Пропускане към основното съдържание

Сега не е време за избори, а за магистрали!

"През юли-август" ще се занимаваме с избори", заяви премиерът Бойко Борисов в Тервел и отказа повече коментар около евентуалните кандидатури на ГЕРБ при предстоящия вот 2 в 1.
От визитата стана ясно, че това е първото посещение на министър-председател в общината.
"Като няма магистрали, на никого не му се пътува. Когато изградим инфраструктурата през следващите години и до вашия край ще се пътува по-бързо, инвеститорите ще дойдат и вашите деца няма да бягат в големите градове", обърна се премиерът към гражданите и кмета на Тервел Живко Георгиев.
По-късно премиерът заяви, че в следващите от три до пет години една по една големите магистрали ще бъдат пуснати в действие.
Той допълни, че предстои откриването на магистрала "Люлин", догодина през юни ще влезе в експлоатация "Тракия", уредено е финансирането за "Хемус", "Струма" и седемте скоростни пътища.
"Популизъм е да казваш "дай", важното е да се направи така, че след две-три години в тези региони да има живот, в противен случай парите се дават, похарчват се и хората ги забравят", каза министър-председателят.
Бойко Борисов поздрави гражданите на Тервел с днешния празник на града. Той посети новоткрития храм "Свети Великомъченик Георги Победоносец".
Премиерът запали свещи за здраве и пожела новата църква да събира много вярващи и много хора да следват православната религия. Дарът от министър-председателя за новия храм е свещена утвар и  одежди за богослужене.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.