Пропускане към основното съдържание

Хванаха стрелците от Хаинбоаз

Трима души са задържани за стрелбата срещу бизнесмена Атанас Атанасов от Велико Търново на 3 август в прохода „Хаинбоаз”. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Две от лицата са били задържани в София, а третият е арестуван в Габрово.  Единият от задържаните е гражданин на Гватемала, посочи Цветанов пред "Фокус".
Процесуално-следствените действия по случая продължават. Извършват се обиски на пет адреса. Работата по случая продължава.
Във вторник полицейски следови кучета откриха опожарен автомобил, с който се предполага, че са се придвижвали нападателите, простреляли бизнесмена.
Автомобилът "Ауди 80" със старозагорска регистрация е бил изоставен и запален в горски масив между селата Пушево и Керека, северно от Велико Търново.
Кучетата са надушили останките от колата по следи на маскираните мъже, които край великотърновското село Въглевци простреляха с автомат 46-годишния Атанасов.
Бизнесменът е собственик на магазин за сателитна техника и официален представител на "Булсатком" за региона.
От великотърновската болница съобщиха, че състоянието на пострадалия е стабилно.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.