Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 15, 2012

Първанов събирал информация за личния живот на политици, прокурори и съдии

Полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО и уволнен от президента Георги Първанов, изнесе шокираща информация за злоупотреба с власт от страна на бившия държавен глава, предаде БГНЕС.

Меглена Кунева не се вижда в ролята на балансьор

Ще направя партия, когато съм сигурна, че отговарям на очакванията на хората, заяви в интервю за БТА Меглена Кунева , председател на сдружение "България на гражданите".

Плевнелиев потвърди за открити финансови далавери в разузнаването

Президентът Росен Плевнелиев каза, че в доклада за Националната разузнавателна служба има по-скоро финансови несъответствия.

"Анти България" във Facebook

Антибългарска страница в най-популярната социална мрежа Facebook привлече вниманието на хиляди потребители.

Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство

Отчуждаването на частни имоти е оскъпило до 30 милиона лева изграждането на границата за спирането на вълците и други диви животни от Турция.

35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Доходите изостанаха, ще ги вдигнем, обеща Тотю Младенов

"Доходите изостанаха, ще ги вдигнем”. Това обещава в интервю за в. „Труд” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Изоставането на заплащането на труда през последните години беше доста голямо и сега се мъчим да наваксваме.

26 хиляди българи се трудят на непълно работно време, но искат повече

Българите, които работят на непълно работно време, но биха искали да работят повече часове, са около 26 000 души, сочи последно проучване на Евростат.

Поляци искат да наемат "ОЦК-Кърджали" за 3 години

Полски консорциум от фирми е проявил интерес да наеме "Оловно-цинковия комплекс" в Кърджали за три години. Консорциумът е готов да плати и дължимите заплати на работниците, съобщи пред БНР вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

Пак сблъсък между Дянков и Младенов за пенсиите

За пореден път изказванията на финансовия министър Симеон Дянков и на социалния Тотю Младенов се разминаха и внесоха объркване, този път по въпроса за пенсиите.

20 април е денят на свобода от правителството

До 20 април данъкоплатците в България ще са спечелили сумата, която дължат на държавата за данъци, и до края на годината ще се трудят изцяло за себе си, напомня Институтът за пазарна икономика (ИПИ).

Румен Овчаров: Не са ни изиграли!

„Не са ни изиграли. Не сме очаквали, но не бих го драматизирал толкова много“. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров по повод оттеглянето на подписите на депутатите от "Атака" от искането за вот на недоверие към правителството.

Спокойно седмокласници, места има за почти всички

Завършващите седмокласници през тази година в София са 9 078 или с 664 са повече от миналата година, а местата за прием след седми клас в гимназиите за учебната 2012/2013 година са 7 899, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева пред БТА.

Точат нова секира от Брюксел: Дизелът скача с 20%

Преглед на печата на днес Дизелът ще поскъпне с 20 процента и ще изпревари цената на бензина, данъците за коли ще скочат и корпоративният данък ще се "хармонизира" със средния в Европа, ако влязат в сила гласуваните вчера в Европарламента две резолюции за нови директиви на ЕС, предложени от Европейската комисия, алармира на първа страница "Сега".

Гърция има да върши още доста работа, констатира Лагард

Гърция е под международно наблюдение, откакто беше приет първият план за спасяването й преди две години, но още не е преодоляла тежкото положение, заяви директорката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, цитирана от ДПА.

Слуховете за моята смърт са силно преувеличени!

„Слуховете за моята смърт са силно преувеличени”. С този цитат на Марк Твен американският посланик Джеймс Уорлик отрече появилата се информация, че ще бъде отзоваван от Вашингтон преждевременно.

Евростат изчисли колко още може да работим и живеем след пенсия

Европейците могат да работят доста след сегашната възраст за пенсиониране, сочи проучване на Европейската статистическа служба Евростат. По изчисления за 2010 година средно мъжете и жените в ЕС, които тогава са навършили 65 години, се очаква да живеят без сериозни заболявания до около 74 години

Исках да избия всички!

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик планирал да плени и обезглави бившата премиерка Гру Харлем Брунтланд по време на стрелбата на остров Ютьоя, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

ГЕРБ натисна "Атака" за вота, ядосва се Станишев

Очевидно е имало натиск върху депутатите от "Атака", за да оттеглят подписите си за вота на недоверие към правителството заради отказа от АЕЦ "Белене", заяви в Хасково лидерът на БСП Сергей Станишев.

Кирчо Киров забрави тайните - Борисов го освободи

Министър-председателят Бойко Борисов освободи Кирчо Киров като съветник в политическия му кабинет, съобщиха от МС.

Сидеров провали вота на недоверие

Вот на недоверие към правителството заради спирането на АЕЦ „Белене“ няма да има, след като депутатите от „Атака“ оттеглиха подписите си под искането.

Колкото е инфлацията, с толкова вдигаме пенсиите

От 1 юли 2013 г. всички пенсии ще се увеличават с процента на инфлацията. Т.е. колкото е инфлацията за 2012 г., с толкова ще се увеличат през 2013 г.

По-малки наказания за отвличане и подготовка на убийство в новия НК

"Над 85 пъти е променян НК, но и с новите наказания няма да преборим престъпността", посочва в интервю за "24 часа" Искра Фидосова, съпредседател на ПГ на ГЕРБ. Тя отбелязва, че почти 2 г. се работи по изготвянето на нов НК.

Отиде си Наум Шопов

Бележитият актьор Наум Шопов почина на 81-годишна възраст, съобщиха от Съюза на артистите в България за БТА.

Кунeва: Живеем в "бойкономика"

Четиримата напуснали ДСБ “млади кадри” споделяли идеологията на движението, учредено от Меглена Кунева. Това каза тя в сряда пред БНТ в коментар за увеличилото се с четирима политици сдружение “България на гражданите”. Явилата се като независим кандидат на последните президентски избори допълни, че не е правила политическа сделка с четиримата напуснали ДСБ, предаде Mediapool.

Правителството мисли ден за ден, възмути се Станишев

Защо трябва да го разберем от Европейската централна банка, че ако бъдат вкарани парите от Сребърния фонд в ценни книжа, това ще доведе до повишаване на лихвите и до нарушаване на пазара на ценни книжа, за да разберем нещо, което е абсолютно видимо.

Убиха бизнесмен в София

Криминалисти от столичната дирекция разследват убийство на 40-годишен мъж, намерен мъртъв в кв. Горубляне, съобщиха от полицията.

Куче нахапа пенсионер, който искал да го нахрани

Куче нахапа пенсионер в село Трилистник, съобщиха от МВР в Пловдив. Инцидентът е станал вчера в 8.23, когато в оградено дворно място куче е нападнало 72-годишен мъж и е разкъсало едното му ухо.

За Великден: Изхарчихме милиард; Вдигат цената на тока с 10% от 1 юли

Разходи. „Стандарт": За Великден: Изхарчихме милиард

Христо Ангелов обвинен за убийството в с. Правище

32-годишният Христо Ангелов е обвинен в убийството на 45-годишния Илия Попов от село Правище ”, съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Физик обори с формули (цели 4 стр.) акт на катаджия

Американски физик от университета в Сан Диего оспори глоба от пътната полиция с 4 страници формули.

Кола "паркира" на втория етаж. Зрелищно!

Шофьор изгуби контрол над автомобила си и се заби във втория етаж на сграда в бразилския град Сао Пауло.

Оранжев код е обявен в седем области

Оранжев код е обявен в 7 области на Централна България за сряда, 18 април, а в други 11 ще е в сила жълт код, съобщиха от НИМХ.

Милошев се разграничи от спора между Халваджиян и bTV

Все още предстои развръзката в разразилия се конфликт между bTV и "Глобъл Вижън", зад който стоят братята Магърдич и Джуди Халваджиян.

Северна Корея обвини САЩ в "открити враждебни действия"

Говорител на севернокорейското външно министерство обвини САЩ в "открити враждебни действия", след като Вашингтон се отказа от сделката с Пхенян за доставка на храни срещу отказа му от ядрени дейности, предаде БТА позовавайки се на световните агенции.

Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев

Държавата е блокирала и е в разпад, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той обясни, че това си личи от случващото се през последните наколко седмици.

Дилемата в Батак - костница или църква

Близо 200 рокери от Пловдив се включиха в шествие до град Батак в знак на подкрепа на решението храм-костницата “Света Неделя“ да бъде превърната в църква. В града се породи спор дали костницата-музей трябва да стане църква след канонизирането на баташките мъченици.

България не е изпълнила изискванията за носачките

Дванайсет от тринайсетте страни от ЕС, приканени преди два месеца от Европейската комисия да се подчинят на новите правила за хуманното отношение към кокошките носачки, все още рискуват да си навлекат гнева на ЕС, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на неназован европейски източник.

15 души бяха ранени при аварийно кацане в Лондон

Петнайсет души бяха ранени при аварийно кацане вчера в Лондон на самолет на авиокомпанията Върджин Атлантик, изпълняващ полет от Великобритания за Флорида, съобщи Асошиейтед прес. Самолетът Еърбъс А330-300 беше принуден да се върне на лондонското летище Гетуик два часа след излитането си поради малък пожар на борда.

Николета Лозанова: Имах лека и успешна бременност

"За всички онези, които по някакъв начин се притесняваха за състоянието ми и за тези, които със задоволство четяха измислените заглавия - „Състоянието на Николета се влошава” - Истината, макар и неприятна за зложелателите, е че съм по-добре от всякога", това сподели брюнетката в своята Фейсбук страница.

Честито Възкресение!

Възкресение Христово - Великден, е най-големият празник за православните християни, наричан още празник на всички празници. Смята се, че възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Великден е сред така наречените подвижни празници и се определя в зависимост от първото пролетно пълнолуние.