Пропускане към основното съдържание

Доган очаква от ГЕРБ фалшификации и манипулации на изборите

На изборите на 23 октомври очакваме от ГЕРБ фалшификации, манипулации и привличане на полицейски структури. Резултатите от тях ще бъдат индикация за началото на края на това управление. Това заяви на пресконференция днес край момчилградското село Биволяне лидерът на ДПС Ахмед Доган, цитиран от БТА.
Лайтмотивът в предизборната кампания на ДПС ще бъде, че една страна не се ръководи на емоционална основа и че след 2-3 години ще трябва да се дава обяснение как е допуснато такова управление. Ето защо в ДПС е избистрена идеята с участието на политическите сили да има един постоянен орган, който да контролира всичко, случващо се в предизборната кампания до деня на вота. Доган не изключва вотът да бъде следен и от външни наблюдатели.

Сблъсъците между отделни негови привърженици и такива на ГЕРБ в началото на седмицата в две кърджалийски села той определи като много гореща и актуална тема, в основата на която са провокации от страна на управляващата партия.

Вчера ГЕРБ и ДПС взаимно се обвиниха в опити за насилие в смесените райони за предстоящите избори. Поводът за декларациите на двете парламентарни групи станаха физически сблъсъци от началото на седмицата в Черноочене и Джебел между активисти на ГЕРБ и ДПС.

За приватизацията на "Булгартабак" Доган каза, че не е много навътре в темата, но по нея предстои да се произнесе парламентът и в ДПС ще бъдат подготвени по нея. Той призна, че партията му на няколко пъти е попречила на раздържавяването на голямата компания, но всичко това е ставало единствено в интерес на тютюнопроизводителите. Сега ние ще се запознаем с ангажиментите, със сроковете и с големия въпрос за субсидиите, не бива да клекнем ей така, уточни той. Защото с този екип страната продължава да потъва, само с лентички нищо не се получава, каза Доган. Според него спасение за България са едни предсрочни парламентарни избори.

ДПС все още няма имената на конкретните кандидати за общински кметове и общински съветници. Председателят на партията каза, че от 7 септември в нейния Централен предизборен щаб ще има много сериозна работа, а всички имена и листи ще бъдат съгласувани с областните и общински структури на ДПС.
Междувременно организацията "Прозрачност без граници" обяви, че започва наблюдение над провеждането на изборите в България. Във фокуса на наблюдението ще бъде финансирането на предизборната кампания за президентските и местни избори, както и нарушения и опити за манипулация в изборния ден. Обект на наблюдение ще бъде и дейността на институциите (включително ЦИК, ОИК, СИК, Сметна палата, МВР и Прокуратурата), ангажирани с провеждането на изборите и тяхната готовност да бъдат прозрачни и отворени за сътрудничество с гражданското общество.


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.