Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли 15, 2012

Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие. "Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

Интерпол ще помага на България в разследването на атентата

Международната полицейска организация Интерпол ще изпрати в България екип от сътрудници, които да помагат в разследването на антиизраелския атентат в Бургас.

Атентатът може да е свързан с БГ радикални групировки

Медиите в Русия продължават да коментират атентата в Бургас срещу автобус на израелски туристи в сряда, при който загинаха седем души, а над 30 бяха ранени.

Днес почитаме Свети Илия – Илинден

Българската православна църква почита днес паметта на Свети пророк Илия. Църковният празник е наречен от народа Илинден.

Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Израел: Потвърдено е. "Хизбула" е ударила в България по поръчка на Иран

Въпреки че Иран и "Хизбула" отрекоха каквато и да е връзка с атентата в Бургас, израелските власти са категорични: "Вината е потвърдена".

Плевнелиев свика КСНС за атентата в Бургас на 26 юли

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурностна 26 юли.

ДАНС е била заварена по бельо при атентата в Бургас!

ДАНС е била неподготвена за взрива на летището в Бургас . Това каза пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като присъства на заседанието на парламентарната комисия за контрол на агенцията по национална сигурност.

Атентатите в България от началото на 20 век до днес

2 септември 1903 г. - избухва взрив на пътническия параход "Вашкапу", плаващ от Варна за Бургас. Загиват 28 души. Идеята за взрива е част от широкия план на Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) за терористични акции в европейската част на Турската империя, разработен в началото на 1903 г. от Гоце Делчев и Михаил Герджиков.

Вече е ясен ДНК профилът на терориста

Вече е изведен ДНК профилът на терориста самоубиец, взривил автобус на летището в Бургас . Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

ЦРУ и Мосад разследват взрива в Бургас

Израелският министър на отбраната Ехуд Барак е обсъдил с американския си колега Лион Панета атентата в Бургас  срещу израелски туристи , предаде ДПА.

България е новата мишена на терористите!

Руски издания коментират експлозията в Бургас, отнела живота на израелски туристи - "един от най-шумните атентати в най-новата история на България", отбелязва "Росийская газета".

Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Mладенов: Изясняваме причините за атентата!

„България ще направи всичко по силите си, за да изясни причините за този ужасен инцидент”, подчерта външният министър Николай Младенов по повод атентата в Бургас , който е на мястото на инцидента.

Защо в България и защо гледаме към Иран?

Защо в България и защо гледаме към Иран?, пита в. "Крисчън сайънс монитор". В обширна статия изданието посочва, че туризмът е голям източник на доходи за България и привлича 8,7 милиона чужди туристи на година, от които 140 000 са от Израел.

България влезе в черните световни хроники

"Чудовищен атентат срещу израелски туристи в Бургас ". Така "Сега" отрази случилото се в късния следобед на летище в Бургас. България влезе вчера в черните световни хроники с първия кървав международен атентат в историята си, пише БТА. Около 17.25 часа на паркинга пред летище Сарафово в Бургас бе взривен автобус с израелски туристи. Това е първият терористичен акт срещу чужди граждани у нас. Израелският премиер Нетаняху обвини Иран за трагедията, при която загинаха поне 7 души и бяха ранени над 30.

Хората пълзяха от взривения автобус. Ужасна гледка!

"Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци".

Искаме резултати срещу корупцията и престъпността!

Искаме да видим убедителни резултати срещу корупцията и организираната престъпност. Това каза председателят на ЕК Жозе Барозу за България, след като еврокомисарите обсъдиха и приеха по-рано днес окончателните текстове на докладите за България и Румъния по механизма за сътрудничество и оценка.

Най-неправилният мъж!

След дълги спекулации и слухове фолкпевицата Десислава призна кой сега до нея заспива. След развода си с вафления бос Галин изпълнителката бе пращана в креватите на редица известни българи, но тя нито един път официално не разкри с кого е.

Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!

„Предупреждавам ви, че много внимателно наблюдавам, само да чуя някъде, че се говори, така че си дръжте хората изкъсо, много бъдете дисциплинирани и стриктни, защото пощада за никого няма“.

Защо Мариса Мейър не е най-подходящият CEO за Yahoo?

Прес съобщението на Yahoo взриви медиите вчера с новината, че Мариса Мейър напуска Google, за да заеме позицията на Изпълнителен директор в Yahoo. Кариерата й в най-голямата търсачка в света стартира преди 13 години, когато тя заема длъжността на Софтуерен инженер.

Закопчаният ГЕРБер гушнал общо 100 бона

Общо 100 хиляди лева е получил задържаният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов , за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Това е установило разследването, съобщиха от МВР.

Броди ли призракът на Цветанов из евродоклада?

Водещата тема в днешния печат са акцентите от черновата на официалния доклад на Европейската комисия /ЕК/ за напредъка на страната ни в областта на правосъдието и вътрешния ред.

17 ранени при стрелба в бар в Алабама

Седемнайсет души бяха ранени миналата нощ при стрелба в бар в Тъскалуса, щата Алабама, съобщи Франс прес, като се позавова на местната полиция.

Депутат от ГЕРБ арестуван за търговия с влияние*

Депутатът от ГЕРБ от 41-вото Народно събрание Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние, съобщи Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, пред "Фокус". Депутатът е задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура.

ЕК показа червен картон на ГЕРБ, скочи Станишев

По-убийствена политическа оценка в доклад на ЕК за България никога не е имало, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев .

Хората на Кунева с бодра крачка към Избори 2013

Представители на формацията на Меглена Кунева подадоха документи в Софийския градски съд за регистрация на партията .

Мариса Мейър или как Googirl стана новият лидер на Yahoo!

Американският интернет гигант Yahoo хвърли бомбата в технологичните сфери вчера, посочвайки за свой нов изпълнителен директор Мариса Мейър - една от основните фигури в главния му конкурент Google .

Фандъкова бори паркирането в центъра на София

Софиянци да паркират колите си в периферията на града, в буферните паркинги и да ползват метрото, призова столичният градоначалник Йорданка Фандъкова .

100% от реформите в МВР са изпълнени, похвали се Цветанов

100% от обещаните реформи и промени в МВР са изпълнени, похвали се в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Съдът оправда тримата лекари, нарочени от Цветанов, по едно от делата срещу тях

Габровският окръжен съд призна за невинни тримата горнооряховски лекари - доктор Димитър Сотиров, колегата му Стефан Лазаров и педиатърът Катя Гецова, които бяха обвинени в престъпна небрежност, довела до смъртта на недоносено бебе.

Цветан Цветанов – сам срещу всички

Темата с уволнението на съдия Мирослава Тодорова остава водеща тема за повечето родни вестници.

Евродокладът: Напредъкът – нищожен, мафията управлява

Организираната престъпност си остава основният проблем за България, сочи черновата на новия евродоклад, с части от който разполага "Труд".

За половината българи морето до глезена... в легена

52 % от българите няма да почиват през това лято, показва национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 27 юни и 3 юли сред 1000 души.

Формулата е ясна! ЕVN ни пресметнаха тока

"Не е изключено ново увеличение на цената на тока, защото тенденциите в Европа са за инвестиране в зелена енергия, която да гарантира сигурно производство на ток за по-дълъг период от време", обяви в Пловдив директорът на ЕVN-България Йорг Золфелнер.

Ремонтите в София – труден трафик и през 2013 г.

Мащабната работа по 5 - 6 огромни обекта е причината за затрудненото движението в София посред отпускарския сезон.

Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

3 г. условно за съдийка, хваната с подкуп

Софийският градски съд осъди бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова на три години условно с пет години изпитателен срок.

Посланието на едно уволнение: Щом съдията не слуша, ВСС удря!

"Посланието на едно уволнение: Щом съдията не слуша, ВСС удря", анализира в "24 часа" Йонко Грозев, програмен директор в Центъра за либерални стратегии. Повод е уволнението на съдия Мирослава Тодорова и протестът на съдиите.

Шок със сметките за топла вода

Шок със сметките за топла вода преживяват абонати на топлофикацията, получавайки изравнителните си сметки за вече приключилия отоплителен сезон, пише „Монитор“.

Багата: Знам кой ме нападна, но това не беше Дъмпела

"Помня всичко от вечерта. Разказал съм на разследващите органи какво се е случило, но в момента тече разследване", обяви в предаването на bTV "Нека говорят" ММА боецът Благой Иванов – Багата , който се възстановява след тежко нападение, което едва не отне живота му.

Гърция да последва примера на България с плоския данък!

"Мерки за драстични икономии в Гърция? Сигурно, а пък на остров Миконос вали сняг!" - така бизнес изданието "Форбс" е озаглавило статия, посветена на мерките за икономии в Гърция, от която става ясно, че в последно време не може да се говори за икономии в тази страна.

Иран заплаши, че може да блокира Ормузкия проток

Предупрежденията на Иран, че може да блокира стратегическия Ормузки проток, който е единственият изход от Персийския залив, не са блъф, заяви началникът на генералния щаб на иранските силигенерал Хасан Фирузабади, цитиран от ДПА.

Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС. Това сочат предварителните данни след обработката на 100 процента от протоколите в страната след вчерашния втори тур от вътрешнопартийните избори.

Хванаха Радост Драганова с кока?

Скандална снимка на Радост Драганова се появи в Интернет! На нея водещата на "Модерно" е с бели вещества. Много вероятно обаче е снимката да е манипулирана от нейни зложелатели.

ГЕРБ обмислят промяна: При фалит - първо се плащат заплати

При обявяването на дадено предприятие в несъстоятелност работниците и служителите, а не банките кредиторки, ще получават първи вземанията си. Такава промяна в Търговския закон обмислят депутати от ГЕРБ, съобщава "Труд".

Пълна проверка на гетата в София обещава Фандъкова

Служители на общината, на министерствата на здравеопазването, на социалните грижи и образованието, както и на неправителствени организации ще проверяват здравното и социалното състояние на жителите на всички гета в София. Това се разбра от интервю на кмета на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия по повод заболелите от СПИН пет деца и няколко възрастни в едно гетата на ул. "Градина" в кв. Орландовци.

Внимание: Чака ни страшна жега, температурите гонят 43 градуса

Изключително горещ ще бъде днешния неделен ден, предупреждават синоптиците. Код "червено" е обявен в Русенска, Великотърновска и Плевенска област заради високи температури, информираха от НИМХ-БАН.