Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 11, 2012

Миньорите от Мадан не могат да пращат децата си на училище

Миньорите от Мадан не могат да изпращат повече децата си на училище заради финансовите проблеми, предизвикани от некоректния им работодател.

Край на експертите в кабинета, идат послушковци

Борисов подсилва кабинета с послушни министри, пише на първа страница "Сега". Кабинетът "Борисов" напълно загуби облика си на експертен, след като в четвъртък вечерта бяха отстранени двама ключови министри, а на тяхно място ще бъдат назначени верни партийни кадри на ГЕРБ.

Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас

Катар ще инвестира 100 млн. евро в България в три проекта в областите туризъм, инфраструктура и земеделие.

Всички плащат при цялостно саниране на блока

Хората, които самостоятелно са санирали жилищата си, ще трябва да платят за полагането на допълнителен слой изолация, ако сградата, в която живеят, кандидатства за цялостно обновяване, финансирано с европари.

Цените около Великден са поредната грижа на премиера

Поредният проблем, който попадна пред погледа на премиера, е трапезата за Великден. Трябва да се разследва обезпокояващата тенденция за поскъпване на агнешкото и яйцата. Приоритетът на този въпрос е толкова висок, че той ще бъде разгледан от експертна група от цели трима министри – Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Мирослав Найденов.

Преглед на печата - 40 млн. лева ще ни струва снегът

Преглед на печата на 15 март 2012 година "Снегът ще ни струва 40 млн. лева" е заглавито над интервю в "Труд" с председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"/АПИ/ Лазар Лазаров.

Стойчо Стоев-Чочо с барут по ръцете, не са го застреляли полицаите

31 барутни частици са открити по ръцете на задържания за убийството на отвлечената Мирослава Стойчо Стоев-Чочо, който се застреля в апартамента си в Перник пред очите на двама спецполицаи. Това пише на първа страница "24 часа".

Гръцкият финансов министър е новият председател на ПАСОК

Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос обяви, че ще подаде оставка, след като бъде избран за председател на социалистическата партия ПАСОК в края на тази седмица, предаде ДПА.

Колко струва добрата храна?

Германците посягат към евтината храна, без да му мислят много-много. За повечето от тях цената е по-важна от качеството. И не ги интересува въпросът как е възможно кило кайма да струва 2 евро, а литър мляко - 49 цента, пише "Дойче веле".

Dacia: Great Wall не ни притеснява

Притеснява ли се Dacia от китайските коли, които произвеждаме в Ловеч? Могат ли моделите на Great Wall да бъдат реален конкурент на румънската марка, собственост на автогиганта Renault-Nissan?

Българите песимисти за излизане от кризата

Българите вярват все по-малко, че страната ни излиза от кризата с оглед на увеличаващите се разходи и малките възможности за започване на нов бизнес.

Министър Игнатов се чуди: Рап ли е Азис, що ли е?

Министърът на образованието Сергей Игнатов е разпоредил проверка на случая с учениците от Видин, които за 8 март поздравиха жените от видинското кметство с танц на песен на Азис.

Швеция фаворит за Евровизия, ние сме на дъното

Букмейкърските къщи пуснаха своите прогнози за краен победител на конкурса Евровизия, който тази година ще се проведе в Баку.

Кои са десетте съвременни табута за родителите, при възпитанието на децата

Не биха могли да съществуват изведени правила за това как да се възпитава детето. Всяко едно е различно и се отличава със своята уникална индивидуалност, което именно следва да ни радва в ролята ни на родители. Живеем обаче в общество,  което налага да се спазват общоприети норми и задача на родителя е да въведе детето си в този свят на социалното... Не само възпитанието, но и отглеждането на детето, е нелеко дело – как да предпазим скъпото ни палаво мъниче от опасностите на околния свят, да му дадем всичко, от което се нуждае, за да изгражда впечатления свободно и същевременно да го предпазим от заобикалящите го навсякъде рискове.

Меглена Кунева: За мен въпросът „коалиция" изобщо не е интересен

Има някаква смесица между ухажване и малко бой към мен от страна на ГЕРБ. Това заяви пред Нова телевизия председателят на сдружение „България за гражданите“ Меглена Кунева.

Шестима души в ареста за изнудване на бизнесмен, в кюпа и варненски общинар

Шестима души са задържани за изнудване на русенски бизнесмен, съобщиха от МВР. Сред закопчаните е и варненският общинар Ивайло Костов, директор на отдел "Икономическо развитие" в Община Варна.

На "Позитано" – ледена епоха в битов план, иначе – пълен екшън!

„Киносалонът на „Позитано” 20 е в температурата си от 2000-та година. Вътре се влиза с домашно плетен вълнен пуловер и с шал, намотан 4 пъти около врата, плюс балтон. Ледена епоха в битов смисъл, а в емоционален – тръпка, пълен екшън”.

Шофьор загина в София докато оглеждал авариралия си автомобил

Шофьор на пикап загина, докато оглеждаше повреденият си автомобил в София снощи около 22 часа. Инцидентът е станал на бул."Цариградско шосе" в района на Експо центъра и магазин "Метро".

Природният газ и парното ще поскъпнат значително от 1 април

Природният газ ще поскъпне значително от 1 април. Цената на парното, която зависи от газа, също ще нарасне. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БТА.

"Топлофикация - София": Не ние, а изненадите на климата и кражбите са виновни за високите сметки

Януарските сметки за парно и топла вода са по-скъпи, защото абонатите са консумирали средно със 17% повече енергия. Защото "този отоплителен сезон ни поднесе сериозна изненада" с по-ниски температури. Защото много абонати "коректно или пък с користна умисъл" са заявили нулев прогнозен дял, а после са включили радиатори - "това е кражба от съседите, а не от "Топлофикация".

Държавата взема концесията на "Горубсо-Мадан"

Държавата ще отнеме концесията на "Горубсо-Мадан", това съобщи днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Според него в предприятието липсват елементарни условия за безопасна работа, а трудовото законодателство се нарушава регулярно.

Първанов предлага приобщаването на партии към БСП

Според Георги Първанов БСП си остава най-голямата, най-мощната опозиционна сила.

Fitch повишиха рейтинга на Гърция

След месеци на намаляване на рейтингите на Гърция днес се случи точно обратното. Международната рейтингова агенция Fitch повиши рейтинга на Гърция от "частичен дефолт" на "В-", предаде AFP.

Преглед на печата - "Велики цени за Великден"

Поредното задаващо се увеличение на цените е водещата новина на повечето вестници на 14 март. "Вдигат цените на газа и парното", "Иде с 25% по-скъп Великден", "Храните поскъпват пълзящо", са водещи заглавия в "24 часа".

Трагедия в Швейцария! 28 убити при автобусна катастрофа

Двайсет и осем белгийски туристи, сред които 22 деца, загинаха при катастрофа на автобуса им в Швейцария, съобщи полицията в Алпийската страна, цитирана от Ройтерс.

Калина Пенчева - най-вероятния нов шеф на НЗОК

Депутатите от ГЕРБ са готови с предложение за нов шеф на НЗОК. Управляващите ще предложат на премиера Бойко Борисов здравната каса да се оглави от сегашната шефка на дирекция "Лекарствени продукти" в НЗОК Калина Пенчева, твърди „Стандарт”.

С Божията помощ: Катар може да строи магистрала „Черно море”

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Партиите в България – авторитарни и популистки

Повечето партии в България са предимно от лидерски тип, с авторитарни и популистки тенденции и почти без вътрешнопартийна демокрация, констатира политологът проф. Георги Карасимеонов - директор на Института за политически и правни изследвания.

Росен Плевнелиев връчи първите си ордени като държавен глава

"Нека българският народ спи спокойно, защото има една боеспособна армия", заяви на авиобаза "Крумово" президентът Росен Плевнелиев.

КЗП с масови проверки по празниците

Дежурни екипи на територията на цялата страна ще следят изправността на стоките, коректността на техните цени и етикети в търговската мрежа по време на предстоящите празници.

Таксиджиите готвят протести, на 22 март идват в София

Таксиметровите шофьори подготвят национален протест в столицата, обяви шефът на варненския таксиметров синдикат "Авто – 94" Димчо Иванов.

Борисов иска "мерки и решения" за агнешкото и яйцата

По разпореждане на премиера Бойко Борисов ще се анализира поскъпването на някои продукти във връзка с Великденските празници и ще се търсят мерки и решения, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов след заседание на правителството.

Европа не може да има граждани "втора категория"

Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург въпроса със сайта, разкрит в началото на годината от Партията на свободата в Холандия.

Преглед на печата днес

Автокрадци обменят опит на семинари, на сбирките те обсъждат нов вид техника за отваряне на автомобили и други нововъведения, казва за "24 часа" главен инспектор Димитър Машов, ръководител на сектор "Престъпления, свързани с МПС" в СДВР.

Първанов: "Въпреки че ГЕРБ пада надолу, Борисов дърпа ГЕРБ нагоре"

Според бившия президент Георги Първанов с Бойко Борисов трябва да има лидерска битка за бъдещото управление на страната. Първанов смята, че Борисов е слаб премиер, но действа бързо и енергично.

Трайков: Платете на миньорите в Мадан или отнемаме концесията!

Започнало е изплащане на заплатите на работниците в ОЦК Кърджали и утре ще продължат разплащанията към "Горубсо Мадан". Това е коментирал министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщиха от пресцентъра на повереното му ведомство.

Без компромиси по случая с убития полицай!

Ще бъдем безкомпромисни по случая със столичния полицай Цветан Младенов, който пострада тежко след побой пред столичен бар и след дни почина в болница. Това каза във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

ГЕРБ плащали двойно за зимното почистване на пътищата

БСП настоява за незабавното прекратяване и предоговаряне на условията по договорите на зимнотопочистване и поддържане на пътищата. Според депутата от левицата Димчо Михалевски през последнитезимни сезони се наблюдава рязко покачване на цените за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

Цветанов скочи на Станишев за лобистки скандал в Австрия

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов призова депутатите да създадат парламентарна анкетна комисия, която да разследва скандала с австрийския лобист Петер Хохегер.

НДСВ и Кунева тръгват по различни пътища

Днес ясно се разграничават два отдели пътя в политиката – на НДСВ и на проекта на Меглена Кунева.

Предишният кабинет заложил бомба на ГЕРБ

„Предишното правителство целенасочено е изхарчило парите и то във време, когато световната финансова криза бушуваше“.

Свобода за кокошките, затвор за пазара

Последните седмици в българския политически живот преминават доста динамично. И докато скандалите с бонусите и скандалите с цените на лекарствата, одобрени административно от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), са напълно резонни с оглед ангажиментите, които правителството е поело към обществото, то подходът за решаването на проблема с поскъпването на яйцата оставя доста горчив привкус.

Метален стълб падна и уби мъж при опит за кражба

Метален стълб падна и уби мъж при опит за кражба в пазарджишкото село Синитево, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Депутат от ГЕРБ иска да напуска парламента

Депутатът от ГЕРБ Николай Коцев иска да напусне парламента. Той е първият народен представител от това Народно събрание, който иска да напусне парламента доброволно.

Борисов: "Изцяло съм на страната на неприкосновената частна собственост"

От партия "Атака" смятат да внесат в парламента промени в Наказателния кодекс, които регулират неизбежната самоотбрана и използването на оръжие при нея. По-рано премиерът Бойко Борисов заяви готовност да подкрепи подобно изменение.

68% от българите одобряват боя като средство за възпитание за деца

68% от българите одобряват използването на „минимално насилие” върху децата (шамари, издърпване на ухо, пляскане).

Райфайзенбанк: Рецесията в еврозоната вече се усеща и в България

Сянката на рецесията в еврозоната, която е вече факт според данните на "Евростат", започва да се усеща и в българската икономика - през последните месеци на 2011 г. в редица отрасли е регистриран спад на производството, печалбата на фирмите намаля, заетостта и инвестициите спадат. Това са констатациите в месечния макроикономически анализ на "Райфайзенбанк България" за януари 2012 г.

И пътната агенция подкани бизнеса да свали цените за поддръжка на пътищата

След министъра на земеделието Мирослав Найденов, който вече цяла седмица "натиска" надолу цените на яйцата, и министъра на здравеопазването Стефан Констинтинов - също в битка за намаляване на цените на лекарствата, днес и пътната агенция обяви, че иска от фирмите да намалят цените за ремонт и зимно поддържане на пътищата.

Борисов: Или да се промени законът, или да падне таванът за лечение на деца

Още днес премиерът Бойко Борисов ще се разпореди да бъдат направени нормативни промени, с които да се реши проблемът с недостатъчното финансиране на нуждаещи се от лечение деца. Това стана ясно от интервю на министър-председателя за Би Ти Ви.

Стойчо Кацаров обяви здравния министър за изчерпана кауза

Политически здравният министър д-р Константинов е изчерпана кауза. В тази ситуация няма как да бъде полезен на здравната система, коментира в предаването "Нека говорят" по Би Ти Ви Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.