Пропускане към основното съдържание

Moody's понижи оценката за дълга на Япония

Международната рейтингова агенция Moody's понижи оценката за дългосрочния дълг на Япония от АА2 на АА3.

Държавният дълг на страната е около два пъти по-висок от брутния й вътрешен продукт (БВП), а ситуацията се влоши след земетресението от 11 март и последвалото го цунами, които нанесоха тежки поражения на японската икономика.

Това е и първото намаляване на оценката на Moody's за Япония от 11 март насам. Според агенцията ще бъде трудно страната да намали съотношението на дълга спрямо БВП.

„Катастрофата забави подема на икономиката след световната рецесия от 2009 г. и влоши дефлацията. Перспективите за икономически растеж са слаби, което прави за правителството по-трудно постигането на целите за намаляване на дефицита и за започване на голяма реформа на данъчната система и социалните услуги“, се казва в изявление на Moody's.

Политическата нестабилност е друга причина, поради която агенцията понижа оценката на Япония.

Следващата седмица страната ще избере нов премиер.
„През последните пет години честите промени на лидерите попречиха на правителството да приложи икономически и данъчни стратегии, които да са ефикасни и трайни“, се казва още в изявлението на  Moody's.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност