Пропускане към основното съдържание

Не congratulations, а срам!

От БСП отново поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, този път заради провала с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

"Членството ни в Шенген минава през незабавната оставка на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов", заяви евродепутатът Илияна Йотова на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Според нея това ще бъде силен знак към европейските ни партньори в навечерието на
писането на юлския доклад за промяна на политиката в борбата с престъпността и корупцията.

Лидерът на БСП Сергей Станишев посочи, че изпълнението на техническите критерии е само половината от работата по присъединяването към Шенген, другата половина е доверието, че страната ни може да гарантира сигурността на цялото европейско пространство и борбата с организираната престъпност и корупцията. Това доверие го няма, коментира Станишев.

По думите му отговорността за провала на членството ни в Шенген носи и премиерът Бойко Борисов.

„Премиерът прати благодарствени телеграми на г-жа Меркел и г-н Саркози, за какво? За това, че Франция, Германия, Дания, Холандия категорично отказаха подкрепа за членството ни в Шенген“, възмути се Станишев.

По думите му премиерът не заслужава "congratulations", а срам. След като премиерът по думите му постоянно го потупват по рамото – къде е резултатът за хората, попита Станишев.
„При 600 милиона лева загуби за хазната от контрабанда на цигари, кой носи отговорност, къде е МВР, къде е министър Дянков и митниците и разбира се, Николай Младенов, защото той трябва да осигури подкрепа за Шенген”, посочи още лидерът на БСП. 

Той каза още, че би подкрепил всякакъв вот на недоверие, защото навсякъде имало проблеми.
"И затова не са виновни Симеон Дянков и Цветан Цветанов, а техният началник, защото той взема решенията еднолично", отсече Станишев.

"Не мога да си обясня само решението на сините, че няма да гласуват или ще се въздържат, при внасянето на нашия вот, подкрепяйки по този начин правителството", недоумява Станишев.

По повод коментара на Бойко Борисов, че не знаел за вот на недоверие към правителството, Станишев коментира:
"Борисов каза, че сме наглеци и искаме да откраднем това, което е останало. Че какво да крадем? То нищо не остана".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.