Пропускане към основното съдържание

Задържаха държавна служителка от Кнежа с подкуп от 320 лв.

Кнежа  подкуп
47-годишна жена от Кнежа е била задържана вчера с 320 лева, получени като подкуп, съобщиха от Областната дирекция МВР в Плевен.


Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и разследващ полицай вчера предприели процесуално- следствени действия по образувано досъдебно производство и задържали жената с 320 лева. При последвало претърсване в офис в Кнежа били открити още 16 банкноти с номинал от 20 лева.

Парите били поискани от собственик на животновъдна ферма в общината, за да не му бъде взета проба сурово мляко за удължаване на категоризацията на млекодобивното стопанство. Поискана облага от длъжностното лице, за да не извърши действие по служба, била в размер на 440 лева, но вчера тя взела само 320 лева.

Банкноти са иззети. 47-годишната жена е привлечена в качество на обвиняема за престъпление по чл. 302, т. 2 във връзка с чл. 301, ал. 1 от НК. Наложена и е 24- часова мярка "задържане под стража". Внесено е искане за постоянното й задържане. Работата по случая продължава.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.