Пропускане към основното съдържание

Търговците нарушители ще свързват предсрочно касовите си апарати с НАП

Фирмите, за които бъде установено при проверки, че извършват нарушения при работата си с касови апарати, ще трябва предсрочно да ги свързват с Националната агенция за приходите.

Новото изискване, за което беше съобщено в края на юли, вече е факт, след като в петък бе обнародвана в Държавен вестник променената наредба за отчитане на продажби в търговски обекти чрез фискални устройства.

Според текстовете в нея фирмите, за които се установи, че не издават фискален бон, нарушават реда за въвеждане или извеждане от експлоатация на касовите апарати или не спазват реда за отчитане на оборотите, ще трябва да се свържат електронно с данъчните в десетдневен срок от съставянето на акта.

Крайният срок, в който всички касови апарати трябва да бъдат свързани към информационната система на данъчните служби, е 31 март 2012 г. Това правило не важи за аптеките, които трябва да осъществят връзката до края на август, както и за търговците на зърно, регистрирани по ДДС, чийто краен срок е ноември.

От агенцията за приходите съобщиха преди месец, че е необходимо към тяхната система да се свързват по 330 касови апарата на час, за да бъде спазен крайният срок следващата година.
Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност