Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 8, 2012

В село Правище плашат с нова "Катуница"

„Ако дойдат пак роми, няма да оставим нещата, ще се повтори Катуница. Не може нелегални хора, без да им знаеш имената, да ги пуснеш да живеят в населено място”. Това каза пред Dnes.bg Атанас, който е пряк свидетел на събитията в пловдивското село Правище, където снощи при сбиване беше убит 45-годишният Илия.

Защо е по-добре Германия да напусне еврозоната

В дискусиите за евентуалното разпадане на еврозоната се допуска, че Гърция и другите държави с финансови проблеми трябва да напуснат валутната общност. Има обаче алтернатива на тази конвенционална мъдрост.

Кремена Халваджиян с чисто нов „Ягуар“

На фона на драмите, които се разразиха между продуцентите Халваджиян и btv, Кремена Халваджиян се сдоби с луксозен автомобил Возилото има внушителни размери и струва около 200 хиляди лева, пишат от hotarena.

Жълт код в 4 области заради гръмотевични бури

Жълт код е обявен за 4 области на Южна България, съобщиха от НИМХ, предаде БГНЕС.

Бойко пак даде фалкона за благодатния огън

Благодатният огън ще бъде донесен от Йерусалим днес на Велика събота от църковно-държавна делегация, съобщи Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет, предаде БЛИЦ.

На Велика събота шарим яйца и печем козунаци

Православната църква чества Велика събота - последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден.

Задържаха държавна служителка от Кнежа с подкуп от 320 лв.

47-годишна жена от Кнежа е била задържана вчера с 320 лева, получени като подкуп, съобщиха от Областната дирекция МВР в Плевен.

Мъж оцеля, след като снаряд избухна в ръцете му

52-годишен мъж от хасковското село Динево оцеля по чудо, след като артилерийски снаряд се взриви в ръцете му, съобщиха от полицията.

Американците "замразяват" парите си

Забравете дюшеците - една четвърт от американците, които държат пари у дома, ги крият във фризера, показва проучване на общественото мнение, цитирано от Ройтерс.

Борисов ще заведе Тигрите от Бистрица да изиграят мач в Мадан

По време на днешното си посещение в Мадан премиерът Бойко Борисов обеща футболна среща в града, но само след ремонта на местния стадион „Батанци”.

Стреляно е по шефа на охранителна фирма Спартак във Варна

Неизвестни лица са стреляли снощи по автомобила на собственика на охранителна фирма „Спартак" Янко Янков. заяви говорителят на Областната дирекция на МВР Калинка Пенчева.

Петък 13-и е

Параскевидекатриафобия. Така медиците наричат страха от петък 13-и. А той със сигурност ще скове днес милиони по целия свят. Най-суеверните от тях няма да си подадат носа навън, защото някоя саксия може да падне точно върху главите им. За нашите географски ширини реална изглежда заплахата и кола да те отнесе на пешеходна зебра. Но както са казали старите хора - страх лозе пази, предаде Стандарт Нюз.

Борисов: Защо свалиха “Господарите”, а не Слави?

“Съжалявам, че толкова хубаво предаване, което с такава ирония и чувство за хумор осмиваше елегантно и забавно цялото управление – от мен до моите министри, си отива. Явно цензурата при такива хора, като Георги Първанов и Сергей Станишев е жестока.

Днес е Разпети петък

Днес е Велики или Разпети петък - денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството.

Променят организацията на движение в София за Великден

Във връзка с Великденските празници и провеждането на ритуали в храмовете се променя организацията на движение около тях, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

370 000 лева дарения за БСП, ГЕРБ – на дъното

БСП е партията, която се радва на най-голямо внимание от страна на дарители. Това сочат данните на Сметната палата от подадените от партиите годишните си финансови отчети за 2011 г.

Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета

Северна Корея изстреля без успех ракета, която трябваше да изведе в орбита спътник за наблюдение на Земята и събиране на метеорологични данни. Това съобщиха южнокорейски медии и японския министър на отбраната, а впоследствие самата КНДР призна, че не е успяла да изведе спътник в орбита.

Опасна "кучешка истерия" заплашва и живота на децата

Опасна масова истерия след поредните случаи на нападнати от улични кучета се наблюдава в няколко района на страната.

ГЕРБ свършили много, вече с цели за втория мандат

ГЕРБ постигна много в работата по приоритетите за първия си мандат – инфраструктура и борба с престъпността и корупцията, и вече има набелязани цели за още четири години на власт. Така например кабинетът предвижда да задели повече средства за образование и наука. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Бездомни псета влачиха дете на година и половина

Дете на година и половина е било влачено от бездомни кучета в антоновското село Любичево, съобщи за "Фокус" директорът на болницата в Търговище.

Балканският великденски Шенген

Вече половин година ЕС работи по предложенията за усъвършенстване на шенгенския механизъм. Какво правят през това време България и Румъния, които чакат да се присъединят към зоната?

Разпускат гръцкия парламент, избори на 6 май

Гръцкият президент Карлос Папуляс ще подпише указ за разпускане на парламента, а слеващите избори ще се проведат на 6 май, както очакваше, предаде АФП.

България влиза в нова рецесия

Анализаторите на Райфайзен България сочат, че ако се съди по продължаващите негативни тенденции в българската икономика, страната навлиза в повторна рецесия.

Велики четвъртък

На този ден се припомня Тайната вечеря, на която е установено тайнството причастие на тая вечеря Христос, като завещал новата заповед за любов към всички, заявил на учениците си, че ще бъде предаден.

Вдигат пенсиите за избори 2013; Оставят дебатите по вота за след Великден

Пенсии. „Труд": Вдигат пенсиите за избори 2013

"Зелена вълна" за столичаните в повече

Столичният КАТ подготвя специална "зелена вълна" към изходите на София в четвъртък във връзка с началото на великденските празници и четирите почивни дни.

Джеймс Уорлик си отива?

Според дипломатически източници на bTV българската страна вече е получила искане за агреман с името на нов посланик в София.

Ще си имате студент? 500 лева на месец

Колко излиза месечната издръжка на един студент в България? Още ли има социални придобивки за мераклиите да учат? Дали не е икономически по-изгодно да учиш в Техническия университет в Русе или в този в София? Ще стигнат ли 200 лева на месец, ако детето учи медицина в Плевен, а във Варна - как са цените на квартирите.

Милионери се спасяват от Апокалипсиса в силоз

Скучните прерии на щата Канзас ще се сдобият много скоро с нови обитатели - американски милионери, които смятат да посрещнат Апокалипсиса в луксозно преоборудван ракетен силоз, съобщи Франс прес.

Прекратяването на огъня в Сирия влезе в сила

Дългоочакваното прекратяване на огъня влезе в сила тази сутрин на цялата територия на Сирия в съответствие с плана на международния пратеник Кофи Анан, който призовава сирийската армия и бунтовниците от опозицията да прекратят насилието, предаде ДПА, като се позова на сирийски активисти.

Въоръжени с автомати обраха брониран автомобил

Бандити, преоблечени като полицаи, обраха брониран автомобил с пари. По непотвърдена информация става дума за около 2 милиона лева.

Йордан Динов убит заради сериозни суми

Най-вероятната причина за убийството на бизнесмена Йордан Динов са неуредени финансови отношения, обяви директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

Скандалът BTV - Global Vision: Цензура, съд, пари и рейтинги

В най-скоро време ще заведем дело срещу bTV. С тези думи съсобственикът на “Глобъл Вижън” Маги Халваджиян завърши пресконференцията, дадена от екипа на свалените от екран предавания – “Господари на ефира” и “Пълна лудница”. В емоционално изказване актьорът Димитър Рачков заяви: “Тенденциозно, целенасочено “Господари на ефира” и “Пълна лудница” бяха обречени на ниска гледаемост”, предаде БЛИЦ.

Николета спря кърмата с хапчета

Николета Лозанова, която дари Валери Божинов с дъщеря, се оказа доста претенциозна майка. Тя дори си позволи своеволия, като да си спре кърмата с хапчета.

Ще строим, ще строим седми блок, радват се в ГЕРБ

Правителството реши да се строи седми блок в АЕЦ "Козлодуй", съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Дянков: Ще има увеличение на пенсиите

"Правителството одобри днес бюджетната прогноза за следващите три години. В нея има увеличаване на пенсиите", заяви министърът на финансите Симеон Дянков след заседанието на кабинета, предаде БГНЕС.

Прогнозират 1 % растеж на икономиката през 2012

Индустрията и износът вече не са фактори на икономическото възстановяване, за разлика от 2010 и 2011 г. Поради негативните развития, които виждаме в краткосрочната статистика, вероятно през първото тримесечие ще бъде отчетен минимален спад на брутния вътрешен продукт.

Нямало тайни договорки между ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ отрече да е влизала в каквито и да е договорки с ДПС. Заради упреците на Синята коалиция по повод мандата на Комисията за защита от дискриминация, оглавявана от Кемал Еюп, управляващите заявяват, че няма нищо задкулисно.

Без цигарен дим в баровете, министърката обаче още дими

Забраната за тютюнопушенето на закритите обществени места беше гласувана от депутатите с приетите на първо четене промени в Закона за здравето.

Плевнелиев и Борисов шампиони

Политик номер едно за април 2012 година е президентът Росен Плевнелиев, който получава 51,7% одобрение. Отстоящ на десети е премиерът Борисов, одобряван от 51,4%. Това показват данните на НЦИОМ от национално представително проучване, проведено в периода 30 март – 6 април сред 1000 пълнолетни българи от страната.

Правителството решава за строежа на седмия реактор на АЕЦ "Козлодуй"

Правителството ще вземе решение днес за строежа на седми реактор от АЕЦ "Козлодуй". Ще бъде създадена и работна група по проекта.

Санторъм излиза от битката за Белия дом

Претендентът за кандидат на Републиканската партия в президентските избори в САЩ Рик Санторъм обяви, че прекратява предизборната си кампания и излиза от надпреварата, предаде Би Би Си.

Съветват ни: Внимателно с промоциите около Великден

Експерти от Комисията за защита на потребителите посъветваха потребителите да бъдат бдителни и да обръщат внимание на всеки детайл от примамливите предложения при празничното пазаруване.

Радиаторът те прави крепостен селянин на Топлофикация

Парното и неговата бъдеща цена са водещи теми за повечето български вестници за днешния 11 април. Пълно закрепостяване на гражданите и фирмите, които се отопляват с парно, са поискали част от топлофикационните дружества, анонсира под глава "Сега".

Затвор, ако дадеш колата си на пиян или дрогиран

Всеки, който даде колата си на пиян, дрогиран или неправоспособен шофьор, ще носи същата отговорност като него за причинена катастрофа с щети и жертви. Това предвижда проектът на правосъдното министерство за изцяло нов Наказателен кодекс, който да замени действащия от 1968 г, съобщава „Труд”.

На 25 април пускат метрото до "Цариградско шосе"

От 25 април метрото в столицата ще стига от станция "Обеля" до станция "Цариградско шосе", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

След тройната коалиция правим копки по 3 пъти!

„Нормално е у нас да се правят копки по три пъти след управлението на тройната коалиция”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Девня по време на официалната церемония за изграждането на нова производствена линия за клинкер и цимент в „Девня Цимент” АД.

Най-грубите нации

Холидили ли сте на екскурзия в чужда страна, която ви е посрещнала само с негативно отношение и негостоприемност? Не сте сами. Сайтът за пътешествия skyscanner.com, цитиран от "Time", публикува класация на страните с най-грубо отношение към туристите. 

40% от жените изпитват оргазъм във фитнеса

Жените да зачестят посещенията във фитнеса, защото американски учени откриха, че спортът причинява нов вид оргазъм при нежния пол, предаде БГНЕС.

И в Белгия вече има сайт за оплаквания от чужденци

Белгийската партия Влаамс беланг (Фламандски интерес) откри днес сайт, в който да се събират сигнали срещу незаконни имигранти, съобщи медийната група Ер Те Ел.