Пропускане към основното съдържание

Московски да си ходи, напъва се Сидеров

Министърът на транспорта трябва да носи оставката в джоба си, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров във връзка с трагедията на автомагистрала „Тракия“.
Според него тя е можело да не се случи, ако Министерството на транспорта си е гледало работата.
„Аз не знам кой досега е уволнен и дали са взети някакви мерки, но според нас министърът на транспорта трябва да е готов с оставката си по въпроса за това защо в България продължават да се дават лицензи на съмнителни, да не кажа криминални турски фирми, които в момента държат този вид транспорт“, заяви Сидеров и добави:

„Турски фирми в България имат монопол върху този транспорт, те поддържат неизрядни технически транспортни средства и това се знае от години”.
Той обясни, че според него става въпрос за корупция и турска икономическа инвазия у нас за сметка на родните предприемачи.
От "Атака" готвели и парламентарно питане към Ивайло Московски за вчерашната катастрофа и ще настояват той да понесе политическата отговорност.

Още по темата

Министърът от своя страна отново потвърди, че предстоят и редица законодателни промени, сред които са ограничаване на възрастта на автобусите, извършващи превози по най-натоварените маршрути и са с голяма амортизация, завишаване на техническите критерии – въвеждане на блокиращи колани, системи за стабилизиране, както и тотален контрол в регионалните автомобилни администрации.
Още следващата седмица на среща с браншовите организации започвало обсъждането на предложенията.
Той потвърди, че във връзка с вчерашния трагичен инцидент на АМ "Тракия" е уволнил ръководството на "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта и е освободил изпълнителния директор на регионалния клон на ДАИ-Бургас.

Източник dnes.bg
 , , , 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.