Пропускане към основното съдържание

"САЩ инвестирали у нас, когато управлявала БСП", "Атакисти с офшорки на шията"

Без тютюнев дим на закрито след година



"24 часа":

Министър забранява пушенето на закрито




Ще поискаме пълна забрана на пушенето в закрити места от 1 юни 2012 г., съобщи здравният министър Стефан Константинов. До тази дата заведенията над 50 кв. м могат да имат обособена зона за пушачи, а по-малките - да изберат дали вътре да се дими или не.

Започват масови проверки за пушене в лечебните заведения, каза още д-р Константинов по повод Световния ден без тютюнев дим - 31 май. Глоби ще има дори ако нарушителите са на балкона, защото той е част от сградата. Не може лекари да пушат в кабинетите си, каквито случаи имало сега, изтъкна министърът. Самият той преди време подал сигнал, когато видял, че в зоната за непушачи на ресторант се дими.

Първо ще бъде глобена болницата - от 500 до 10 000 лв., но ще има санкции и за пушещите пациенти - от 50 до 300 лв.



Инвестиции


"Труд":
САЩ инвестирали у нас, когато управлявала БСП



Най-скандалното в грамите на американските посланици е, когато Бойко Борисов заявява, че България трябва да бъде направлявана от Брюксел и Вашингтон. Това обяви соцлидерът и бивш премиер Сергей Станишев. И обвини приемника си, че се е отказал от суверенитет.

"Нагледахме се на политика на "yes men"-и (б. р. - винаги съгласни)", допълни Румен Овчаров. Той обяви, че само при управлението на тройната коалиция в България е имало американски инвестиции. И затова посланикът на САЩ Джеймс Уорлик трябвало да отиде на "Позитано" 20.

"Споделям оценката на посланик Байърли, че съм реформатор. Оценката му за ТИМ е негова", каза Станишев в отговор на "Труд" дали грамите и за него са достоверни. Соцлидерът добави, че при разговори с дипломати винаги е искал доказателства, ако посланиците твърдят, че някой е от сенчестия бизнес. И е питал как така подобен човек има имоти в представляваните от тях държави.



Рейтинг



"Новинар":

Борисов с 14 процента спад на доверието за година



6 процента спад в доверието на премиера Бойко Борисов за последните два месеца. Това показва последното проучване на електоралните нагласи на НЦИОМ. За последната година премиерът е изгубил цели 14 % от рейтинга си. Въпреки това той продължава да бъде харесван от близо 51 на сто от българите.

И докато при премиера се наблюдава отчетлив спад, то при президента Георги Първанов има покачване на доверието. Одобрението към работата му расте с цели 6 %, като рейтингът на държавния глава достига 47 на сто. Този скок според експертите се дължи на зачестилите му обиколки из страната. Позициите му по важни теми, сред които и опрощаването на дълговете на редица майки за неправомерно получени помощи, му носят бонуси, отчитат от НЦИОМ. Първанов се харесва предимно на жените, хората от малките населени места, бедните, както и от малцинствата, сочи още проучването.



Схема




"Стандарт":

Атакисти с офшорки на шията


Депутати висят с офшорки на шията. Скандалът лъсна броени дни след като групата на Волен Сидеров в парламента се разцепи.
Лидерът на "Атака" държи в зависимост депутатите си с договори за поръчителство в полза на офшорни компании на стойност 150 000 евро. Това обяви пред bTV бившият националист Валентин Николов, който вече е независим парламентарист. След това пред "Стандарт" екссъмишленикът на Сидеров уточни: "Офшорните фирми са теглили кредити за милиони евро. Имаме доказателства за това. Ясно е, че Волен Сидеров стои зад всичко."
Цял ден вчера отцепникът и лидерът на "Атака" се замеряха с обвинения за пари. С писмо до медиите лидерът Волен Сидеров запита напусналия партията Валентин Николов обещал ли е част от държавната субсидия на други формации срещу част от сумата. "Моля, задайте на г-н Николов въпроса: Към коя партия се е определил след напускането на "Атака"с подписана до Министерство на финансите декларация? В резултат на тази декларация каква точно сума очаква да бъде орязана от държавната субсидия на партия "Атака" и прехвърлена към партията, към която се е заявил и с която се е договорил да раздели сумата - така както вече направи по-рано напусналият Камен Петков?", запита Сидеров. Валентин Николов категорично отрече да е подписвал подобно писмо до финансовото министерство.



Все по-бедни



"Новинар":

Все повече обедняваме, пестим от лекарства и цигари



Българите стават все по-бедни. Това показват данните на НСИ за бюджета на домакинствата за първите три месеца на 2011 г. Доходите ни са се свили с 2,1 на сто в сравнение същия период на предходната година. Същевременно обаче разходите са скочили с около 1,4 на сто.

Средният общ доход на едно лице от домакинство е точно 868 лв. Общите разходи пък са стигнали до 775 лв. на човек. Разходите за храна и поддръжка на дома имат най-голям дял. Те представляват малко над 53 процента от всички разходи.
Парите, които хората отделят за храната и безалкохолни, са се покачили с 3 на сто и вече стигат средно 284 лв. за едно лице. На второ място в семейния бюджет се нареждат разходите за покриване на битовите сметки. Парите, които дава средно българинът за ток, вода, отопление и поддръжка на дома, вече достигат 140 лв.



Военно обучение



"Монитор":

Военното обучение - по желание




Военното обучение, което ще се въведе в последните два класа на средното образование и в университетите, ще е доброволно. Това съобщи вчера министърът на отбраната Аню Ангелов. Ден преди това стана ясно, че в проектозакона за резерва на въоръжените сили се предвижда връщане на „ военното" в учебните заведения.  Ангелов поясни, че в училищата материалът ще е по-скоро теоретичен и младежите трябва да придобият знания за задълженията на българските граждани по отбраната на страната. Тази подготовка щяла да даде възможност на МО да прецени качествата и да извърши подбор на евентуални кандидати за постъпване на военна служба, включително като стипендианти на министерството в следващата образователна степен. Второто, което смятаме да направим заедно с МВР, е да се проведе подготовка за действия в екстремни ситуации - например наводнения, защото се оказва, че при много такива случаи на бедствия гражданите не се включват активно в ликвидирането на последствията, каза Ангелов.


Камери по пътищата


"Труд":

КАТ изключва 30 от 63 камери



КАТ отново спира половината от своите камери с радари, научи "Труд". Извън строя са 30 от 50 мобилни устройства, снимащи коли с превишена скорост по пътищата. Информацията бе потвърдена от Главна дирекция "Охранителна полиция" и Българския институт по метрология (БИМ).

Пътните полицаи уточниха, че новата драма не засяга 15-те стационарни радара на фирмата "Сименс". Проблемът с тях бе от януари до март т.г., когато те не работеха, защото не бяха минали на задължителните технически тестове. Тогава от МВР направиха чудеса от героизъм, за да ги пуснат в началото на април - броени дни преди голямото пътуване по Великден.



Крадци ни следят във Фейсбук


"Стандарт":

Крадци ни дебнат във Facebook

И бандитите вече са във Facebook. Апашите изгладняха и вече не чакат летния сезон, когато хората отиват на море, за да оберат домовете им. Те дебнат и във Facebook и използват всеки удобен момент, за да нападат апартаменти, къщи и вили, алармираха от МВР. Столичните криминалисти разказват, че апашите работят на райони, като в София вилнеят 10 банди за домови кражби. Всяка от тях си има определен за набелязване на жертвите бандит, човек за проследяване и двама, които да оберат жилището в подходящия за тях момент. "Фейсбук е страхотна социална мрежа, като такава обаче тя крие големи рискове. Преди седмица заловихме крадци, отговорни за 2 взломни кражби, те обясниха, че са дебнели жертвите си в мрежата. Когато качвали хората снимки от почивката си през мобилните телефони, те разбирали, че не са вкъщи, и удряли апартаментите", обясниха полицаи от Второ РПУ в столицата. Ченгетата обаче се втрещили, когато при обиските открили и последен модел металотърсачи, с които апашите откривали за нула време скритите в дома бижута, без да преровят нито един гардероб или шкаф. "Уредът струва 400 лева, дълъг е 20 см и тежи 2 килограма, но има страхотни параметри, с такива уреди дори иманярите не разполагат", разказаха още униформените.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност