Пропускане към основното съдържание

До живот без право на замяна за Лазар Колев

Доживотен затвор без право на замяна – това е присъдата, която Лазар Колев получи за жестокото двойно убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Пазарджишкият окръжен съд каза тежката си дума „виновен“ четири месеца след старта на процеса и близо пет години и половина, след като двете момичета бяха открити мъртви в местността „Грамадите“.
Лазар Колев е признат за виновен по всички повдигнати обвинения – за изнасилванията и убийствата на двете сестри и за блудство с по-малката – Христина.
Той е осъден да плати и 400 000 лева кръвнина на родителите на сестрите, както и 80 000 лева разноски по делото.
В мотивите си съдът отчете, че доказателствата по делото безспорно сочат, че той е извършил жестокото престъпление. 
Според съдия Ивета Парпулова, отричайки да е извършил престъплението, Лазар Колев прави опит да се измъкне от тежкото наказание.
"Според мен в съдебната зала безспорно се доказа, че Лазар Колев е двойният убиец на сестрите. В обществото не трябва да има никакви съмнения, че той е извършил зверското деяние“, коментира след приключването на процеса окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.
Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

След разследване, продължило пет години, след връщания и съмнения за подмяна на доказателства, на 7 февруари 2011 г. стартира делото срещу Колев.

При пледоариите преди дни прокуратурата и адвокатът на родителите на убитите момичета поискаха най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Защитата на Лазар Колев поиска той да бъде оневинен.

Основното доказателство срещу Колев са негов ДНК материал, открит по телата на Росица и Христина, и показанията на негов съкилийник.
Решението на Окръжния съд в Пазарджик подлежи на обжалване.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.