Пропускане към основното съдържание

Facebook промени настройките за защита на личните данни

Най-голямата социална мрежа в света Facebook въведе поредните промени в настройките за защита на личните данни на потребителите си, с които въведе функции, подобни на тези в основния конкурент Google+, пише "Уолстрийт джърнъл". Според изданието конкуренцията между двете компании се е пренесла на ново ниво, което е именно опазването на информацията на потребителите им.

Новите опции за настройка на защитата ще бъдат достъпни от четвъртък и ще позволят управлението директно от началната страница на социалната мрежа. Досега управлението на защитата на личните данни става само от специалната страница, създадена за това. Една от основните критики към Facebook и другите социални мрежи е фактът, че потребителите споделят информация с доста по-широка аудитория, отколкото биха искали.

Google заложи именно на по-лесното управление
на споделяното от потребителите и по-специално кой вижда линковете, снимките и т.н., които всеки качва в социалната мрежа. Само за юни тя има над 29 млн. уникални посещения от цял свят. Всеки един от тях може да се възползва от т.нар. кръгове, в които може да сортира познатите и последователите си в Google+, като при споделяне на информация потребителят може да е сигурен, че "показва каквото иска на когото поиска", както твърдят от лидера в онлайн търсенето.

По новите промени в настройките на сигурността на личните данни е работено 6 месеца, твърдят от Facebook. Вицепрезидентът за продуктово развитие на компанията Крис Кокс твърди, че целта е била "да бъде улеснен максимално контролът върху споделянето на информацията". Според него опазването на личните данни е ключово за съществуването на Facebook през следващите години.

Сред промените, които ще въведе Facebook, са добавянето на икони към всеки индивидуален пост, с който потребителите могат да разберат и да контролират кой точно вижда споделеното. Дори и след публикация обаче всеки ще може да промени списъка с хора, които го виждат. Споделянето за "всички" вече ще се казва "обществено", съобщават още от компанията. Facebook адресира и автоматичното отбелязване на потребителите на снимки, като преди това да стане, всеки таг трябва да бъде одобрен.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност