Пропускане към основното съдържание

Междуфирмен спор остави абонатите на "Булсатком" без достъп до Би Ти Ви

Междуфирмен спор остави абонатите на "Булсатком" без достъп до Би Ти Ви
Междуфирмен спор между "Би Ти Ви Медиа груп" и сателитния оператор "Булсатком" остави абонатите му без достъп до програмите на телевизията.


Сигналът е спрян тази сутрин в три часа и според Би Ти Ви причината е в това, че "Булсатком" системно не плаща задълженията си, които са в големи размери. Операторът освен това дискриминира Би Ти Ви като отказва да поднови договора си за излъчване на седемте канала на телевизионната компания на обща цена, по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат, твърдят от Би Ти Ви.

Операторът пък изтъква пред абонатите си друга причина - че не приема предложената от телевизията нова цена, която е 3 пъти по-висока от досегашната, защото това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Булсатком" отрича, че има просрочени задължения "съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни". Според него "спирането на сигнала от страна на "Би Ти Ви Медиа груп" би било нарушение на действащия към момента договор".

Телевизията твърди освен това, че "Булсатком" декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите й за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите. Според "Булсатком" "броят на абонатите е само основа за провеждане на преговори, а не основание за прекратяване на договор".

Сателитният оператор настоява, че сегашният договор между двете компании изтича на 14 януари и до тогава е възможно преговорите да продължат без да се спира сигналът. Според телевизията обаче, клиентите на "Булсатком" ще получат достъп до нейните програми едва след като операторът се издължи, а преговорите по договора за 2013 г. приключат успешно.

От Би Ти Ви напомнят, че хората могат да гледат нейния новинарски канал Би Ти Ви чрез сателитен сигнал, а останалите, между които Би Ти Ви Комеди, Би Ти Ви Синема, Би Ти Ви лейди, Ринг Бг, и в интернет.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.