Пропускане към основното съдържание

Делегация от Холандия ще проучи трудовия пазар и миграцията от България

Холандска парламентарна делегация пристигна в България, за да проучи опита на скорошната трудова миграция от Централна и Източна Европа, съобщи дипломатическата мисия на страната в София, цитирана от БГНЕС.

Резултатите от визитата могат да послужат за основа на дебатите между парламента и правителството по темата за достъпа на български и румънски работници до местния трудов пазар, се казва в съобщението.

Делегацията включва членове на пет политически партии, представени във Втората Камара, и ще се срещне с представители на централната и местната власт, холандски компании, които работят в България, както и с безработни, информира електронното издание.

Наскоро Амстердам реши да въведе по-строги ограничения за достъпа до трудовия си пазар. Правилата, които влязоха в сила от 1 юли, предвиждат граждани на България и Румъния, както и на страни извън Европейския съюз, да получават разрешителни за работа в Холандия само в "изключителни случаи". Брюксел веднага обяви, че ще следи сериозно прилагането на това решение, но така или иначе, то вече действа.

Страната е една от десетте държави в ЕС, които запазиха ограниченията за наемането на работници от България и Румъния за максималния срок - до 1 януари 2014 г. Те са в сила освен това в Белгия, Германия, Ирландия, Франция, Италия, Люксембург, Австрия, Великобритания и Малта.

Холандия е и един от най-големите противници на разширяването на Шенген.

През пролетта, когато решението за рестрикциите беше обявено, холандски собственици на оранжерии протестираха с аргумента, че то се взима без предварително предупреждение и ще ги засегне неблагоприятно. Тогава официалните власти изнесоха данни, според които работни визи за временна заетост в земеделието са издадени на 2734 румънци и 866 българи, което означавало, че 97% от сезонните работници са без разрешително.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност