Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 25, 2012

Първанов иска пряк избор за председател на БСП

Председателят на БСП да се избира пряко от партийните членове, предлага бившият президент Георги Първанов, който е и претендент за лидерския пост на социалистите.

Отстъпката за газа - срещу ускоряване на "Южен поток"

Отстъпка от 11,1% е получила България в преговорите с "Газпром" за цената на газа за оставащите 9 месеца от договора. Това е станало в замяна на съдействие за ускоряване на процедурите за "Южен поток", като се споразумяхме да ускорим всички дейности по изграждането на този проект, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките

"Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките". Българинът яде двойно по-евтини колбаси и сирена от старите европейци, но с по-ниско качество. Това става ясно от анализ на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, представен на „Труд”.

Дянков не дава бюджетни пари за частни училища

Финансовото министерство е против отпускането на бюджетни пари към частните училища, идея, лансирана от Сергей Игнатов. Тя е залегнала в проектозакона за предучилищното и училищното образование

Българското семейство – само с едно дете

По едно дете отглежда съвременното българско семейство, сочат данните от последното преброяване, обобщени от НСИ.

Положиха края на ядрената енергетика на България!

Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов по време на среща с членовете на Районната партийна организация на БСП „Оборище” в София и с членовете на клуб „Енергетик”, предаде “Фокус”.

Жълт код в 19 области в страната

Жълт код е обявен в 19 области от страната заради силен вятър.

Здравният министър иска суперкомисия за лекарствата

Под заглавие на първа страница "Новият здравен министър иска суперкомисия за лекарствата" "Сега" съобщава за новата идея на Десислава Атанасова.

Москва ни готви дебела сметка заради отказа от "Белене"

Русия има намерение да постави пред България въпроса за компенсиране на разходите за провала на проекта за АЕЦ "Белене", пише днес руският вестник "Комерсант" в статия, озаглавена "На България й подготвят сметката за "Белене". Изданието отбелязва, че по неофициални оценки общият обем на руските претенции може да надхвърли 1 милиард евро.

Западът изгуби битката за Афганистан

Преди пет години американците отказваха да разговарят с талибаните. Сега талибаните отказват да говорят с американците, пише „Файненшъл таймс“.

Какво идва след ГЕРБ?

"Какво идва след ГЕРБ?", коментира "Сега". Възможни са различни конфигурации в управлението, без нито една да очертава стабилност. Освен това всяко коалиране предполага сериозна доза безпринципност, но това няма да е за първи път. До края на май лидерската битка в БСП би трябвало да е приключила.

Рашкови напускат скоростно Катуница

Фамилията Рашкови напуска Катуница, съобщи bTV. От седмица представители на семейството събират покъщнината си от палатите на улица „Ягода" в селото под засилена полицейска охрана.

Дянков мераклия и за следващия кабинет

"Ако ми предложат пост в следващия кабинет, ще приема, обяви финансовият министър Симеон Дянков пред "24 часа".

Американците недоволни от Обама – скъп им бензина

Над две трети от американците не одобряват начина, по който президентът Барак Обама се опитва да овладее поскъпването на горивата и повечето не смятат, че той е виновен за високите цени. Това сочат резултати от анкета на Ройтерс и института Ипсос, публикувани тази нощ.

Бойко Борисов – най-влиятелният българин

Премиерът Бойко Борисов е най-влиятелният българин, сочи класация на българското издание на сп. "Форбс".

Да мълчим по казуса с Румъния, призова Младенов

Външният министър Николай Младенов обяви, че публичното говорене за спора ни с Румъния не е в интерес на страната ни. Той призова да мълчим по темата.

Готви се амнистия за лихвите по просрочени данъци и осигуровки

Министерството на финансите подготвя тримесечна лихвена амнистия за неплатени в срок данъци и осигуровки, съобщава "Капитал daily" в днешния си брой. Очаква се облекчението да важи както за физичеки лица, така и за фирми.

Русия отново ще настоява за изграждането на "Бургас-Александруполис"

Русия ще продължи да настоява за изграждането на петролопровода "Бургас-Александруполис", ако разходите по него се минимизират. Това коментира вицепрезидентът на Транснефт и член на надзорния съвет на компанията Trans-Balkan Pipeline Михаил Барков, цитиран от RIA Oreanda-News.

Едва 45% от домакинствата у нас имат достъп до интернет

Достъп до Интернет в България за 2011 г. са имали около 45 на сто от домакинствата у нас или над 1,1 млн. броя домакинства, показват данни на националната статистика.

Сирийците трябва сами да решат бъдещето си, обяви Анан

Ситуацията в Сирия изисква спешно решение, подчерта днес пратеникът на ООН и Арабската лига за страната Кофи Анан, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Освободиха 100 000 лева от запора на Алексей Петров

"Aлексей Петров плаща на английския си адвокат по делото "Октопод" с пари от сметки, запорирани по искане на комисията "Кушлев", съобщава „24часа”. Софийският градски съд е разрешил превода на 100 000 лв.От съда потвърдиха решението, но не конкретизираха сумата, защото е договорка между екссъветника в ДАНС и защитата му. Британският лорд Питър Голдсмит се включи в защитата на Петров в началото на т.г. С чужденеца, бивш правосъден министър и главен прокурор, защитниците му станаха седмина."

Вечерен час и за пушачите – след 22 часа в бара

Няма да пушим от 1 юни през деня, но вечер ще можем да запалим цигара в бара. Тази идея обсъждат управляващите от ГЕРБ, научи "Стандарт".

Посланик Алън: Да ударим джоба на престъпниците!

"Да ударим джоба на престъпниците", призовава от страниците на в. "Труд" британският посланик Джонатан Алън и изрежда доводите си защо трябва да бъде приет законът за гражданската конфискация.

Първанов: Демокрацията бе подменена с премиерска република

Георги Първанов потвърди категоричното си намерение да се яви на изборите за лидер на БСП по време на гостуването си в Казанлък. Но това нямало да стане с цената на интриги.

"Ако Кирилов не е бил освободен, вероятно нямаше да бъде убит"

Не знаех, че убитият Кирил Кирилов – Шкафа е бил на свобода. Ако не бяха го освободили, вероятно това нямаше да се случи. Това каза за bTV бизнесменът Киро Киров, който преди време беше похитен от групата на „Наглите”. 

Убит е Кирил Кирилов, един от "Наглите"

Кирил Кирилов с прякор Шкафа, един от групата за отвличания, известна като "Наглите", е убит тази нощ в столичния квартал “Младост”.