Пропускане към основното съдържание

Мустафа Хаджи "за" изучаването на религия в училище

В училищата трябва да се изучава вероучение. По този въпрос сме на абсолютно еднакво мнение с православната църква.
Това заяви във във Варна главният мюфтия Мустафа Хаджи.
По думите му децата трябва да учат религия, която се преподава под контрола на министерство на образованието.
Според него въвеждането на тази дисциплина може да допринесе много за намаляване на насилието в цялото общество.
Хаджи бе гост на тържеството по случай откриването за пръв път на районно мюфтийство във Варна. Районни мюфтийства скоро са открити в Стара Загора и Монтана, с което процесът за създаване на такива структури в страната приключва.
Главният мюфтия коментира още, че споровете с Недим Генджев продължават и е заведено поредното дело, за което се чака становището на съда, предаде БТА. 
Въпреки това обаче работата на мюфтийството вървяла нормално. Според него проблем създава само фактът, че има общини в страната, където не са регистрирани мюфтиите. Като примери той посочи Смолян, Сливен, Велико Търново.
Хаджи сподели още, че в момента в страната се строят няколко мюсюлмански духовни храма. Проектите се реализират в областите Шумен, Кърджали и Пазарджик.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност