Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юни 3, 2012

Жена загина при опит да пресече магистрала "Тракия"

27-годишна жена загина при опит да пресече магистрала "Тракия". Тя е блъсната последователно от няколко коли, съобщиха от полицията.

Обявени са имената на тримата загинали при взрива

Николай Гочев, Станимир Киров и Енчо Кремаков са загинали при взрива в склада за боеприпаси край "Петолъчката", съобщи главният секретар на МВР Калин Георгев, цитиран от БНТ.

Не ни харесва заяждането с България от Македония!

На мен лично и на всички в България не ни харесва постоянното заяждане с България, защото Македония не е видяла нищо лошо от България. Това каза министърът на външните работи Николай Младенов в отговор на въпрос на македонски журналист „защо сте люти на македонското ръководство; политиката, що се води от вас, води до студен мир между България и Македония и няма контакти между двете страни“.

Европа е на кръстопът, предупреди шефката на МВФ

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова европейските лидери да действат незабавно за изваждане на еврозоната от кризата, в която е потопена, и предупреди, че Европа "е на кръстопът", предаде Франс прес.

Намалиха гаранцията на Гриша Ганчев от 500 000 на 300 000 лв.

Специализираният съд намали паричната гаранция на Гриша Ганчев от рекордните 500 000 на 300 000 лв. Мярката на Ганчев бе преразгледана по искане на защитата му.

Борисов към Македония: За нашата добрина ни изкарахте хитлеристи!

Премиерът Бойко Борисов сложи на място журналисти от Македония, според които България "се меша" в спора за името между Македония и Гърция и които го попитаха дали страната ни е антилобист на пътя на Македония към НАТО и ЕС.

И ние сме дали нещо на ЕС, видя Борисов

И ние сме дали нещо на Европейския съюз – как да конфискуват имотите, придобити по престъпен начин. Не си мислете, че на Запад всички имоти са придобити по законен начин".

Плевнелиев иска нов ВСС да избира новия главен прокурор

Първо трябва да бъде избран новият Висш съдебен съвет (ВСС) и след това той да избере новия главен прокурор. Това каза президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос за приетите от парламента промени в Закона за съдебната власт.

Заради несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца!

Самоубилият се снощи мъж в Смолян е затворник, който е излежавал присъда за изнасилване на непълнолетно лице, съобщиха от полицията в Смолян.

Депутат раздава шамари на дами на тв дебат в Гърция

Депутатът и и говорител на гръцката неонацистка партия "Златна зора" Илиас Касидиарис нападна две депутатки от левицата по време на телевизионен дебат на живо преди изборите на 17 юни. AFP/Guliver

"Берета Трейдинг" плаща обезщетения на работниците

Фирмата "Берета Трейдинг", чиито складове се взривиха край "Петолъчката" на 5 юни, предоставя безвъзмездна помощ на всички работници в База Стралджа-Мараж, съобщиха от компанията.

Не може име Северна Македония, ще кажат, че Благоевград е техен!

България не е съгласна в името на Македония да има географско понятие, заяви пред ТВ+ премиерът Бойко Борисов.

Пожар в лаборатория за моторни масла в Русе

61-годишна жена е пострадала при пожар в лаборатория за моторни масла във фирмата "Лубрика" в Русе, съобщи МВР.

Бягайте от кухнята, на магистралата е доста по-чисто!

Въздухът в кухнята бил три пъти по-мръсен от смога над магистралата, твърдят учени от Университета в Шефилд.

Предстои да се обсъди дали да е задължително изучаването на майчин език, обяви Сергей Игнатов

Преминаването в по-горен клас на ученици, които завършват с двойка по един предмет, е част от континенталната образователна система и това е много добра мярка срещу ранното отпадане от училище. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на образованието Сергей Игнатов след като вчера депутатите гласуваха на първо четене проектозакона за предучилищното и училищното образование.

Бойко Найденов: Намерена е плът, която потвърждава най-лошото

В близост до кратера на мястото на взривения цех е намерен GSM. GSM означава, че са нарушени процедурите. Това заяви министъра на отбраната Аню Ангелов, цитиран от в. „Българска Армия” - Явно е, че са нарушени и самите процедури при манипулация с този снаряд, в резултат на който е възникнал взривът. Явно е според нашите експерти, че силата на взрива е с 10 т тротил еквивалент в самия цех. Това означава, че освен дейностите по утилизация, там са били складирани и други боеприпаси, което е в крещящо нарушение със съответните правила за съхранение на боеприпасите."

Земетресението в Турция е с магнитуд 5.1

Трусът, който е бил усетен малко преди полунощ в района на турския окръг Текирдаг е с магнитуд 5,1. Това предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Епицентърът му е бил в Мраморно море.

Reuters: Брюксел притиска Гърция да ликвидира банки

Европейската комисия настоява Гърция да ликвидира определени банки, сред които вероятно е и петата по големина ATEbank, съобщи агенция Reuters, цитирайки източници от европейските институции.

ДПС скочи за майчиния език в училище, искат 4 часа турски

ДПС поиска гаранция, че майчин език ще се изучава минимум по четири часа седмично в рамките на учебния план. Това каза заместник-председателят на ПГ на движението Лютви Местан при обсъждането на законопроекта за училищното и предучилищното образование на първо четене в парламента.

Промените в закона за съдебната власт бяха окончателно приети

Четвъртък сутринта, малко след 9 ч. Председателят на парламента Цецка Цачева дава началото на заседанието. В кулоарите е тихо, журналистите са спокойни, а мониторите в близък план показват как председателят на правната комисия Искра Фидосова се насочва към трибуната, откъдето ще докладва за окончателно гласуване промените в Закона за съдебната власт.

Всичко е изравнено. Нещо страшно е било!

Прокуратурата работи по няколко версии за взривовете, но основната остава човешка грешка и пропуск в технологията. Това заяви пред БНТ заместник-главният прокурор Бойко Найденов.

ХРОНОЛОГИЯ НА РЕФОРМАТА В МВР

1990-1991год. С активното участие на Министър Атанас Семерджиев и Първия зам.министър Любен Гоцев експертна група от специалисти- кибернетици и изявени в своята област служители на МВР извърши цялостна реорганизация на МВР, като:

Арестите не са достатъчни, трябват доказателства!

Изборът на нов състав на ВСС и на главен прокурор ще послужат за лакмус на истинските качества на партията ГЕРБ - дали иска да осигури върховенство на закона и справедливост за гражданите, или иска просто да бетонира влиянието си в съдебната власт, каза в интервю за БТА директорът на правната програма на институт "Отворено общество" Иванка Иванова.

"Миг невнимание и всичко гърми"

"Най-вероятно човешка грешка е предизвикала взривовете", е озаглавено интервюто в "Новинар" с Бойко Найденов, заместник главен прокурор, наблюдава разследването за взривовете до пътен възел Петолъчката. "Това, което в момента правят нашите екипи, е да събират доказателства на място, казва той. - Работата е доста сложна и отнема много време. Най-вероятно ще се окаже, че грешката е човешка при боравенето с материалите, които са били вскладовете. Тепърва предстои да се изясняват обстоятелствата.

Еврокомисар Нели Крус: Ситуацията с медиите в България е тревожна

Европейският комисар по телекомуникациите и медиите Нели Крус заяви в сряда, че проблемите със свободата на медиите в България са заели ключово място в дневния й ред. "Този въпрос е личен приоритет за мен", каза тя по време на публично изслушване за свободата на медиите, организирано в Европейския парламент от Алианса на либералнодемократическите партии.

Населението на България се топи с 6 души на час

Заради емиграция или смъртност населението на България намалява със 70 000-80 000 души на година, или с шест души на час, съобщи проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.

Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех

Безпилотният самолет, който е трябвало да заснеме опасния район около складовете за утилизация край "Петълочката", които гръмнаха вчера, е паднал заради силния вятър, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

Човешка грешка – вероятната причина за взривовете край "Петолъчката"

Имало е нарушение на правилата за съхранение на боеприпаси в складовете, които се взривиха край  "Петолъчката", обяви пред bTV зам.-министърът на отбраната Валентин Радев.

Да усетиш взривове в мирно време

Пред очите ми е - тази картина никога няма да я забравя. Вдига ръце към небето Симеон Стоянов, който не успява да се евакуира от село Горно Александрово след силните взривове във вторник, предизвикани от пожар в частен склад за съхранение на боеприпаси в сливенското село Лозенец.

13 области в жълто заради силен вятър

В 13 области е обявен жълт код заради очакван силен вятър, съобщиха от НИМХ.

БДЖ ще се модернизира с пари от ЕС

Държавната железопътна компания ще се снабди с нови влакове, които БДЖ ще получи през 2014 година. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски в интервю за Би Ти Ви.

Ново земетресение от 4.5 по Рихтер е регистрирано в Италия

Трус с магнитуд 4,5 беше регистриран край бреговете на Равена, но беше усетен в цялата северна и централна част на Италия, съобщи БТА.

Европейската комисия: Акционерите трябва първи да отговарят за закъсали банки

Европейската комисия ще предложи днес засилване правомощията на финансовите регулатори, за да се справят по-бързо със спасяването на закъсали банки и то с механизъм, в който акционерите, а не данъкоплатците, ще носят отговорност и ще дават помощни кредити.

Подновяват издирването на изчезналите след взривовете

Рано тази сутрин ще бъде подновено издирването на тримата работници, които са в неизвестност след взривовете във военните складове край "Петолъчката”. Търсенето бе прекратено с настъпването на нощта.

Край Лозенец обезвреждали боеприпаси от Челопечене

Всички печатни издания днес отразяват експлозията в складовете за боеприпаси край стралджанското село Лозенец.

Как ще ги стигнем датчаните?!

Средната брутна работна заплата на пълно работно време в България за 2010 г. е най-ниска от всички 27 страни-членки на ЕС, показват данни на Евростат за заплатите и разходите на труд в ЕС.

16-годишните ученици пият здраво

България заема първо място сред 36 държави по употреба на амфетамини сред 16-годишните ученици.

Пустинни котки издирват трима изчезнали след взривовете

Трима души са в неизвестност след взривовете в складовата база за утилизация на боеприпаси и се издирват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Шестима са в болница след експлозиите край "Петолъчката"

Шестима мъже, ранени при експлозиите във военните складове край "Петолъчката", са приети в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Взривове в завод за снаряди край "Петолъчката"

Серия от взривове са избухнали на територията на частна фирма, занимаваща се с утилизация на снаряди край "Петолъчката", съобщиха от МВР. За момента няма данни за жертви. Има съобщения за трима ранени, които са откарани в Ямболската болница.

БДЖ ни вози с нови влакове от 2014

Нови пътнически влакове ще бъдат купени през 2014 г. с европейско финансиране, съобщиха от Министерството на транспорта.

Над 19% е младежката безработица у нас

Младежката безработица в България е малко над 19 на сто и е над средното ниво за Европейския съюз, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

€90 млн. струват експертите на ЕС и МВФ в Гърция

До 30 хиляди евро достигат месечните бонуси на инспекторите на Европейския съюз и Международния валутен фонд за работата им в Гърция, пише на първа страница гръцкият вестник "Елефтерос типос".

Искаме Русия да участва в градежа на VII блок в "Козлодуй"

България предлага на руската държавна корпорация Росатом да участва в изграждането на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“. Това съобщи заместник генералният директор на Росатом Кирил Комаров пред журналисти.

Проверките срещу цигарения дим се увенчаха с... фалстарт

Очаквано първите проверки на здравните инспектори срещу нарушаващите забраната за пушене на закрити обществени места започнаха неубедително.

Задържаха с подкуп университетски преподавател

Преподавател от Техническия университет в Габрово бе арестуван с подкуп от 600 лева, съобщиха от полицията в града.

58% от българите бягат при трус

При земетресение първата реакция на 58 на сто от хората е да напуснат сградата. Това показва изследване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Извънредна среща на финансисти и банкери от Г-7 заради еврото

Финансови министри и централни банкери на страните от Г-7 ще проведат днес извънредни разговори за кризата в еврозоната. Това е поредният сигнал за растящата тревога по света от заплахата, която представлява валутният съюз от 17 европейски държави, съобщи Reuters.

Вероятността Гърция да излезе от еврозоната е 1:3

Вероятността Гърция за излезе от еврозоната е едно към три. Това се казва в разпространено вчера съобщение на печата на международната рейтингова агенции Стандард енд Пуърс, предаде ИТАР-ТАСС.

Борисов се възхищава на португалските магистрали

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия, се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Турски митничари заловиха части за оръжия от България

Турските митничари на Капъкуле са заловили части за оръжия при опит да бъдат внесени нелегално от България в Турция, съобщи БТА.

4: ДА ОБЯВИМ ВОЙНА НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ

Противодействие ЧЕТВЪРТО Докога ще чакаме някой да НИ защити от битовата престъпност? Всички знаем поговорките „след като се обърне каруцата - пътища много” или „след дъжд – качулка”. А защо да не помислим как да се предпазим от битовите престъпления, преди да ни се случат? Много са общоизвестните подходи, но много малко от тях НИЕ прилагаме. Изглежда не НИ интересува историческия опит и опита на другите. Та нима не знаем колко важно за победителя във военните битки е да не допусне противникът да го изненада, или какво е огромното значение на „изненадващия първи удар” за крайната победа. А спомняте ли си как един пенсионер, бивш учител по физика, се подготви да посрещне посред нощ "неканени гости". Не сме забравили и за резултата – пукотевици, фойерверки, откъснати ръце на престъпника и ... селото миряса. Но затова пък обществото беше наказано да изплаща на крадеца инвалидна пенсия, а услужливите национални медии(добрите ученици) порицаха дядото - своя учител. ЧЕТВЪРТО