Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от септември 16, 2012

България отбелязва 104 г. от обявяването на Независимостта

Днес се отбелязват 104 години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в Търново е обявена Независимостта на България. Мястото е избрано специално, за да се подчертае приемствеността със средновековната българска държава.

Ромни платил $1,9 млн. данъци през 2011 г.

Кандидатът на Републиканската партия за президентските избори в САЩ Мит Ромни бе принуден да направи публично достояние приходите си и платените данъци през миналата година, предаде Асошиейтед прес.

7 блок на АЕЦ "Козлодуй" не бил енергиен Франкенщайн

Седми блок на АЕЦ "Козлодуй" не е "енергиен Франкенщайн", както го определя бившият енергиен министър в кабинета "Станишев" Румен Овчаров. Toва каза в кулоарите на парламента министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Брюксел свали доверието си от ГЕРБ, скочи Станишев

ГЕРБ е изгубила европейската подкрепа. Следващият доклад за напредъка на България по правосъдие и вътрешни работи ще бъде, след като приключи този мандат. Това означава само едно – доверието в ГЕРБ в Европа е свалено, чакат се изборите и се чака промяна, за да може нещо реално да се свърши в тази посока. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

МВР закопча петима при акция "Гастрольори"

Петима души са задържани при операция „Гастрольори”, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус".

10-годишна давност за борчовете предлага депутат от ГЕРБ

За да няма вечни длъжници, обречени да теглят през целия си съзнателен живот последствията от решението да вземат кредит, който не могат да изплащат, депутатът от ГЕРБ Емил Радев предлага да се въведе десетгодишна абсолютна давност на задълженията на физически лица за парно, ток, мобилни телефони, банкови кредити и лизинги.

Памела събра очите на брадърите, не е отказала секса

Най-чаканото събитие във VIP Brother 2012 най-после се случи! Мокрият сън на цяло едно поколение – горещата спасителка Памела Андерсън, влезе с гръм и трясък в къщата на съквартирантите.

Пенсиите може да се вдигнат от април

Има вероятност планираното увеличение на пенсиите през следващата година да не влезе в сила от януари, а от април 2013 г. Това обяви пред БНР председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

"Майната му на такъв ЕС, за който гей парад е входен билет"

„Майната му на такъв Европейски съюз, входен билет за който е гей парад“, каза сръбският премиер Ивица Дачич по повод провеждането на гей парад в Белград.

Министър Игнатов: Образованието трябва да стане по-прагматично

В образованието не бива да се правят резки движения и затова трябва да се местят само отделни елементи между класовете, за да отидат, където им е мястото. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Сергей Игнатов. Той даде пример с обявената информация, че изучаването на Питагоровата теорема се предвижда да бъде преместено в учебника по математика за 6 клас от този за девети.

Целите на Гърция вече не са постижими, смятат кредиторите

Кредиторите на Гърция смятат, че зададените на Атина цели, особено за намаляването на дълга й, вече не са постижими, пише германският в. "Ханделсблат" в утрешния си брой, предаде Франс прес.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

Православната църква почита днес паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, загинали в страшни мъчения за Христовата вяра през 126 година по време на римския император Адриан /117-138 г./.

62 000 българчета нарамват ученически раници за пръв път

650 000 деца днес ще прекрачат прага на българските училища, от тях - първокласници са 62 000 - с 1000 по-малко от миналата година, цитира статистика на СБУ "Труд".

ГЕРБ оставиха 100 деца без първи учебен ден, изригна Кунева

Няма да оставя посолство и европейска институция неуведомени за случая. Това се зарече днес на пресконференция Меглена Кунева по повод политически натиск върху водача на опорния екип на Сдружение “България на гражданите” в Нова Загора Ради Калинов.

Този мандат Южна България, в следващия - Северна

Премиерът Бойко Борисов, в компанията на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, прерязаха лентата на рехабилитиран път, който свързва Добричка област с румънската граница.

Дянков: Догодина по-високи доходи

Повишаването на доходите в България е основният акцент в държавния бюджет за идната година. Уверението идва от финансовия министър Симеон Дянков, който е на форум на Европейския съюз в Никозия, съобщи БНР.