Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от октомври 28, 2012

Държавата няма пари за АЕЦ Белене

Държавата няма финансови възможности да финансира голям проект като АЕЦ „Белене" . Това каза пред Дарик радио министърът на енергетиката Делян Добрев. Той допълни, че не иска да влияе върху решението на хората как да гласуват по време на референдума.

Жестоко убийство на възрастна жена

Двама непълнотелетни младежи – на 16 и 17 години, са задържани за убийството на 78-годишна жена от село Змейово. Жертвата е била задушена с постелка и удряна по глава с дървен сап.

Арестуваха Николай Гицов - Рижко

Полицията задържа един от  най-големите измамници  в страната, съобщи Дарик. 41-годишният  Николай Гицов , известен с прякорите Кайчо и Рижко (заради червения цвят на косата му), в продължение на  години причаквал възрастни хора пред клоновете на банки, облечен като банков служител, и ги обирал.

Днес е Архангелова задушница

Днес е църковният празник Архангелова задушница , който се отбелязва винаги в съботата преди Архангеловден - на 8 ноември.

Печатните новини за деня

По десет шофьора ще духат за алкохол, докато чакат на червен светофар. Проверките, които от Пътна полиция ще започнат от понеделник, са по модел на холандската полиция, съобщи за Монитор комисар Богдан Милчев, шеф на столичния КАТ. Те няма да са само един ден, а ще продължат и занапред. Отиваме на едно голямо кръстовище десет полицейски служители с дрегерите. Така за 30 секунди можем да проверим едновременно десет шофьори дали са употребили алкохол", обяснява Милчев. Такива внезапни проверки по широкообхватния метод ще се извършват не само за пили водачи, но и за наркотици и за нередовни документи.

Какъв ще бъде ефектът на урагана Санди върху икономиката на САЩ?

Източното крайбрежие на Северна Америка за пореден път бе в обсега на природно бедствие.  Въпреки че нанесе щети в Канада и страните от Карибския басейн , ураганът Санди връхлетя най-силно североизточното крайбрежие на САЩ - най-гъсто населената част на страната, принуждавайки една от главните икономически столици на света – Ню Йорк буквално да застине.

Когато кметовете работят, държавата помага, рече Борисов

България е една от четирите държави в Европейския съюз, която няма спрени оперативни програми. Това коментира премиерът Бойко Борисов, след като откри в Ботевград първата регионална система за управление на отпадъците у нас, финансирана с европейски средства.

Атина отново блокирана от транспортна стачка

Метрото, трамваите и електрическата железница в Атина днес няма да се движат заради 24-часова стачка в обществения транспорт, съобщиха гръцките медии, цитирани от БТА.

Пътната обстановка в страната днес

Пътищата от републиканската пътна мрежа, в по-голямата част от страната, са проходими и сухи. На автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин" пътната настилка на отделни места е мокра.

БСП отрича лентичките на Борисов

Твърдението на премиера Бойко Борисов, че той за една година е построил училището в Съединение не отговаря на истината. Това съобщиха от Областния съвет на БСП-Пловдив.

Нови две жертви на измамни схеми

Две възрастни жени „изгоряха“ с по 3 000 лева в Карнобат, съобщиха от бургаската полиция. Първата потърпевша е 78-годишна карнобатлийка, която се оплакала, че в дома й дошъл непознат мъж и се представил за служител на "Пенсионното".

Данък "Депозит" отваря врати за промени в данъчната система

Облагането на лихвите по депозитите отваря вратата към промени в данъчната система, но при високото ниво на сивия сектор в страната, промяна в данъчната политика ще бъде удар върху легалния бизнес. Това коментира за БТА директорът на Центъра за икономическо развитие Георги Прохаски.

Печатните новини за деня

Преди да е паднал първият сняг, общинарите в цялата страна бързат да преброят "легналите полицаи", съобщава " Труд ". До юли 2013 г. трябва да се махнат всички изкуствени неравности по улиците, които не могат да се ремонтират така, че да отговарят на изискванията на наредба на МВР и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Документът, влязъл в сила на 24 юли т.г., задължава всички собственици на пътища до 1 година да премахнат напречните гърбици, които трошат колите.

Полицията в немилост заради скандала със сниманите полицаи

Има подем на умишленото оплюване на  полицията , заяви директорът на ОДМВР-Варна Тодор Иванов. Изказването му беше провокирано от активността в социалните мрежи през последните дни.

Код „оранжево” в 4 области

Оранжев код за обилни валежи е обявен в 4 области на страната. Засегнати са  Благоевградска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска  област. За последните две синоптиците прогнозират и силни ветрове, съобщават от НИМХ към БАН.

Македония заличава думата "български" на старинни фрески и икони!

Македонските власти освен всеизвестните кражби на история извършват и други по-малко известни и на нашата общественост престъпления спрямо международните практики в областта на културно-историческото наследство, алармира директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Сватба и брадва за Мариана Попова

Тази седмица номинирани за изгонване от къщата на  VIP Brother са Къци Вапцаров, Златка и Мариана Попова.

Столицата е подготвена за зимата, този път без изненади

Столична община има готовност за зимата, остава фирмите, ангажирани със снегопочистването, да се справят със задачата и да си свършат работата, отбеляза кметът на столицата Йорданка Фандъкова , която инспектира готовността на фирма оператор за предстоящия зимен сезон.

Почитаме днес Народните будители

Един от най-значимите празници честваме днес - Денят на народните будители.

Печатните новини за деня

"Изборът ми не е политическа сделка", заявява пред "Стандарт" Венета Марковска. Според нея всеки конституционен съдия трябва да спазва върховенството на конституцията и закона."35 години съм работила така, ще продължа и в бъдеще по този начин. Без каквото и да е влияние отвън", казва Марковска.

Референдумът за "Белене" на 27 януари, реши Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев насрочи референдума за изграждането на АЕЦ „Белене“ да се проведе на 27 януари 2013 година (неделя), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Апокалипсис декември 2012: Как точно ще свърши светът

Със сигурност има много спекулации около Края на света през декември 2012 г., пише в сайта squidoo.com, цитиран от БЛИЦ.

Парламентът избира днес членове на Конситуционния съд

Парламентът днес ще избере членовете на Конституционния съд (КС) от своята квота. Номинирани са четирима души - двамата заместник-председатели на Народното събрание - Анастас Анастасов и Екатерина Михайлова, заместник-председателят на Върховния административен съд (ВАС) Венета Марковска и съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Татяна Върбанова.

Ураганът Санди в топ 10 по разрушения, 34 жертви

Санди е сред десетте най-разрушителни урагани, опустошавали някога територията на САЩ, съобщи Франс прес, като се позова на интервю на президента на специализираната компания Екекат за телевизия "Блумбърг" Бил Киъг.

Турция с краен срок за влизане в ЕС

Европейският съюз ще загуби Турция, ако не я приеме за свой член до 2023 г., заяви в Берлин турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Печатните новини за деня

"174 нови камери на КАТ - вижте къде ще снимат", е водещото заглавие за " 24 часа ". Вече се знае къде ще бъдат поставени новите записващи устройства. Това ще стане в т. нар. черни точки, където в последните 5 години са станали голям брой катастрофи.

До минус 9 през ноември

Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, а най-високите - между 17 и 22 градуса, съобщи Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

БСП готови за избори, срещу ГЕРБ

Единствената партия, с която БСП не би се коалирала на парламентарните избори догодина, е ГЕРБ, заявиха лидерът на БСП Сергей Станишев и депутатът Бойко Великов.

АЕЦ "Белене“ с редица нарушения при сключените договори

Редица нарушения е установила Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) при извършената проверка на всички сключвани договори, анекси и допълнения към тях по проекта АЕЦ "Белене", стана ясно от доклада на директора на АДФИ Теменужка Петкова пред членовете на временната анкетна комисия за АЕЦ "Белене" , предаде БТА.

Ново поскъпване на тока с 3-4 процента прогнозира Ангел Семерджиев

Цената на електроенергията ще се повиши поне с 3-4 % от юли 2013 г. заради увеличение на добавката за зелена енергия , съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. По тази причина от миналия юли токът поскъпна с рекордните 13 на сто.

Офисът на ГЕРБ в Кюстендил осъмна с изпочупени прозорци

Снимка БТА Неизвестни лица са счупили стъклата на вратите и прозорците на офиса на ГЕРБ в Кюстендил , съобщиха от партията.

Мая Манолова: Данък "лихви" отива на съд

Опозицията ще атакува данък "лихви" пред Конституционния съд. Все още точната формулировка не е изчистена, но при всички положения има основание за това, предвид действието на закона със задна дата, обясни соцдепутатката Мая Манолова . По думите й, е противоконституционно налогът да засегне лихви, натрупани през минали години, предаде Стандарт нюз.

Трудовите ограничения в Холандия за българи остават

Запазване на ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци до 2014 г. е една от точките, по които са се договорили холандските либерали и лейбъристи в рамките на споразумението им за коалиционно правителство. Това съобщава Медиафакс, позовавайки се на сайта DutchNews.nl.

Поредният напуснал къщата на ВИП Брадър - Юлиан Константинов

Оперният певец Юлиан Константинов напусна къщата на ВИП Брадър , като за първи път вотът на публиката бе негативен.

Поне десет жертви на Бурята Санди в САЩ

Една от най-силните бури , които някога са връхлитали Съединените щати - Санди , достигна крайбрежието на щата Ню Джърси близо до град Атлантик Сити. Природното бедствие предизвика евакуации, спиране на транспорта и прекъсване на кампанията за президентските избори, съобщава Ройтерс.

Откриха 50 тона развален фасул в складове на БЧК

Близо 50 тона развален зрял фасул са засечени в складовете на Българският червен кръст (БЧК), съобщи bTV. Храната е била пълна с паразити и червеи.

Кристалина Георгиева: Надеждата в Сирия умря

Събитията около обявеното временно примирие в Сирия показаха, че дипломатическо решение на конфликта няма. Това заяви еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева, пише БТА.

Печатните новини за деня

Инициативен комитет от доспатското село Црънча настоява пред институциите най-после да се реши проблемът с връщането на земеделската земя на 800 негови жители, информира "Труд". Ако това не стане, селяните искат да се прехвърлят административно към Гърция. "Искаме специална процедура за прехвърляне на крайграничните села Црънча и Бръщен към гръцката област Драма или към град Кавала", се казва в писмо на местните към институциите.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уволни Калинка Пенчева

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа днес заповедта за уволнение на говорителя на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева заради уронване на престижа на службата.

СГС оправда Цонев и по делото за подкуп

Бившият военен министър Николай Цонев , бившият главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров бяха оправдани по делото за подкуп от 20 000 евро.

Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик

Националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където при засилени мерки за сигурност започна заседанието по делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям .

Печатните новини днес

Случаят с говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева  е сред водещите теми на вестниците в понеделник.

Обилни валежи заляха Родопите последните 24 часа

Валежите в Златоград през последното денонощие достигнаха 107 литра на квадратен метър, съобщиха от Метеорологичната станция на вр. Рожен.

Банките обмислят нови пакети, намаляват тежестта на данъка

След като вицепремиерът Симеон Дянков изненада с данък върху лихвите по депозити хората, които са поверили на банките да управляват над 34 млрд. лв., банкерите се готвят да отвърнат на удара, пише "24 часа". 

Червен код в Кърджалийско заради бурен вятър и дъжд

Проливните дъждове и бурния вятър, които вчера обхванаха страната, продължават и  днес .

Никой не ми налага вето по телефона, отсече Плевнелиев

“Вето в президентството от днес за утре не може да има”. Това казва в интервю за „Труд“ държавният глава Росен Плевнелиев на въпрос дали не се е подразнил, когато премиерът Бойко Борисов го е изпреварил и обявил, че ще наложи вето на Закона за съдебната власт, и излезе така, сякаш Борисов му е наредил.

България на гражданите работи за победа на предстоящите парламентарни избори

Движение "България на гражданите” ще работи за победа на предстоящите парламентарни избори, като предложи алтернативен модел за управление, който изключва възможността за коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС и след провеждането на вота. Изправяме се срещу този партиен картел и при никакви обстоятелства няма да участваме в коалиционно правителство с тях”. Това обяви председателят на политическата сила Меглена Кунева среща на партията.

Депутатка от ГЕРБ шокирана от Станишев

Шокирана съм и съм омерзена от начина, по който един бивш премиер и председател на ПЕС говори за българските деца, а именно, че всяка година управлението на ГЕРБ е равно на 5000 по-малко родени деца.

Симеон Дянков: Правителството е с голяма подкрепа въпреки железните икономии!

Въпреки железните мерки за икономии правителството се ползва с голямо одобрение сред избирателите. Това заявява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за австрийския вестник Kurier.