Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 18, 2012

Лекарите: Уитни е починала от удавяне след употреба на кока

Смъртта на Уитни Хюстън е настъпила при удавяне вследствие на съчетания ефект от употреба на кокаин и сърдечно заболяване.

И през топлия март – ледени сметки за парно в София

"Топлофикация - София" обяви, че скоро няма да изключва парното, въпреки рекордно високите дневни температури, които бяха регистрирани от синоптиците през последната седмица.

За силнотоковите Дянков и Цветанов и за слабите ангели на Бойко

Няма повече ГЕРБ, има повече Бойко. А защо му е на Бойко Борисов повече власт? Защото бушоните свършиха след новите министерски попълнения в икономиката и здравеопазването. Повече няма кой да изгърми, коментира в. "Труд".

Румъния не може да ни извива ръцете, предупреди Плевнелиев

Румъния говори за нерешен проблем, а не за „териториални претенции“ към България. Казусът не можел да бъде решен чрез „извиване на ръце“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след среща с лидера на „Атака“ Волен Сидеров в рамките на месеца на политическите консултации.

ГЕРБ иска да ни смачка, оплака се Станишев

"Партия ГЕРБ ще направи всичко възможно да смачка БСП, за да не бъдем толкова силен опонент, колкото сме сега", заяви в Пловдив лидерът на социалистите Сергей Станишев.

Дупка в самолета: На руските пилоти това не им пречи

Паника обзе днес пътниците на Боинг 737 малко преди самолетът да излети от Москва, щом научиха за дупка, открита в едното му крило. Това обаче не попречи на пилота да вдигне машината във въздуха, съобщи руската авиокомпания "Трансаеро", цитирана от Франс прес.

Борисов готви важна задача за Трайков

Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков ще продължи да работи за правителството, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

"ДимКа" на Димитър Стоянов и Капка Сидеров цепи "Атака"

20 общински структури на "Атака" се цепят от Волен Сидеров и отиват в новата партия на доведения му син Димитър Стоянов и доскорошната му спътница в живота Капка Сидерова.

"СИЛА" скача на нов протест срещу горивата

Гражданско сдружение "СИЛА" готви нов национални протест срещу високите цени на горивата.

Френските власти не знаят дали Мерах е жив или мъртъв

"Не знаем дали Мохамед Мерах е жив или мъртъв. От снощи няма никакви признаци на живот. Надяваме се, че е жив", каза тази сутрин френският вътрешен министър Клод Геан, цитиран от Франс прес.

Първанов се отказва от директен двубой със Станишев

Георги Първанов няма да влезе в директен лидерски сблъсък със Сергей Станишев на конгреса на БСП през май, съобщава „Стандарт”. Формалната причина ще е прекратяване на разделителната линия в партията, обясняват от "Позитано" 20. Фактическият повод за отстъпването му обаче било неясното разпределение на силите и възможността да загуби от сегашния соцлидер. В момента Станишев има изключително висок рейтинг и като президент на ПЕС. Според червени силите между двамата са почти изравнени, но вътрешните сметки показвали превес на Сергей.

ГЕРБ готви за депутат Веско Маринов

Певецът Веселин Маринов се готви за кандидат-депутат на ГЕРБ от Велико Търново, съобщиха активисти на управляващата партия от града, цитирани от „Труд”.

"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

След две комични прегласувания заради светкавичните ръце на депутати, дръзнали да гласуват вместо свои колеги, парламентът освободи Стефан Константинов и Трайчо Трайков и на техните места, съответно в здравеопазването и икономиката, избра Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Спипаха банда телефонни измамници

Полицията разкри група телефонни измамници, съобщиха от МВР. Задържани са четирима души, опитали да ощетят възрастен мъж от с. Звездец, община Малко Търново, с 4000 лева.

Пак ни плашат, сега не са маите. Утре е денят "Х"

Привържениците на катастрофалните сценарии предвиждат мегаземетресение от порядъка на 7-9-та степен по Рихтер на 22 март 2012 година.

Румъния: Да решим въпроса за спорната зона от границата ни!

Румънският външен министър Кристиан Дяконеску заяви за новинарския телевизионен канал Диджи24, че "съществува спорна зона" между Румъния и България по отношение на държавната граница, предаде Аджерпрес.

70% от българите: Защо да не се пуши в бара?

Близо 70% от клиентите не подкрепят въвеждането на пълна забрана за пушене в заведенията. Това сочи проучване на Асоциацията на собствениците на заведения.

Заподозреният за убийствата в Тулуза обкръжен от барети

Френската полиция атакува тази сутрин къщата в Тулуза, където е заподозреният за убийствата на три деца от еврейското училище и равин, съобщи ДПА.

"Непознатите води", в които плува кабинетът на ГЕРБ

След 15 март правителството на ГЕРБ навлезе в "непознати води" и предстои да видим как премиерът и ръководството на управляващата партия ще се справят с новата ситуация, коментира за БТА политологът Румяна Коларова.

Двама министри на по 33 се кълнат в НС

Промените в правителството ще бъдат представени днес пред Народното събрание. Двама нови министри ще влязат в кабинета. Делян Добрев ще смени подалия оставка миналата седмица министър на икономиката , енергетиката и туризма Трайчо Трайков, а Десислава Атанасова поема здравното министерство на мястото на Стефан Константинов.

Гръцкият парламент одобри новия спасителен заем

Депутатите, подкрепящи коалиционното правителство от социалисти и консерватори, гласуваха рано тази сутрин в полза на споразумението, след като Комунистическата партия организира общонародни протести срещу споразумението.

Евромилиони за ромски къщи

Жителите на бургаския квартал "Меден рудник" скочиха срещу строителството на блок за роми с евросредства, в който трябваше да се настанят 150 души, съобщи Mediapool.

Кой печели от поскъпването на лекарствата – ГЕРБ!

Лекарствата за онкоболни са поскъпнали средно с 386% само за година. Това показва справка на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, който я публикува в профила си във Facebook.

Кое е накарало маймуните да проходят? Кражбите!

Кражбата на хранителни продукти е причината маймуните да проходят на два крака.

14 от "Фактуристите" вече с обвинения

Специализираната апелативна прокуратура повдигна обвинения на 14 от 31 човека, които бяха задържани при операцията "Фактуристите".

8761 гратисчии изловени за 10 дни в София

За десет дни в София са санкционирани 8761 гратисчии без билет в градския транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

БСП скочи на триглавата ламя – Борисов, Цветанов, Дянков

БСП няма как да подкрепи смените в кабинета, защото не се променя общата политика на правителството. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

До дни плащат парите на миньорите от "Горубсо"

Забавянето на заплатите на миньорите е заради лошото финансово икономическо състояние на дружеството, призна собственикът на "Горубсо-Мадан" Валентин Захариев.

Българо-турско правителствено заседание в Анкара

Анкара днес ще се състои съвместно заседание на правителствата на България и на Турция.

МААЕ е поканена от Северна Корея да посети страната

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е била поканена на посещение в Северна Корея, три години след като инспектори на агенцията бяха изгонени от КНДР, предаде Ройтерс.

Шофьори са късметлиите с £38 млн. от "Евромилиони"

Дванадесет британски шофьори на автобуси спечелиха джакпота от 38 милиона британски лири или 45,6 милиона евро от лотарията "Евромилиони", съобщи в. "Дейли телеграф".

Астрономическата пролет дойде!

Астрономическата пролет настъпи у нас тази сутрин в 7 часа и 14 минути, съобщиха за БТА от Института по астрономия с Национална астрономическа лаборатория "Рожен" при БАН.

България да намали вузовете, препоръчва Световната банка

"Намалете вузовете", е темата на "Труд". Само успешните университетски програми и вузове да получават пари от държавата. А броят на висшите училища да се редуцира максимално. Това са двете основни препоръки на Световната банка към академичното ни образование. В момента вузовете са 51. Според наши експерти те трябва да не са повече от 10-12. "Системата се нуждае от реформиране, но подчертавам, че това, което се дискутира сега, не е опит за налагане на модел, а само възможност за промяна", обясни министърът на образованието проф. Сергей Игнатов. Според анализа на банката висшето образование у нас страда от липса на достатъчно голяма ефективност, не е ясно дали произведените кадри отговарят на изискванията на пазара на труда.

Вярва ли Борисов в притчите, които глаголи, или само ни будалка

"Действах като популист. Накарах ги да върнат бонусите. При тези ниски заплати и огромната отговорност това си е популизъм. Достатъчно унизително беше за тях да връщат парите и да ги разнасят по студията." Признанието е на премиера Бойко Борисов, което беше междувременно затъмнено от последвалия остър словесен катар покрай министерските оставки.

Станишев няма време за "дребните мишкувания" на Първанов

Като "български дребни мишкувания" определи лидерът на БСП Сергей Станишев идеите за отлагане на червения конгрес през май и избора на лидер на левицата.

Иде ли бойкот на яйцата за Великден?

"Всяка първа новина на телевизиите е - "скок на цените на яйцата". След като това е дневният проблем и хората днес го усещат, ние като министри сме длъжни да реагираме".

Русия вече изтегля персонала си от площадката на АЕЦ "Белене"

Ситуацията около изграждането на българската АЕЦ "Белене" от Русия отново се изостря, пише руският в. "Комерсант". Премиерът на България Бойко Борисов уволни икономическия министър Трайчо Трайков, отговарял за проекта и заяви, че е дал вече нареждане за отказ от "Белене", макар все още да няма официално заключение от финансовия консултант по проекта - британската HSBC, пояснява изданието, цитирано от БТА.

Дете загина в катастрофа, седяло в скута на бащата

Нелеп инцидент в Съединение. 6-годишно момиченце загина вчера при тежка катастрофа. Детето седяло в скута на 41-годишния си баща, който управлявал лек автомобил „Мерцедес”.

Напускането на Трайков е загуба за правителството!

Подалият оставка Трайчо Трайков е действал винаги в интерес на българските граждани, а напускането му ще е загуба за българското правителство.

Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло

“Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма“, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV.

В Москва започва срещата на Евразийския съюз

Днес в Москва започва срещата на президентите от Евразийския съюз, в който членуват Русия, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. Към форума ще се присъединят и държавните глави на членките наблюдатели Армения, Молдова и Украйна.

Йоахим Гаук е новият президент на Германия

Германското Федерално събрание избра днес бившия лутерански пастор и правозащитник от бившата комунистическа ГДР Йоахим Гаук за президент на най-голямата държава в Европейския съюз с огромно мнозинство още на първия тур от гласуването, предаде Ройтерс.

Николай Младенов към Трайков: Не съм ходил да плача на ничие рамо

"Не съм ходил на плача на ничие рамо. Моя беше грешката, че бизнес форумът в Катар не беше отместен за друг час. Но мотивите на премиера Бойко Борисов за оставката на Трайчо Трайков са съвсем ясни."

Дянков да си ходи, прииска му се на Първанов

Вицепремиерът Симеон Дянков трябва също да си отиде от правителството, настоя доскорошният президент на страната Георги Първанов.

Три трупа на новородени откриха в Благоевград

Три трупа на новородени бяха намерени в Благоевград.

За 3 месеца – трима сгащени да карат дрогирани в София

Трима водачи, управлявали след употреба на упойващи вещества и наркотици, са хванати от началото на годината в София, обяви шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

"Трайков хубаво си отиде, но защо остана Младенов?"

Промените в кабинета и подадените оставки на Трайчо Трайков и Стефан Константинов са основна тема в българския печат за днешния 19 март.

Студенти на протест срещу вечерния час в Студентски град

Студентите в София готвят нов мащабен протест в края на работната седмица. Този път причината за младежкото недоволство са новите правила в общежитията в Студентски град и въвеждането на вечер час.

Командира ще брани България от енергийните лапи на Русия

Последователната защита на българския национален интерес, включително и по отношение на Русия, ще бъде единствената отличителна черта на ДСБ и СДС на следващите избори.

Трайков в търсене на Катар-зиса си

Икономическият министър в оставка Трайчо Трайков продължава да твърди, че не може да разбере мотива, с който премиерът Бойко Борисов го е отстранил от поста му.