Пропускане към основното съдържание

Станишев открива обекти, аз му ги плащам!

Парламентът да гласува актуализация на бюджета заради дължими 25 милиона лева по строителството на Водното огледало в Кърджали. Това е предложил премиерът на заседанието на правителството в сряда, след като отново се вбесява от наследството на Станишев.
Това става ясно от публикуваната стенограмата от първото заседание на кабинета след лятната им ваканция.
На него строителният министър обяснява, че държавата не е разплатила 25 милиона лева към строителя по договора за изграждането на Водното огледало и трябва да се намери решение по казуса.
"На Михалевски защо не му се обадиш и не му кажеш: Колега, защо като сте го направили от 8 на 80 милиона и имахте 3 милиарда излишъци, барем не си го платихте?", предлага Борисов.
"Точно така. Това е последният казус, който остана, от 300 милиона лева, които ни оставиха дължими пари, поръчали са ги, изпълнили са ги, не са ги платили. А договорите бяха за 700 милиона лева. По тези договори за 700 милиона лева 300 бяха поръчали и неразплатили. Последното, което остава, е казусът с Водното огледало. Всичко останало по един много достоен и честен начин е изчистено", успокоява го Плевнелиев.
Борисов изразява опасенията си, че каквото и решение да вземе съда – дали да се събаря Водното огледало, ако е незаконно, тези 25 млн. лева се дължат при всички случаи.
"Парите се дължат, господин премиер, по договор", отвръща му Плевнелиев, но го успокоява, че едва ли ще се стигне до събаряне.
"Фактически тези 25 милиона лева, разликата, трябва сега в условията на криза да ги извадим и да ги платим, ако трябва да бъдем пунктуални. 
Той открива обект, аз сега трябва да му дам 25 милиона отгоре и той вика за мен: "Той открива наши обекти", ядосва се премиерът и предлага решение: Защо не го вкараме този казус в парламента?
Борисов се гневи, че тези пари трябва отнякъде да се извадят, за да се платят.
"Сега трябва да ги отрежа от някое министерство, за да може Дянков да ги плати на откритието на Станишев в това Водно огледало. Защото те са толкова нахални, че излизат и говорят в интервютата си, слушах го и Калфин, слушах и Корнелия Нинова, че те ни оставили работещи договори и ние сме едва ли не съсипали бизнеса.
То излиза, че ние като не плащаме сега на тази фирма, ние я съсипваме, но всъщност като отиваш да откриваш, къде му е Акт 16 и къде му е платежното за това, че го е приключил?
И то, хайде разбирам да са 200 хиляди, да са два милиона, а това са 25 милиона лева. Това е една трета от бюджета на Министерството на културата, а годишният бюджет на Министерството на физическото възпитание и спорта е 35 милиона. Ние говорим почти колкото е годишният бюджет на спорта да им дадем. Това не са малко пари", заявява премиерът пред министрите.
"Ние за 10 милиона правим национален музей, а да им дадем 25 милиона лева, за да копаят водно огледало", налива масло в огъня културният министър Вежди Рашидов.
Финансовият министър Симеон Дянков подкрепя идеята за актуализацията на бюджета.
"Иначе няма откъде да ги извадим", добавя вицепремиерът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност