Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от август 12, 2012

Културата на пешеходците е около нулата

"Културата на пешеходците е около нулата" - оценката е на ген. Васил Василев, който бе експерт-съветник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. В интервю за "Новинар" той отбелязва , че Законът за движение по пътищата трябва да се променя, така че той да респектира не само водачитена моторни превозни средства, но и пешеходците. Промените в закона засягат още едни участници в движението - велосипедистите.

Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Финландия се готви за разпад на еврозоната

Европейските лидери трябва да се подготвят за разпадане на еврозоната, заяви финландският външен министър Ерки Туомиоя в интервю за в. "Дейли телеграф", цитирано от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Професионалните домоуправители - с лицензи

Фирмите, които предлагат услугата „професионален домоуправител“, трябва да бъдат поставени на лицензионен режим, за да се гарантира качеството на услугата, както и коректността на доставчика й.

Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot

Паметникът на Съветската армия в София осъмна украсен с разноцветни качулки. От съобщение до медиите става ясно, че поредната провокация е от поддръжници на руската пънк група Pussy Riot.

Бомба избухна пред ресторант в столичния "Лозенец"

Самоделна бомба избухна пред ресторант в столичния кв. "Лозенец", съобщават от МВР. Криминалисти и експерти от СДОТО извършват оглед в района.

Нов слаб трус усетен в Перник

Земетресение с магнитуд 3,1 по Рихтер е регистрирано между Перник и Радомир в 05.11 часа тази сутрин, съобщиха от Сеизмологичния център при Геофизичния институт на БАН.

Цените на бензина стават непосилни, ако започне конфликт в Иран

"Опасявам се, че горивата ще достигнат цени, които са непосилни за гражданите, ако ситуацията в Иран ескалира”, заяви в интервю за "24 часа" министърът на транспорта Ивайло Московски.

Доходите ни - африкански, а ГЕРБ обеща европейски!

През октомври всеки пенсионер да получи 150 лева еднократна компенсация заради увеличението на цените, поискаха от БСП.

Ботев остава в учебниците, отсече Игнатов

Христо Ботев остава в българските учебници и при това непроменен. Това каза на извънредна пресконференция просветният министър Сергей Игнатов. Такава е позицията на кабинета "Борисов", подчерта той.

Еврозоната - на косъм от рецесията

Еврозоната се разминава на косъм от рецесията. Това сочат данните на Евростат за второто тримесечие на тази година.

Днес честваме Успение Богородично

Българската православна църква чества днес с празнична Св. Литургия големия християнски празник Успение (блажено заспиване) на Божията Майка (Голяма Богородица).

Трайно поскъпване на храните в България

Най-значимият проблем на България е драстичното обедняване. Това заявява в интервю за "24 часа" Надежда Сандолова, член на Европейската сметна палата. "Мизерията, която ни залива от ден на ден. За мен тя е нещо, което поражда недобри социални отношения и среда, в която не може да се използва и наличният потенциал в държавата", обяснява Сандолова.

Слабото евро подкрепя продажбите на водещи европейски компании

Френския фармацевтичен гигант Sanofi преживя тежко второто тримесечие заради икономическите рестрикции в Западна Европа, както и заради изтичането на патенти на два от най-важните за компанията медикамента.

Българинът вече мисли топлото за зимата

Треска тресе топлофицираните българи в разгара на лятото, съобщава на своето чело „Монитор”. Въпреки активния отпускарски сезон и липсата на топла вода, блоковете вързани към топлофикациите масово свикват общи събрания за подмяна на топломерите в апартаментите.

Нов грип ще ни тормози от есента

Грипните щамове, които ще ни разболяват от есента, са вирусите "А Виктория", "А Калифорния" (по-познат като свински грип) и "В Уисконсин". Те ще бъдат включени в тазгодишната противогрипна ваксина, съобщи националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова пред „Труд”.

Северното ни Черноморие по-изрядно от Южното

Северното Черноморие е в много по-добро състояние от Южното и концесионерите на север са много по-отговорни от колегите си на юг. Този извод направи регионалният министър Лиляна Павлова, която се запозна на място със състоянието на ивиците в "Албена" и край "Златни пясъци".

Пиян вилня в центъра на Бургас, намушка четирима

Пиян 37-годишен бургазлия буйства в центъра на областния град и рани четирима души с нож, съобщиха от МВР.

Най-малко 250 души са загинали при земетресението в Иран

Жертвите при земетресението, което разтърси Иран на 11 август, се увеличават. Оказва се, че най-малко 250 души са загинали, а повече от 2000 са ранени, съобщава местният канал Press TV.