Пропускане към основното съдържание

В сряда уточняват кой е върнал бонусите и кой ще бъде уволнен

В сряда (7 март) ще стане ясно колко пари са събрани в сметката на финансовото министерство, по която трябваше до края на днешния работен ден всички министри, зам.-министри, началници на кабинети и областни управители да преведат получените от тях бонуси, съобщиха за Дарик радио от финансовото министерство.

Източник От ведомството обясняват, че има нареждане данните за събраните суми да бъдат представени след заседанието на правителството следващата седмица.

Вероятно тогава ще стане ясно и кой е предпочел да освободи заемания пост вместо да върне взетите допълнителни пари.

Тази сряда премиерът даде срок на министри, зам.-министри, представители на политическите кабинети във ведомствата, областни управители и техните заместници до тази вечер да върнат получените от тях бонуси, в противен случай ще се разделят с поста си.

Днес стана ясно, че Министерството на труда и социалната политика е върнало над 11 хил. лева бонуси. Сутринта министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е превела в сметката на финансовото министерство 1 400 лева, които е получила още докато е била зам.-министър. Като министър Павлова обаче не е получавала допълнителни възнаграждения.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) съобщиха, че ресорният министър Трайчо Трайков не е получавал пари под формата на допълнително материално стимулиране. Средствата, които Трайков е взел над заплатата си на министър, са от фонда за извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения и фонд “Радиоактивни отпадъци”.

Тези пари Трайков е дарил още миналата година на дете, болно от детска церебрална парализа и се е отчел пред премиера Бойко Борисов.

Членовете на политическия кабинет на икономическия министър днес са възстановили получените от тях допълнителни средства за добра работа и извънредно работно време, пише в съобщението от ведомството.

Зам.-министър Иво Маринов е върнал по сметката на финансовото министерство 10 195 лева, а зам.-министър Делян Добрев – 12 769,37 лева, които са от „Фонд за извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения“ и от допълнително материално стимулиране, отчетоха се от ведомството.

Началникът на политическия кабинет на икономическото министерство пък е превела 9 935 лв. във фонда залечение на деца към Министерството на здравеопазването.

На 1 и 2 март Областният управител на Перник Иво Петров и заместникът му Радослав Йорданов са превели получените от тях бонуси в размер съответно 1 461 лева и 1 108 лева, по сметка на Министерството на финансите,
съобщиха от областната администрация. Средствата са били икономисани от фонд “Работна заплата” на областната управа.

Бившият областен управител на Видин и неговите двама заместници са получили бонуси за 2011 г. по около една
работна заплата (1 100 лева), съобщи за БТА новоназначеният областен управител на Видин Цветан Асенов.

Двамата действащи заместник-министри на здравеопазването - Десислава Димитрова и Кирил Добрев, както и останалите членове на политическия кабинет на ресорното ведомство също са превели по сметката на финансовото министерство допълнителните средства, получени през 2011 г., съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

От здравното ведомство уточниха, че не разполагат с информация как е постъпил с допълнителните средства, които е получил, третият заместник-министър Гергана Павлова, който беше отстранен от длъжност през миналия месец.

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов пък не е вземал никакви допълнителни средства през миналата или по-миналата година.

Допълнителните възнаграждения за миналата година е върнал също и областният управител на Монтана Ивайло Петров, губернаторът на Пловдив Здравко Димитров, членовете на кабинета на земеделското министерство и на транспортното министерство.

dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.