Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от септември 2, 2012

Не съм убивал Мария, отношенията са ни служебни, оправда се Менашки

Задържаният за убийството на 30-годишната Мария Златанова бивш полицай Михаил Менашки остава зад решетките. Бургаският окръжен съд не уважи искането на обвиняемия да бъде пуснат под домашен арест или освободен с парична гаранция.

Инвеститори ще получават облекчения за осигуровките на служителите си

Общините ще могат да издават сертификати клас Б на инвеститори в техните населени места, предвижда проектът за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите, който правителството ще обсъди на редовното си заседание. Такова решение е било взето от Съвета за децентрализация на държавното управление към Министерския съвет още през 2010 г. с цел да се увеличат правомощията на общините.

Парламентът решава днес дали да контролира работата на енергийния регулатор

Парламентът днес ще регламентира създаването на обещаната и искана от премиера Бойко Борисов постоянна комисия към Народното събрание, която да наблюдава дейността на независимата Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

ГДБОП реализира „Сачмата”, задържани са 9 кг хероин

При спецакция на ГДБОП „Сачмата” е разбита организирана престъпна група за наркотрафик. Задържани са девет килограма хеорин, а седем души са в ареста, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус”.

Какво ги очаква учениците през новата учебна година

От учебната 2012/2013 година ще има изискване към учениците от първи до 12-и клас да работят по проекти по всички учебни предмети и ще бъдат оценявани по тях, заяви в интервю за БТА зам.-министърът на образованието Милена Дамянова.

Само 1/3 от ромите в Централна и Източна Европа имат работа

Едва една трета от ромите в Централна и Източна Европа имат работа и осигурено препитание, сочи доклад на Световната банка, представен днес в Брюксел.

ГЕРБ: Прави сме! Опозицията: Магистралите не решават проблема с глада

С атаки към управлението на ГЕРБ стартира първият работен ден на парламента след лятната ваканция. В декларации политическите партии очертаха основните приоритети през новия политически сезон.

Сбогом, Джон Кофи!

Холивудският актьор Майкъл Кларк Дънкан, който изигра ролята на Джон Кофи във филма „Зеленият път”, почина през изминалата нощ в болница в Лос Анджелис, предадоха световните агенции.

Ядем два пъти по-скъпи домати от миналата година

Цените на хранителните стоки на едро поскъпват нетипично това лято, като Индексът на тържищните цени се покачи през август до 1,379 пункта и е с около 9 процента над нивото от същия месец на предходната година, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

България се отказа засега да влиза в еврозоната

България - една от малкото финансово стабилни страни в Европейския съюз - замрази за неопределено време плановете си да въведе единната европейска валута, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Ваканцията свърши, депутатите отново на работа

Народното събрание ще заседава днес за първи път след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия ще е извънредно и ще започне в 13 часа.

Хората на Костов вдигнаха ръце от ГЕРБ, спират да играят по правилата

За незабавно спиране на търга с компенсаторки, настояват от ДСБ. Според Радан Кънев този търг обслужва близки до властта фирми.

Добрев очаква поевтиняване на горивата

"Според мен през септември-октомври ще има леко поевтиняване на горивата, което ще бъде повече от 2-3стотинки на литър”, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Пловдив.

Бивш полицай убил красивата Мария заради любовна афера

Бившият полицай от РПУ-Несебър Михаил Менашки е задържан като предполагаемият убиец на 30-годишната Мария Златанова от Самоков. По-всяка вероятност убийството, което потресе тази сутрин Слънчев бряг, е заради несподелена любов и ревност.