Пропускане към основното съдържание

Конкурент поръчал стрелбата срещу бизнесмена на Хаинбоаз

Регионалният шеф на “Булсатком” във Велико Търново Атанас Атанасов е бил прострелян и ограбен по поръчка на свой колега, конкурент в бизнеса, пише “Труд”.
Габровецът Иван Райков е бил задържан и освободен с най-леката мярка за неотклонение “подписка”.
Атанасов бе прострелян на 3 август край Хаинбоаз. Нападателите откриха огън с автомат по колата му и задигнаха 16 000 лева.
Според разследващите Райков поръчал атентата, защото Атанасов бил изключително напорист в работата си и постепенно завзел клиентите на габровското представителство на “Булсатком” и офисът там бил затворен. Тогава Райков решил да си отмъсти.
Наел съгражданина си Ивайло Василев-Горния и гватемалеца Хосе Луис Мартинес, за да извършат злодеянието. В злополучния ден двамата настигнали с кола и препречили пътя на Атанасов, след което открили стрелбата по него.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.