Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли 8, 2012

Земетресение бе усетено в София

Земетресение бе усетено в 15 ч. 52 мин. в София. Трусът е бил със сила 4,2 по Рихтер. Епицентърът - на 19 км западно от София, съобщи БНР.

Откриха мъртъв сина на Силвестър Сталоун

Американският актьор и продуцент Сейдж Сталоун, син на холивудската звезда Силвестър Сталоун, беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис, съобщиха световните агенции.

Фандъкова помоли кметовете на съседните общини да спрат прииждащите към София кучета

Кметът на София Йорданка Фандъкова помоли кметове от съседни общини да спрат прииждащите към София бездомни кучета. Това се случи на извънредно общо събрание на регионалното сдружение "Център", което обединява местните управи на столицата, Костинброд, Своге, Ботевград, Горна Малина, Радомир, Елин Пелин, Ихтиман, Самоков и Перник. Темата беше справянето с безстопанствените кучета, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

В учебника по история – повече за Сергей и Царя, отколкото за Бойко

Обновеният учебник по история за 11-и клас на издателство "Просвета" е допълнен с няколко кратки параграфа, отнасящи се за последните 12 години, защото предишното издание завършваше с Иван Костов.

Товарен кораб от Маями акостира в Куба след 50 г.

Товарен кораб от американския курортен мегаполис Маями пристигна в Куба за първи път от половин век.

Тарикатлъкът със здравните осигуровки приключва, категоричен е Бойко

Тарикатлъкът със здравните осигуровки приключва. Това заяви премиерът Бойко Борисов на последното правителствено заседание по повод промените в Закона за здравното осигуряване.

БГ пред провал на най-големия си изпит от влизането в ЕС

България и Румъния са на път да се провалят на най-големия си изпит от присъединяването си към Европейския съюз на 1 януари 2007 г. с предстоящото публикуване на ключовите доклади за напредъка на реформите в правосъдната система, коментира сайтът EurActiv.

Мафиот в горите ли? Режа си дърва, за да ми е топла камината!

Футболната легенда Христо Стоичков коментира пред журналисти в парламента, че му е неприятно името му да бъде споменавано индиректно във връзка с интереси в горите.

Бойко Борисов "за" религията в училище

Премиерът е възложил преди дни на специалисти от образователното министерство и от Светия синод да изготвят текст за промяна на Закона за образованието, в който да се включи задължителното изучаване на религия в училищата, твърди пред БТА Ловчанският митрополит Гавриил.

ВСС действа като екзекутор, категорична е Мирослава Тодорова

Висшият съдебен съвет често се държи като прокурор или екзекутор, заяви на пресконференция съдия Мирослава Тодорова.

"Печатна грешка" в проект на РЗС може да спре партията на Кунева от избори

Новоучредената партия на бившия еврокомисар Меглена Кунева "Движение България на гражданите" може и да не участва в редовните парламентарни избори през 2013 г. Това следва от предложените от РЗС поправки в закона за политическите партии, приети на първо четене тази вечер от правната комисия с подкрепата на ГЕРБ.

109 бона за вода дължат пет ромски блока в "Дружба"

Пет блока с общински жилища в столичния район „Искър” са навъртели астрономически сметки за вода.

BG не планира да взима кредити идните години, кълне се Дянков

България не планира да взима кредити на чуждестранните пазари през идните години, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, цитиран от американската агенция Блумбърг.

Французи спечелиха правото да копаят за газ в Черно море

Френския гигант „Тотал" спечели правата да търси и проучва за нефт и газ в дълбоко Черно море, блок „Хан Аспарух" с територия 14 440 кв. км.

Поведението на Борисов в Брюксел - инфантилно, определи Кунева

Премиерът Борисов е посетил Брюксел, "за да се моли на килимчето докладът да е с по-добри показатели", коментира в Ямбол Меглена Кунева.

Росен Плевнелиев пред Die Welt: България ще се присъедини към еврозоната

"България, разбира се, ще се присъедини към еврозоната. Все още не сме готови 100%, но страната ни е една от трите в Европа, които напълно изпълняват критериите от Маастрихт". Това казва бългaрският президент Росен Плевнелиев в интервю за германския всекидневник Die Welt. Той допълва, че България е една от страните не само в Европа, но и в световен мащаб с най-нисък публичен дълг - 16.2% от БВП.

100 декара борова гора горят край Арбанаси

Около 100 декара борова гора гори в района край Арбанаси, съобщиха от полицията във Велико Търново.

ВСС уволни дисциплинарно Мирослава Тодорова

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова заради забавени мотиви по три дела.

Найденов визирал загара на "мургавите събратя" на плажа

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов не е визирал етническия произход на "търговците" по плажа, а е имал предвид техния загар на кожата, съобщиха от "Евророма".

Млада певица бутна Веско Маринов. Записа нов хит на властта

Да бъдеш гербер не е лесно!", пее Соня Иванова в ГЕРБ ерската песен.

Шистът емоции не ще, а политика и контрол!

Евродепутатът Ивайло Калфин бе категоричен, че е нужен референдум, на който хората у нас да обявят дали са "за" или "против" добива на шистов газ .

Как да се справим в жегата

Днес ще е поредният горещ юлски ден. Специалистите разпространиха някои препоръки как да се справим с жегата.

Пускат нови 35 км магистрала

От днес пътуването до морето ще бъде по-улеснено. Премиерът Бойко Борисов ще пусне в експлоатация Лот 3 "Нова Загора - Ямбол" от автомагистрала "Тракия".

Германия ще изплати $300 млн. обезщетения на 80 хил. евреи от бившия СССР

Германия се е съгласила да изплати обезщетения в размер на общо 300 милиона долара на 80 хил. евреи, оцелели след Втората световна война и сега живеещи в страни от бившия СССР, съобщи Jerusalem Post. Според Конференция по материалните претенции на евреите срещу Германия това е исторически пробив.

Здравният министър: Щом имате пари за кола, значи имате и за осигуровки

След като гражданите имат пари за кола или имущество, трябва да имат и за здравни осигуровки. Така днес здравният министър Десислава Атанасова мотивира пред журналисти подготвяните поправките в закона за здравното осигуряване, които предвиждат гражданите да могат да сключват сделки с движимо и недвижимо имущество само срещу платени здравни осигуровски. Проектозаконът вчера беше приет на първо четене от парламента.

Свидетел по Килърите: Туцо и Йосич готвеха убийство на Борисов

Сретен Йосич и Янко Попов-Туцо са разговаряли за убийството на премиера Бойко Борисов. Това твърди свидетелят по делото "Килърите" Калоян Йорданов в показанията си, дадени пред съдия от Софийския градски съд, съобщава БТА.

Сирийският посланик в Ирак дезертира

Посланикът на Сирия в Ирак Науаф ал Фарес потвърди, че е дезертирал и съобщи, че се е присъединил към бунта срещу президента Башар Асад, предаде Ройтерс.

Политиците в търсене на поредната вълна за яхане

Политиците в търсене на поредната вълна за сърфиране, коментира в. "Сега". В предстоящата предизборна кампания вълната за яхане се нарича партия "Движение България на гражданите" с лидер Меглена Кунева. Тя се опитва да спечели избирателите, представяйки се за нещо ново и невиждано. Около нея вече се групират различни стари муцуни, които по една или друга причина очевидно смятат, че досега не са получили реализацията, която заслужават.

Забраната за строителство на плажа вероятно ще отпадне

Пълната забрана за строителството на първа линия по крайбрежието вероятно ще отпадне от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който председателства и комисията по регионална политика в парламента.

Цяла България обагрена в код "оранжево" заради жегите

Код "оранжево" е обявен днес във всички области на страната заради високи температури, обявяват синоптиците от БАН.

Николета се снима в новия клип на Емилия

Поп фолк певицата Емилия реши следващата заснета песен от новия й албум да бъде "Ще чакам да ми звъннеш". Парчето носи много лятно настроение и именно затова певицата се е спряла на него.

Лагард: Краят на кризата е еврозоната минава през банков съюз

Малко след като Еврогрупата одобри помощта за затруднените испански банки , управляващия директор на МВФ Кристин Лагард припомни, че еврото трябва да бъде подкрепено от банков съюз, и предупреди, че светът не може да очаква вечно Европа да разреши кризата си, предаде "Ел мундо".

Испанските банки ще получат първите 30 млрд. евро от европейската помощ до края на месеца

Министрите на финансите на 17-те страни от еврозоната постигнаха съгласие тази нощ в Брюксел за финансовата помощ за Испания, която ще получи за банките си първи транш от 30 милиарда евро в края на месеца, съобщи председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер.

Брегович идва, "Калашников" гърми на 29 ноември в София

Един от най-популярните балкански музиканти - Горан Брегович, ще изнесе концерт на 29 ноември в зала "Арена Армеец" в София. Звездата идва по покана на Loud Concerts.

Лифтовете ще излязат от строя, смятат от “Витоша ски“

Лифтовете на Витоша рано или късно ще излязат от строя, заяви членът на съвета на директорите на „Витоша ски” Петър Петров пред bTV. По негови думи съоръженията рано или късно ще рухнат, защото са много стари и просто в един момент няма да има резервни части за тях.

Няма ситуация за предсрочни избори, смята Цачева

България няма обективна ситуация за предсрочни избори. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред TV 7 по повод три години от управлението на ГЕРБ.

Всеки трети у нас пуши, не го стряскат забраните

Всеки трети българин признава, че е пушач , сочи изследване на НЦИОМ. Според резултатите от допитването делът на пушачите сред пълнолетното население на страната възлиза на 34%.

Три години не са ни достатъчни, трябва ни втори мандат!

Има шанс за по-евтин ток, прогнозира в интервю за "Стандарт" финансовият министър Симеон Дянков . Оценявайки тригодишната работа на кабинета, той отбелязва, че има няколко сектора, в които трябва още много работа. "Сред тях е здравеопазването. В него и в енергетиката предстои голямата реформа. Сега е актуална темата за увеличаване на тока. Това е заложено преди много години. И ни трябват още няколко години, за да го изчистим. Трябва ни втори мандат. Имаме още много работа.

Съдии и прокурори от пет държави ще анализират знакови дела у нас

Действащи съдии и прокурори от пет европейски държави ще дойдат в България, за да анализират знакови дела, които вече са наблюдавани от Европейската комисия. Те ще проверят процесите срещу Пламен Галев и Ангел Христов-Братя Галеви (приключило на последна инстация), Марио Николов (за длъжностно присвояване от програма САПАРД), Красимир и Николай Маринови-Маргините, бившия шеф на фонд "Земеделие" Асен Друмев и делата "Софийски имоти".

Три температурни рекорда са регистрирани у нас

Три температурни рекорда са регистрирани днес в страната. Русе е бил и най-горещият град в България - там термометрите са отчели 39.6 градуса.

Социолози: Има съмнения, че властта упражнява скрито влияние чрез обществени поръчки

Създава се основателно съмнение, че властта плаща скрито и упражнява влияние на фигури с обществено значение, включително и социолози, чрез обществени поръчки и разпределение на средства от еврофондовете. Сравнително ново е едновременното влияние върху медии и социолози, така че се тиражират широко угодни за властта изследвания. Това коментираха пред "Дневник" социолозите Боряна Димитрова ("Алфа рисърч") и Кольо Колев ("Медиана").

До две-три седмици съоръженията на "Витоша ски" ще заработят отново

До края на юли, най-късно в началото на август лифтовете на Драгалевци и Симеоново ще бъдат пуснати. Това ще стане веднага след като просеките там бъдат разчистени от Държавното горско стопанство и преминат проверка от държавния технически надзор за безопасност.

Борисов е виновен за цената на тока, скочи Костов

Отговорността за високите цени на тока е изцяло на премиера Бойко Борисов. Три години той и неговият кабинет се опитват да прикрият разхищенията на предшествениците си Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Говорих с Танов за Мишо Бирата, но са махнали ругатня за Първанов!

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че записът на разговора му с шефа на Митниците Ваньо Танов за Мишо Бирата е реален, но от него са изрязани някои думички като „една голяма ругатня“ по адрес на президента Георги Първанов.

Вдигат заплатите на лекарите с 20%

Заплатите на заетите в сферата на здравеопазването ще бъдат увеличени със средно 20%, обяви здравният министър Десислава Атанасова.

Отиде си естрадната звезда Боян Иванов

Внезапно на 68-годишна възраст почина певецът Боян Иванов, съобщи БНТ.

Семейна вражда предизвика убийство и саморазправа

45-годишен криминално проявен е задържан за убийство в Ихтиман. Вчера вечерта в болницата в Ихтиман е постъпил 38-годишен мъж с инициали К.М. в тежко състояние, с прободни рани в областта на шията и тила, който починал малко по-късно.

1800 кандидат-студенти пишат за страданието в поезията на Яворов

Между две теми избират да пишат кандидат-студентите на днешния изпит по български език и литература от редовната изпитна сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Социолози се карат в ефир заради поръчкови изследвания

"Има злоупотреба със социологически данни и то не само в предизборен период. Те могат да влияят много мощно върху формирането на общественото мнение, например при лобиране за поправки в закон или приемане на различни политики". Това признание направи социоложката от „Алфа Рисърч“ Боряна Димитрова пред bTV.

Имаме министри, които ще останат в историята като най-добрите!

Ние сме младо правителство, млада партия и виждате колко много хора са се издигнали на каквито и да е длъжности. Имаме министри, които ще останат в историята като най-добрите министри в сферата си – Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Лиляна Павлова, Делян Добрев. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на отчетно-изборното събрание на младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) под мотото „Успяваме в България”.

Скандал: ГЕРБ държи сметка на медиите за публикувани материали

Скандално писмо от пресцентъра на ГЕРБ получиха Асен Генов и Константин Павлов от Politikat.net. Това съобщиха самите те за Pressclub International Agency (PIA).