Пропускане към основното съдържание

И след 5 години Плевнелиев ще задава приоритети

До 30 юни 2012 г. ще се стига до морето по автомагистрала „Тракия" поне до град Ямбол.
Това обеща в сутрешния блок на Дарик радио и БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

„Това ще бъде феноменално, ако успеем да го завършим към 30 юни 2012 година", каза той.
Попитан дали ще участва в предстоящите президентски избори, Плевнелиев отново нито потвърди, нито отрече своя кандидатура. „Не коментирам хипотези", отсече министърът.

На въпрос къде се вижда Росен Плевнелиев след четири-пет години в личен план, той отговори:

„Дотолкова, доколкото българите са ми гласували доверие, разбира се, и премиерът, с когото работим заедно, много интензивно, вицепремиерът, цялото правителство по тези приоритети, аз съм екипен играч. Аз съм там, където българите имат нужда от хора като мен, да разширят хоризонта, да зададат дългосрочно посоката и да работят здраво по национални приоритети".

Водещите на съвместния сутрешен блок подариха на Росен Плевнелиев водна костенурка.

Преди дни министърът заяви, че на Лот 4 от АМ "Струма" ще бъдат изградени бетонови стени и тунели за костенурки, тъй като в този район има два уникални вида костенурки – обикновена блатна и каспийска блатна.

„Не съм никакъв експерт по костенурки, по гущери, по смоци, както и не бях толкова голям експерт по темата с примерно директното полагане на асфалт и всичките слоеве отдолу.

Ще науча не само за гущерите и за костенурките, но ако трябва, всяка една билка и птичка и цветенце, които са по пътя на тази магистрала. Защото това е изключително важна европейска магистрала“, коментира с усмивка министърът.

Той подчерта, че няма лесни и бързи решения в условията на глобална криза, но трябва сами да се дърпаме напред.

„Ако само си повярваме, ако имаме дългосрочен план за действие, както направихме с магистралите, ние ще станем остров на стабилност за целия регион“, сигурен е Росен Плевнелиев.
Той призна, че администрацията не е перфектна, която не била научена да работи с ясни приоритети и ангажименти – срокове, графици.

„Ние не обещаваме 800 дни, нито че „Струма“ ще е готова в 2004, както много предишни правителства. Ние обещаваме конкретни приоритети и ги обличаме в конкретни срокове“, смята Плевнелиев.
По думите му така се печелят инвеститори с конкретни и ясни ангажименти. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.