Пропускане към основното съдържание

"Бойкометър": Премиерът обеща повече, изпълни по-малко

Премиерът Бойко Борисов за една година има повече неизпълнени, отколкото изпълнени обещания. Това отчитат инициаторите на проекта "Бойкометър", който следи и изказванията на министри, становища на партии, както и дадената дума на кандидатите за президент и за кметове в кампанията за изборите наесен. Проектът е към сайта politikat.net, на който се наблюдава и кампанията за изборите наесен.

Близо 400 са записаните обещания на политици от началото на проекта през септември миналата година, "въпреки че в началото на мандата на правителството Борисов забрани частицата "ще", припомнят от сайта. Стотина бяха дадените от премиера обещания до края на 2010 г., като две трети от тях не бяха изпълнени. Новите данни сочат, че 16% е делът на неосъществените обещания, а 7 на сто са изпълнените (виж графиката).

През януари инициаторите на сайта обявиха нов проект - "Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие". Те са задали въпроси към всички министерства кои са техните 10 най-важни ангажимента за 2011 г. Тогава бяха отговорили само от три министерства - земеделското, на регионалното развитие и на културата.

От екипа на Росен Плевнелиев посочили на първите четири места строежа на магистралите "Люлин", "Струма", "Хемус" и "Марица".

За земеделското министерство приоритетни били цялостно преструктуриране на управлението на горите, по-ефективният контрол върху качеството и безопасността на храните и земеделските продукти, "реформа в областта на селскостопанската наука и в сектор "Хидромелиорации".

От кабинета на Вежди Рашидов лансирали идеи за нова промяна в Закона за културното наследство и подготовка на закон за сценичните изкуства.

Днес ще бъдат представени отговорите на министерствата на въпроси за политиките им във важни сфери и какви действия ще бъдат предприети по тях.
Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.