Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 11, 2012

Печатните новини за деня

Коледните намаления тази година ще важат поне два месеца, съобщи "Стандарт". Заради свитото потребление търговците започнаха от рано да изкушават българите с изгодни оферти. Още в началото на ноември започнаха да се предлагат промоции "две в едно". Очаква се тази зима българите да са далеч по-стиснати в сравнение с 2011 г. Миналата година сме изхарчили 249 лв. за близките си, даровете тази година вероятно ще струват средно между 200 и 224 лв., прогнозира изданието.

Марковска с намерение да положи клетва в КС

ВСС прие оставката на Венета Марковска като съдия и заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС). Гласуваха 22 членове на съвета, от тях 18 бяха „за”, двама - „против” и двама се въздържаха.

Прогнози за изборите: ГЕРБ води с 2:1 на БСП

В интервю за "Монитор" проф. Михаил Константинов, математик, прогнозира резултатите от предстоящите парламентарни избори: "ГЕРБ води с 2:1 на БСП. Трябва да се промени цикълът на изборите. От интернет гласуването се плашат червените, защото техният електорат не се увеличава чрез такъв вот. Вдясно се надявам нещо да се случи, защото в момента е мрак и ужас. СДС може да е третата политическа сила".

Венета Марковска подаде оставка като съдия и зам.-председател на Върховния административен съд

Ден преди полагането на клетва на новоизбраните конституционни съдии Венета Марковска подаде оставка като съдия и зам.-председател на Върховния административен съд /ВАС/, съобщи БТА.

СДС няма да подкрепи вота на недоверие на ДПС

Поисканият от ДПС вот на недоверие към правителството няма да бъде подкрепен от СДС, защото лидерът на ДПС Ахмед Доган е нанесъл обида на целия български народ с оценката си за Балканската война. Това заяви синият лидер Емил Кабаиванов, цитиран от пресцентъра на партията.

В цяла Европа днес ще има протести

Европа днес се мобилизира за протестни действия срещу мерките за строги бюджетни икономии. В Испания и Португалия , чиито финанси са силно разклатени, днес ще има обща стачка и редица демонстрации, предаде Франс прес.

"Бащата на Станишев е участвал в регулирането на процесите в БПЦ"

Вицепремиерът Цветан Цветанов остро коментира обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев, че управляващите упражняват натиск върху Светия Синод чрез директора на Дирекцията „Вероизповедания“ към Министерски съвет Емил Велинов.

Печатните новини за деня

Всички печатни издания днес отразяват разразилите се след кончината на патриарх Максим разногласия сред членовете на Светия синод по повод избора на митрополит Кирил за наместник-председател на синода и на Софийската епархия.

Най-вероятно ще има нов избор за председател на Светия синод

Борбата за патриаршеския трон се задълбочава. Вероятно ще се стигне до ново гласуване на наместник-председател на Българската православна църква. Това прогнозираха пред "Дневник" познавачи на църковните дела след като Великотърновският митрополит Григорий, председателстващ заседанието на Светия синод в събота, на което Варненският митрополит Кирил беше избран за наместник-председател, оттегли подписите си от протоколите на заседанието.

Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева

Българската индустрия може да остане без газ от 1 януари 2013 г., защото нямаме подписан договор за газ от началото на следващата година, заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Борисов чака цената на газа, за да отиде на първа копка на „Южен поток“

От преговорите утре и в четвъртък за цената на природния газ зависят следващите ни стъпки. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти, след като откри заедно със словашкия премиер Роберт Фицо Шестата международна кооперативна борса, предаде БТА.

Еврозоната дава на Гърция още две години да оправи финансите си

Финансовите министри на страните от зоната на единната европейска валута са съгласни да дадат на Гърция още две години време да оправи финансите си. Това каза тази нощ председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, цитиран от ДПА.

Печатните новини за деня

"Всички станахме роми в ЕС". Това твърди анализът на "Сега". Спирането на България и Румъния за Шенген, както и заплахата за връщане на визовия режим за сърби, македонци и други народи на Балканите се дължат на обща причина - Западът налага карантина, за да се предпази от техните ромски малцинства. Инициатори на заплахата бяха Германия и Франция, зад които веднага се наредиха Холандия, Белгия, Австрия и Люксембург. Същата предупредителна схема бе приложена през есента на 2010 г., когато Франция и Германия изпратиха общо писмо до Съвета на ЕС да бъде отложено приемането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Марковска е отложила клетвата си за конституционен съдия

Доколкото знам г-жа Венета Марковска е отложила полагането на клетва като конституционен съдия и е сезирала прокуратурата да провери сигналите срещу нея, съобщи в сутрешния блок на БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. Снощи премиерът Бойко Борисов заяви, че е помолил Марковска да се оттегли, след като е създала такъв огромен шум и да продължи да си бъде съдия.

Израел стреля срещу Сирия за пръв път от 1973 г. насам

Израелската армия произведе предупредителен изстрел с управляема ракета срещу Сирия, след като за втори път през последните дни сирийски снаряд попадна близо до израелски военен пост на Голанските възвишения. Това е първият случай от войната Йом Кипур от 1973г., когато израелски части откриват стрелба по сирийската армия.

Митрополит Кирил доволен от избора

Изборът на Светия синод да издигне мен като наместник-председател на Българската православна църква е напълно каноничен.

Печатните новини днес

Покана за участие в тържествената първа копка на "Южен поток" е получил Бойко Борисов, пише "Стандарт". Събитието е насрочено за 7 декември край руския град Анапа, който се намира на западния бряг на Черно море. Оттам ще тръгва тръбата, която, след като мине по дъното, ще излезе край Варна. Официалната покана от руснаците е и до енергийния министър Делян Добрев, както и до шефа на Български енергиен холдинг Михаил Андонов.

Борисов моли Марковска да се оттегли: Създаде огромен шум

Само четири дни преди новоизбраните конституционни съдии да положат клетва премиерът Бойко Борисов помоли Венета Марковска да се оттегли.