Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли 29, 2012

ДАЛАВЕРИТЕ С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Основният начин, възприет за пренасочване на обществените финансови средства към „обръчите” от фирми на управляващите от различните парламентарно представени партии е наречен „обществена поръчка”. Процедурите по възлагането и изпълнението на обществените поръчки се регламентират със съответен Закон и наредби, които след присъединяването на България към ЕС се прилагат и за проектите, финансирани от европейските програми.

БДЖ готви съкращения заради спряна субсидия

БДЖ ще съкрати половината железничари и спре половината влакове, ако до десето число не получи държавната субсидия, съобщи bTV.

Цветни коалиции по интереси коват законите

Цветни политически коалиции по интереси изработват и внасят през последната година законопроекти в Народното събрание, отчете Институтът за модерна политика.

20-те най-странни секс законa по света

Чували сме какви ли не странни закони от цял свят, но тези, които ще ви представим са си направо абсурдни. На никой не му става ясно защо изобщо са били приети и въведени в действие, но повечето от тях са си реални и към днешна дата. Това, което можем да кажем е, че трябва да се радваме, че не живеем на някое от въпросните места.

Умрелите делфини вече са 59

Общият брой на мъртвите делфини по родното Черноморие от началото на тази година е 59. Вчера на открити на плажове край Царево и Созопол бяха намерени още два трупа, пише „24 часа“.

Българин живее 25 години със СПИН, грижи се за семейството

Болен от СПИН българин живее 25 години със страшната диагноза. Болният е регистриран през 1987 г. Терапията му започнала през 1998 г. , пише "24 часа".

Циганското лято на Черноморието от 10 до 40 лв.

Офертите за почивка по родното Черноморие през септември ще са от 11 до 43 лева за тризвездна хотелска база. Те ще варират зависимост от това дали има включени хранения или не, пише в днешния си брой „Труд“.

Банки манипулират Euribor

Заради подозрения за манипулации на Euribor (Euro Interbank Offered Rate ) няколко банки са обект на разследвания. Лихвата Юрибор има съществено значение за еврото и представлява средна стойност по междубанковите кредити в евро, която се изготвя ежедневно в лондонското Сити.

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс".

Второ рамо в подкрепа на еврото

Лидерът на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер обяви, че също както Марио Драги ще се ангажира активно с подкрепата на единната европейска валута. Той заяви, че през идните дни лидерите на страните от еврозоната ще се заемат с рекордно високата лихва по испанските облигации. „Никой не трябва да се съмнява във волята на замесените за доказването на ангажираността, добави Юнкер.

Няма как хлябът да стане 2 лева, уверява Найденов

Няма как хлябът да стане 2 лева . Това би било въпрос на спекула и пазарът няма да го позволи, увери земеделският министър Мирослав Найденов пред bTV.

Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

Атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, съобщава вестник „Класа“, позовавайки се на очевидци.

Леко земетресение край Перник тази нощ

Ново земетресение е било регистрирано тази нощ на 3 км от град Перник. Това съобщава Европейският средиземноморски център.

Разходите ни за хляб вече стигнаха тези за пържоли

Разходите ни за хляб вече стигнаха тези за пържоли. Това показва сравнителен анализ на цените на основните храни и потреблението на домакинствата у нас на икономическите си страници "24 часа". Заради рекордно скъпото жито заводският бял хляб вече масово се продава по 1,10 лв. за 700 грама. В същото време пържолите струват средно по 8 лв./кг но може да се намерят и по 6. По данни на браншовите организации на ден ядем по 250-300 грама хляб, а според статистиката потреблението на свинското е 16 кг годишно. Преизчислено, това прави по 7,5 кг хляб и 1,3 кг пържоли на месец.

Шойбле: Няма място за повече отстъпки към Гърция

Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че не вижда възможност за още отстъпки към Гърция, и отново настоя Атина да осъществи широкообхватни реформи и да намали бюджетния  си дефицит, съобщи БТА, позовавайки се на "Велт ам зонтаг."

Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ

Бедността в света на практика ще бъде елиминирана към 2030 г., което ще доведе до появата на средна класа от близо два милиарда души. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на предварителен вариант на годишния доклад на Националния съвет по разузнаване, представен на конференцията по проблемите на сигурността в Аспен, щата Колорадо.

Какво се търси на пазара на труда

Пазарът на труда е арена, на която често хората, особено младите, излизат неподготвени. Дали заради качеството на образование или заради демотивацията им, но е факт, че намирането на работа е трудна задача.

1000 паунда на ден печели български джебчия на Олимпиадата

1000 паунда на ден е печалбата, която се очаква да реализира всеки един български джебчия в Лондон по време на Олимпиадата, пише в. “Монитор“. От МВР обясниха, че нормалният доход на един обирджия в британската столица бил около 400 паунда, като в тях влизали и различни вещи – бижута, мобилни телефони и кредитни карти.

Пет температурни рекорда днес, най-горещо в Русе - 40.3 градуса

Пет температурни рекорда и един изравнен отчетоха днес у нас синоптиците. Живакът достигна най-високи стойности в Русе - 40.3 градуса. Предишният рекорд за града е от далечната 1945, когато са регистрирани 39.4 градуса.

Новите цени втрещяват хората, ще има протести

Около 600 000 домакинства у нас живеят с доход от под 205 лева на човек, което е на прага на оцеляването. Това алармира в предаването „Неделя 150” президентът на КНСБ Пламен Димитров.