Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от октомври 21, 2012

МВР продължава проверката по случая на „селския глупак” и Калинка Пенчева

Съдбата на говорителката на полицията във Варна  Калинка Пенчев а , която нарече „селски глупак” фотографа на спящите полицаи в патрулка, става ясна в понеделник.

9 капана пред втори мандат за ГЕРБ

9 капана пред втори мандат за ГЕРБ", предвещава "Капитал". Управляващите може и да имат шанс за политическо чудо, но трябва да се преборят със себе си. В българската политика да останеш на "Дондуков" 1 повече от четири години е малко като ходенето по вода - носят се легенди, че може и да има такова нещо, всички се опитват, но при никого не се получава.

Нов масов побой в Студентски град

Нов инцидент в Студнетски град . Масов бой пред заведението „Джумаята” е имало тази нощ, съобщи "Фокус".

Зверско убийство в Бургаско

28-годишна жена е била зверски убита вчера вечерта в Бургаско, съобщиха от полицията. За кървавия инцидент е задържана 21-годишна нейна приятелка.

Сергей Станишев към ГЕРБ: Вие сте кризата

Вие сте кризата, обърна се лидерът на БСП Сергей Станишев към управляващите от парламентарната трибуна.

Прогноза за времето днес

Жълт код заради силен вятър е обявен в 17 области на страната за 27 октомври, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Барак Обама събра 1 млрд долара

Барак Обама, който се кандидатира за втори мандат на президентските избори на 6 ноември, е първият политик в историята на САЩ, който е успял да събере за предизборната си кампания над 1 милиард долара, съобщи снощи телевизия Ей Би Си. Сумата от 1 милиард долара била надхвърлена в сряда.

Съдбата на Европа е в ръцете на Меркел

Разделеният някога  Берлин  сега има нелеката задача да запази обединението на Европа. С изпълнението на тази задача вече се е заела канцлерът  Ангела Меркел , посочва Би Би Си.  

Решението за Шенген - след доклада за Румъния, догодина

Решение за разширяването на Шенген днес не се очакваше заради последните дебати в някои държави от ЕС и на фона на предстоящата мисия на ЕК в Румъния в навечерието на предстоящия доклад за страната по механизма за сътрудничество и оценка. Това заяви пред български журналисти в Люксембург вицепремиерът Цветан Цветанов , който участва в заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, предаде БТА.

По-добре чужденец в Мюнхен, отколкото циганин в България!

Баварската столица Мюнхен се превърна в приют за хиляди български и румънски имигранти. В следващите години Германия очаква още над десет хиляди чужденци от Източна Европа, повечето от които вероятно ще останат на улицата

Бойко Борисов: "Южен поток" на 9 ноември

Българското правителство планира да подпише споразумението с Русия за изграждането на газопровода "Южен поток" на 9 ноември. Това е пример за проект, който е изгоден и за двете страни, заяви премиерът Бойко Борисов в ексклузивно интервю за ИТАР-ТАСС и телевизия "Росия-24".

Данък „Депозит“ беше приет на първо четене

След бурни дебати парламентът прие на първо четене промени в Закона за ДДС, с които се въвежда 10% данък върху лихвите по депозитите .

Колко „лесно“ е да си майка в България?

Прави впечатление, че дебатът за размера на обезщетенията за раждане и отглеждане на дете до 2-годишна възраст се насочва към темата колко “лесно” е да си майка в България, вместо към необходимите реформи в системата, така че парите да се насочват по-ефективно.

Найденов: Не се очакава сериозно поскъпване на хлябът

Правителството „устоя на изкушението“ да увеличи ДДС за храните, както са го направили в съседните ни страни, каза земеделският министър Мирослав Найденов в ефира на "Нова Телевизия" и не се съгласи с искането за намаляването на ДДС за хранителните продукти.

Георги Първанов: Без радикални действия БСП трудно ще спечели парламентарните избори

"Без радикални действия, без излъчване на привлекателност трудно ще спечелим онова доверие на изборите, с което ще управляваме най-добре и убедително. Ако не си свършим работата до предизборната кампания , не може да разчитаме, че ще обърнем мача - тук не е САЩ, където дебатите в кампанията могат да обърнат резултатите". Това заяви предишният президент Георги Първанов на дискусия за това как БСП може да спечели предстоящите парламентарни избори догодина.

Предварителна система за контрол ще бори измамите с евросубсидии

Министерството на земеделието ще предложи на браншовите организации в агросектора предварителна система за контрол при кандидатстването за евросубсидии, съобщи министър Мирослав Найденов пред Нова телевизия.

Печатните новини за деня

Ако сте болен от тежки заболявания - паркинсон, епилепсия, множествена склероза или СПИН, работодателят вече няма да може да ви уволни.  Това  предвиждат промени в Наредба номер 5 на  Министерството на здравеопазването,  информира под глава "Труд".

Русия успешно тества междуконтинентална ракета

Русия е извършила успешно изпитване на междуконтинентална ракета, която може да пренася ядрено оръжие, съобщиха източници от руските въоръжени сили, цитирани от агенция Интерфакс.

Държавната работа все по търсена сред младите

Голяма част от младите хора в България искат да работят при Дянков или в затвора. Всеки трети ученик у нас напира да стане юрист във финансовото министерство, полицай или надзирател в затвора.

Тотю Младенов: Няма пари за майките

Огромна част от детските надбавки биват  буквално изпивани  от родителите и не достигат до децата им. Това стана ясно от  думите на социалния министър Тотю Младенов  в ефира на БНТ. „Близо 85% от деца получават детски надбавки", изтъкна той, но обясни, че много често с тези пари се  злоупотребява.

Развитието на интернет достъпа достигна нови нива

От посещения в болници до подписване на договори за цифровизация, през инспекции на връзката на магистрала “Хемус“ и околовръстното шосе на София при село Яна, както и инспекция на Дунав мост 2 – така премиерът Борисов описа днешния си ден и похвали за пореден път добрата работата на правителството си във всички сфери.

Думите отлитат, построеното остава, радва се Борисов

България може да бъде използвана за пример за това как се строят магистрали и се въвеждат в експлоатация.

Дунав мост 2 в действие до месец два

Премиерът Бойко Борисов , румънският министър-председател Виктор Понта и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан днес ще преминат по вече свързания Дунав мост 2 . В българската делегация участват и трима министри - Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Томислав Дончев.

Кристина Патрашкова: Елитът в България не се различава от обикновените хора

Още един съквартирант напусна Къщата на Вип Брадър. Кристина Патрашкова усети, че животът като участник в предаването минава доста по-бавно от действителния. "Настъпиха едни часове, в които просто стоиш с празен поглед." Ето какво още сподели журналистката пред Dnes.bg.

Данък депозит остава, няма да облагат печалбата от борсата и хазарта

Със сигурност предложеният 10% данък върху лихвите от депозитите остава , обяви пред журналисти председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова след среща в Министерството на финансите.

Майките скочиха срещу Бюджет 2013, българите са сред най-застрашените от бедност в Европа, уличиха в конфликт на интереси членове на антимонополната комисия...

Темите за финансовото състояние на домакинската и държавата доминират във всекидневниците.

Росатом ще произведе оборудването за АЕЦ "Белене" въпреки всичко

Руската корпорация "Росатом" е открита за преговори с България по дълга за спрения проект АЕЦ "Белене ", въпреки подадения иск за 1 млрд. евро в парижкия арбитраж, каза пред БНТ говорителят на президента на корпорацията, която обединява цялата атомна индустрия на Русия Сергей Новиков. Според него стига да има желание за преговори от българска страна, разговори може да има дори паралелно с делото в съда.

България и Албания се договориха за внос на битум

Албания е готова да изнася висококачествен битум за нуждите на пътното строителство в България. За това се споразумяха премиерите на двете страни Сали Бериша и Бойко Борисов на среща в Тирана.

Последен опит на Ромни в битката за президентския пост

Третият, последен, дебат между Барак Обама и Мит Ромни преди изборите е последният шанс за републиканеца да се възстанови от поражението миналата седмица и да атакува слабите страни на външната политика на президента, прогнозира Reuters.

Големите фирми в петролния бизнес в действие

Москва (AP) – Руския държавен петролен гигант " Роснефт " увеличи пазарния си дял осигурявайки си закупуването на ТНК-БП на стойност от 61$ млрд. По този начин руските олигарси продължават отношенията си с Британската петролна група. БП няма да приключи участие си на руския пазар, напротив смята с получените пари да увеличи дела си в „ Роснефт “ до 19.75% и по този начин да стабилизира бизнеса си.

Инициативен комитет започна подписка днес за удостояване с орден "Стара планина" ген. Делов

Национална подписка за удостояване на ген. Васил Делов с орден "Стара планина" - първа степен с мечове, започва от днес в Кърджали.

Бедните стават все по-бедни, а богатите – все по-богати!

Издръжката на живота през последното тримесечие се е увеличила до 562 лв. на член от четиричленно домакинство. Това показват последните данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, цитирани от БНР.

Марешки не одобрява прехода, но харесва управлението на ГЕРБ, тръгва на избори 2013

Не виждам своето представителство в политиката и затова реших да представя нашата кандидатура, обясни аптекарският бос, а вече и футболен собственик и кандидат-политик Веселин Марешки пред TV7.

Национален съюз “Единство“ възражда СДС

Национален съюз “Единство“ в СДС ще работи за възраждане на Синята коалиция, обясниха двама бивши председатели на СДС – Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Днес те обявиха създаването на съюза.

Тримата роми искали да изпъкнат и да направят впечатление

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, не са имали противообществени прояви – нито в училище, нито извън него. Единствената им цел била със скандалната фотография да станат известни.

Апокалипсис на 13 декември

Истински апокалипсис на 13 декември вещаят наши учени. Според тях катастрофалните аномалии ще бъдат предизвикани от Луната, която на тази дата ще е най-близо до Земята, а това съвпада с други астрономически явления, което ще засили действието.

Данък "лихва" вече работи за хазната

Данък "лихва" вече работи за хазната. Всеки ден влоговете на гражданите носят доход, но 10% от него ще бъде събрана в бюджета през 2013 г. Това става ясно от проекта за промени в данъчните закони, който е внесен от Министерски съвет в парламента, предаде Стандарт нюз.

Майки се събират на национален протест

Майки се събират на национален протест на 22 октомври от 12.00 часа пред общините в повече от 20 града, съобщи БНТ. Жените искат увеличаване на майчинството и детските надбавки. Протестът, организиран във Фейсбук, ще се проведе в градове като Варна, Пловдив, Бургас, Разград, Стара Загора и Плевен. В София демонстрацията ще е пред Народното събрание.

Три българчета са отвлечени в Белгия

Три българчета, които са родени и живели в белгийския град Ерстал, са в неизвестност от петък, съобщи БНТ.

Как да подобрим енергийната ефективност, ако нямаме средства

Продължаваме с темата за финансирането на мерките за енергийна ефективност на дома. Досега представихме ползите от енергийния одит и една от възможностите за осигуряване на финансиране, ако санирането не се прави със собствени средства – фондът за енергийна ефективност.

Лекарите у нас - пенсионери или в друга страна

"За лекарска помощ хванете следващия полет", съветва "Капитал Daily". 520 лекари са напуснали страната през миналата година. Около 350-380 са напуснали от началото на тази година досега. Очакванията са до края на 2012 г. техният брой да стане около 500, прогнозира министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Сред причините за емиграцията на българските лекари са ниското заплащане, лошите условия на труд и тежката процедурана специализация. Притеснителното е не само че много медици напускат страната, но и че на голяма част от тях предстои да се пенсионират.

Станишев: Коалиция БСП-ГЕРБ означава "да спасяваме с ГЕРБ страната от ГЕРБ"

Призовавам всички партии да кажат ясно дали са готови да правят коалиция с ГЕРБ. Този апел отправи в Русе председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Интернет полудя: Роми поругават историята на България

Снимка на роми, които са заели непристойни пози и държат в ръцете си изображения на Васил Левски, цар Симеон и княз Борис, предизвика вълна от недоволство в интернет.

Цените на такситата в София поскъпват с 20%

Средно с 20% поскъпват таксиметровите превози в София през ноември, съобщи БНТ. Това е първото сериозно поскъпване от 2007 година.

Гърция и Еврозоната - въпрос в повишена трудност!

Споразумението за спасителен заем за Гърция е много близо. Или поне такива са политическите сигнали от Атина .