Пропускане към основното съдържание

Борисов – шампион по обещания

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.
В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.
Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.
Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.
Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.
Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.
Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.
Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.
„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.
По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.
Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 
Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.
Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.