Пропускане към основното съдържание

Стойчо Стоев-Чочо с барут по ръцете, не са го застреляли полицаите

31 барутни частици са открити по ръцете на задържания за убийството на отвлечената Мирослава Стойчо Стоев-Чочо, който се застреля в апартамента си в Перник пред очите на двама спецполицаи. Това пише на първа страница "24 часа".


На три места по пистолета, чийто спусък той натиснал, са иззети ДНК следи. Те са на Стоев, показва експертиза от Института по криминалистика и криминология на МВР.

Тези изледвания по делото плюс показанията на свидетелка - поемно лице и отрицателните ацетиленови проби за барутни частици по ръцете на двамата антимафиоти категорично доказват, че служителите на ГДБОП не са застреляли Чочо, каквито твърдения имаше.

Поемното лице е потвърдила и в парламентарната комисия, разследваща случая, че полицаите в момента на инцидента били в коридора, а не в килера, където проехтял изстрелът.

Веднага след инцидента тя свидетелствала, че когато е чула изстрела, двамата служители на ГДБОП са били пред нея в коридора и дори не са носели оръжие в ръцете си.

Следи от барут имало и по белезниците, с които Чочо е бил закопчан при влизането в жилището му в Перник.

Изводът на експертите е, че 36-годишният мъж се е прострелял от близко разстояние, като е държал пистолета в дясната си ръка. Това според специалистите обуславя наличието на барутни следи по двете му ръце, както и по белезниците.

В началото на март лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че от сигурни източници знае, че по ръцете на Чочо няма барут.

"Този факт не доказва, че Стоев не се е самоубил, а само показва, че управляващите не казват истината за случая", каза тогава Иван Костов. Той обясни също, че се e появило и любовно писмо на Стойчо Стоев до жената, с която е имал връзка.

17-годишната Мирослава изчезна на 7 ноември миналата година след тренировка по таекуондо, а тялото й беше намерено 12 януари т.г. Момичето е било удушено, а трупът - заровен в околностите на Перник.

По случая освен Чочо, който се самоуби, беше задържан и Марио Любенов-Заека, който остава в ареста.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.