Пропускане към основното съдържание

Калфин не ще президент "кукла на конци"

"Президентът трябва да поставя важните за страната въпроси, а не да бъде кукла на конци", заяви Ивайло Калфин пред журналисти в Гоце Делчев.
Евродепутатът изтъкна, че в момента ГЕРБ не желаят никакъв диалог, но това не може да бъде причина да искат и президентската институция, за да затворят устата на онези, които не мислят като тях.
"Който и да бъде кандидатът, той ще е целофанена опаковка на политиката на ГЕРБ", добави той.
В отговор на въпрос Калфин обясни, че в сегашната конституция президентът има възможност да поставя важни за страната въпроси и да потърси националното съгласие по тях.
"Така си представям президентската институция - да се формулират най-важните за хората теми и да се търси съгласие по тях за следващите 10-15 години – това са здравеопазване, образование, доходи и работни места", посочи той. 
"Ако ГЕРБ кажат, че тези въпроси не ги интересуват, това ще бъде политическо самоубийство за тях в следващите две години", убеден е Калфин.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.