Пропускане към основното съдържание

Всеки втори шофьор в Пернишко – нарушител. Факт!

Всеки втори шофьор в Пернишко не спазва правилата за движение.
Това показват резултатите от извършените до момента проверки в рамките на европейската акция срещу високите скорости, която стартира на 22 август.
От началото на акцията до сега пернишките пътни полицаи са издали 71 акта и 75 фиша, съобщиха от полицията.
Проверени са общо над 300 моторни превозни средства, като са издадени 71 акта на водачи, превишили скоростта, и 75 фиша за същото нарушение.
Петима шофьори са управлявали превозните си средства след употреба на алкохол. Тестовете на четирима са показали 1,2 промила, а пробата на един – под 1,2 промила.
Контролната операция е организирана от Европейската мрежа в ЕС "TISPOL" и ще продължи до 28 август.
В България над 50% от загиналите при пътни злополуки по вина на водачи са загубили живота си в резултат на превишена и несъобразена скорост.
При последната общоевропейска контролна операция срещу превишаването на скоростта, която се проведе в периода 18–24 април, в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения.
5221 от тях бяха засечени с автоматични технически средства, припомня МВР.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.