Пропускане към основното съдържание

Станишев: Само ние можем да спрем арогантните ГЕРБ

"Ние сме партията която единствено е достатъчно силна и организирана, за да спре арогантността на ГЕРБ", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в местността Жабокрек, където бяха отбелязани 67 г. от акцията на партизанския отряд на Жельо Демиревски.

Станишев призова присъстващите да подкрепят кандидатите на БСП за президент и за кметове, "за да престане да действа моделът на конфронтация, злоба и некомпетентност, на незачитане на различното мнение".

Според соцлидера живеем в две реалности – едната е на ГЕРБ, според които България е по добре от САЩ, а в другата голяма част от българите се борят за оцеляване.

"Истината е, че кризата в България се създаде и задълбочи от некомпетентното управление на Бойко Борисов", заяви Станишев.

"Ако, напускайки "Дондуков", той остави 8,2 милиарда лева фискален резерв и същото ниско ниво на държавен дълг какъвто му завещахме, няма да се занимаваме с проблемите, които той ще завещае на следващото управление. А те ще бъдат много", допълни червеният лидер.

По думите му не може да има толкова висока контрабанда, източване на ДДС и сива икономика без политическо покровителство.

"Затова отговорност носи правителството на Бойко Борисов", категоричен е Станишев.
Според него на предстоящите избори ще се реши дали българите искат случващото се през последните две години, не само да се удължи, но и да се разшири в местна власт и в президентска институция.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.