Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юни 10, 2012

Президентът наложи вето на Закона за горите

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в парламента Закона за изменение и допълнение на Закона за горите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Решението му е на основание чл. 101, ал. 1 от Конституцията.

Мачът в събота или жегата може да решат вота в Гърция

Букмейкърите прогнозират, че на неделните избори в Гърция ще победи консервативната партия "Нова демокрация", но състезанието с левичарите от СИРИЗА е толкова оспорвано, че дори мач на националния отбор или промяна във времето може да помогнат на радикалната левица да изскочи напред.

Нов трус в Перник

Земетресение от 3.0 по скалата на Рихтер е било регистрирано тази сутрин в 07.50 минути. Епицентърът на труса е бил на 4 километра западно от Перник и на 28 километра западно от София.

ГЕРБ обслужва лобисти, горещят се БСП

ГЕРБ обслужва лобистки кръгове около Бойко Борисов - собственика на "Витоша ски" Цеко Минев и собственичката на Пампорово Цветелина Бориславова, пише вестник ”Дума”, позовавайки се на депутата от БСП Димчо Михалевски.

Задържаха професор с 500 лв. подкуп

Професор от Великотърновския университет ”СВ. СВ. Кирил и Методий” е бил задържан с подкуп.

Полицията отново арестува протестиращи срещу Закона за горите

Гражданският протест срещу Закона за горите приключи с нови арести, след като демонстриращите блокираха в продължение на 3 часа отделни пътни участъци в София.

Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Ципрас: Не на меморандума за банкрута

Лидерът на коалицията на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас обеща, че в понеделник ще има "правителство на всички гърци", което да гарантира оставането на Гърция в Европа и еврозоната.

Подслушването е манталитет, наложен от ГЕРБ

"Подслушването е манталитет, наложен от ГЕРБ", е озаглавено интервюто в "Труд" с депутата от БСП Михаил Миков. Той е ръководител на комисията за контрол на специалните разузнавателни средства. Миков отчита, че никога не е имало такъв обем подслушване както в последните години. Има един парадокс - уж сме преборили престъпността, а подслушването постоянно се увеличава.

СИСТЕМАТА ЗА КРАДЕНИТЕ АВТОМОБИЛИ

Кражбите на автомобили в РБългария продължават с неотслабващ темп. Но полицията няма право да се примирява с ниските резултати по разкриването им, особено като се има в предвид, че бяха похарчени милиони национални и европейски пари за изграждане, модернизиране и свързване на автоматизираната полицейска информационна система, наричана по долу АИС Издирвани МПС, с европейската - шенгенска система. Хиляди откраднати автомобили са обявени от полицията за издирване, огромната част, от които остават неизнамерени.

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 16% от юли

Държавната компания "Булгаргаз" е внесла предложение за повишаване цената на природния газ от юли с 15.73 на сто, съобщават оттам. Документът е внесен за разглеждане от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), става известно от публикация на сайта на компанията.

Топло време и следобедни облаци предвиждат синоптиците за днес

Днес времето ще се задържи предимно слънчево. След обяд над западните и планинските райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Шефът на Барета Трейдинг: Направих всичко, трагедията да не се случи

"Аз съм направил всичко като ръководител това нещо да не се случи. Винаги съм вярвал, че няма да се случи", обяви собственикът на фирма "Барета Трейдинг" Десислав Делев, чиито складове се взривиха преди дни край "Петолъчката" и отнеха живота на трима души.

Обявяват резултатите за външно оценяване в седми клас

Сергей Игнатов ще представи резултатите от националното външно оценяване на учениците от седми клас, направено в края на учебната 2011/2012 година.

Пламен Цеков обяви "Нов път за парите на болниците"

Парите от клиничните пътеки ще тръгнат след пациента и ще влязат в касите на болниците само ако те наистина са го приели. Така в края на месеца ще се формира бюджетът на лечебните заведения.

Партията на Меглена Кунева става факт на 1 юли

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.