Пропускане към основното съдържание

Станишев: Който стартира битки, работи за Бойко Борисов!

"Не виждам драма, нямам намерение да водя нито битки, нито сблъсъци с Георги Първанов – това е вредно за БСП". Това съобщи лидерът на червената партия Сергей Станишев след семинара на социалистите в Хисаря.



„Който стартира подобни битки, прокарва разделителни линии в този момент ефективно работи за Бойко Борисов“, отсече той.

"Президентът Първанов е един от най-успешните политици в БСП и аз винаги се отнасям с голямо уважение към неговите постижения и възможната негова роля като част от БСП, след като е взел решение да се върне в  партия та. Всяка идея как да се преборим ГЕРБ е добре дошла", отбеляза Станишев.

Соцлидерът беше помолен да коментира "размяната на ръкавици" между него и Първанов и писмото на бившия държавен глава до членовете на НС на БСП от миналата събота.

"Не си спомням да съм хвърлял ръкавици по Георги Първанов", заяви Станишев. "Още повече нямам и в наличие, защото съм под наем. Миналия май се преместих от едно място на друго, голяма част от багажа ми е в кашони и цяла зима ходя без ръкавици, защото не мога да си ги намеря", допълни лидерът на социалистите.

БСП ще внесе още днес предложение за изслушване на министъра на финансите Симеон Дянков за общия обем бонуси, които се изплащат на чиновниците в администрацията и в различни агенции. Левицата настоява да стане ясно колко излиза на българските граждани това разточителство.

"Когато ГЕРБ дойдоха на власт, казаха, че вече няма да има никакви екстри за администрацията", припомни Сергей Станишев.

Той добави, че вместо това се е оказало, че шефката на НЗОК Нели Нешева е взела 12 хиляди лева бонуси за една година, а ръководителят на Агенцията по вписванията Виолета Николова - около 50 хиляди за половин година.

Той коментира и освобождаването на директора на "Напоителни системи" Георги Харизанов с мотива, че срещу него е имало разследване през 2001 година. Според лидера на БСП това е "замитане на следите".

"ГЕРБ замитат основния проблем, че Харизанов няма квалификация и право да заема съответната длъжност", посочи Станишев.

Коалиция за България вижда основания за вот на недоверие към правителството заради политиката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, каза още соцлидерът.

Той посочи, че групата на левицата е обсъдила евентуална тема на вот на недоверие и е готова да води разговор по този повод с другите опозиционни сили.

"Смятаме, че най-много основания за критики концентрира в себе си фигурата на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов", заяви Сергей Станишев.

"Неговата политика е неуспех и системна злоупотреба с власт", изтъкна Станишев.

Червеният лидер посочи, че Цветанов и ръководството на МВР са покровителствали купуването на гласове на изборите, че министърът води политика на системно погазване на правата на гражданите с полицейско насилие, със СРС, постоянно се меси и се старае да подчини съдебната власт.

От левицата отчитат и неспособност на Цветанов да организира превенция и своевременно информиране на гражданите при бедствия.

Системно две години поред общо около 40 млн. лева за превенция на бедствия и аварии и подпомагане на общините са отклонени за текущите разходи на МВР, коментира лидерът на БСП. По думите му това е "24 карата Цветановщина".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.