Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от октомври 7, 2012

Данък и за печалбите от хазарт и борсата

До края на годината и печалбите от хазартните игри и от фондовата борса може да бъдат облагани, заяви в интервю за "Дарик радио" вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. По думите му в момента се работило и по тези текстове, като вероятно те ще бъдат предложени между двете четения на бюджета.

Човек загина в тунела на метрото, движението вече в възстановено

Намерен е човек в тунела на столичното метро между станциите "Обеля" и "Ломско шосе". Това съобщи за "Дневник" шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Армията на Турция е в повишена бойна готовност

Армията на Турция от днес е в повишена бойна готовност. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на дипломатически източници от НАТО.

МВР събира баби на кино, бори телефонните измами с клип

Специален видеоклип ще бори телефонните измами в страната, съобщи началникът на "Криминална полиция" Атанас Илков.

Спряха крупна измама за милиони! Мозъкът на схемата - адвокат и счетоводителка

ДАНС и прокуратурата предотвратиха изтеглянето на банкови кредити за няколко милиона лева в Пловдив. Шестима души са в ареста заради опит да получат кредити от банки за над 2 милиона лева с фалшиви документи.

Съвети за избягване на данъка върху лихвите

Има ли инвестиции, които не се облагат с данъци и могат да бъдат алтернатива на банковите депозити като носител на доходи? Отговор на този въпрос дава публикация на "Капитал" по повод предложението на правителството доходите от лихви по депозити да бъдат облагани с данък от 10%.

Депутатите дадоха амнистия за незаконните строежи, вдигнати до 31 март 2001 г.

Строежи, изградени до 31 март 2001 г., за които няма строителни книжа, но са били допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби съгласно този закон, са търпими строежи и не подлежат на премахване или забрана за ползване.

Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров

Споровете със САЩ за противоракетната отбрана, както и по някои други проблеми, са довели до обтягане на отношенията между Русия и НАТО, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от АП.

Висшисти - бол, работата за тях - все по-трудно

"Висшисти в излишък", коментира на своите страници "Стандарт". Безработицата сред младите у нас се измества - вместо нискоквалифицирани хора, все по-често на борсата отиват хора с висше образование. Често пъти - с магистърска степен, понякога получена в чужбина.

Всяко трето заченато българче не се ражда

Всяко трето заченато българско дете не се ражда, сочат данни от годишния доклад за състоянието на здравеопазването в България за 2011 г., цитиран от "Труд".