвън върху българския лев. От май до ноември 2009 г. три пъти се увеличи външният риск за падане на лева, защото външни спекуланти постоянно атакуваха и купуваха позиции, един вид срещу българския лев.

Коледни добавки може да няма заради напреднали пътни проекти

До 7 декември ще се чака, за да се вземе решение дали ще има коледни добавки към пенсиите, защото изпълнението на бюджета върви с малък излишък, но проблем може да има с европейските фондове. Това казва вицепремиерът Симеон Дянков в интервю за "Стандарт". "Ако авансовите разплащания са големи – от една страна е добре, защото означава, че вървят проектите, но, от друга, временно ще ни вкарат в дефицит", посочва той.

Бойкотираме референдума. Той е фалшив и безсмислен!

Бойкот на референдума за АЕЦ Белене, който е насрочен за 27 януари догодина - това поискаха от движението „България на гражданите“ на днешна пресконференция.

ГЕРБ напълно контролира СДС, скочи Мартин Димитров

Тримата отлъчени от СДС депутати остават народни представители от „Синята коалиция“. Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров прогнозират, че днешното решение на Националния съвет да ги изключи от партията ще доведе до вълна от хора, които ще искат да напуснат СДС.

Кой контролира семейния бюджет?!

Мъжът в къщата сигурно си мисли, че той контролира бюджета у дома. Но това въобще не е така. Всъщност жената е тази, която има по-голямо влияние върху разпределянето на парите и върху това как трябва да се изхарчат, посочва ново проучване.

Изритаха Шарков, Гяуров и Димитров от СДС

Депутатите от " Синята коалиция " Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров са изключени от СДС. Това реши на днешното си заседание Националният съвет на СДС. Бившият лидер на сините Мартин Димитров е бил изключен с пълно единодушие.

Как "изловиха" шефа на ЦРУ?

Това, че властен мъж има извънбрачна афера с по-млада, красива жена, не може да е особена изненада. Примери колкото щеш. В цялата човешка история. Това, което предизвиква учудване, когато става въпрос за изневерите на подалия оставка директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, е как разузнавач №1 в Съединените щати (а защо не е и в света) беше “хванат в крачка”.

Пътната обстановка

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Температурите са в интервала от - 4 до +14С°. Времето над страната е с разкъсана облачност.

СДС с нова кандидатура и трима по-малко

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов прогнозира, че на предстоящите през лятото парламентарни избори партията ще има повече депутати, отколкото сега цялата Синя коалиция. Пред ТВ7 той назова имената на трима сини депутати, които очаква днес да бъдат изключени - Димо Гяуров, Мартин Димитров и Ваньо Шарков. За останалите посочи, че получават "последен шанс".

Край на заменките с гори, отсече Борисов

Управляващите вече търсят начин чрез законодателни промени да отменят заменките на гори, заради които има риск България да бъде санкционирана от Европейската комисия. За това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в неделя.

Новините днес

"Искам хората да са добре не само по Коледа". Това казва в интервю за " Стандарт " вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Станишев се запритесни за наследството на ГЕРБ

Наследството на Бойко Борисов ще е тежко – опразнена хазна, разнебитена държава, смазан малък и среден бизнес, заяви председателят на БСП Сергей Станишев. Думите му са заигравка с постоянните коментари на премиера Бойко Борисов за лошото наследство на тройната коалиция, в което Станишев беше премиер.

Кой спечели от блицконфликта в Близкия изток?

7-дневните бомбардировки от Израел разрушиха множество сгради и убиха 161 палестинци. Но въпреки пораженията и човешките загуби ръководството на Хамас, ползващо се с политическата власт в Ивицата Газа, обяви края на конфликта за собствен триумф, посочват от в. „Вашингтон пост“.

Еврогрупата излезе с предложение за стабилизиране на гръцкия дълг

На извънредно съвещание финансовите министри на страните от еврозоната съставиха предложение за техническите аспекти на стабилизирането на гръцкия дълг в средносрочен план, предадоха информационните агенции.

Новините днес

„Доматената революция" е сред водещите теми на всекидневниците в неделя. „Около 200 души се събраха на протест пред Народното събрание /НС/, много от тях - с домати в ръце.

Домати, чушки и ябълки полетяха към Парламентът

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.