Пропускане към основното съдържание

Борисов да даде доклада за корупция в АЕЦ "Белене", зове СДС

Лидерът на СДС Мартин Димитров поиска премиерът Бойко Борисов да предостави на народните представители доклад, който Тенчо Попов като заместник-председател на Българския енергиен холдинг му е предал през 2009 г.

В този документ, по думите на Попов, са описани злоупотреби свързани с проекта "Белене" за стотици милиони левове.

Премиерът е предал доклада на прокуратурата. "И до ден-днешен ни вопъл, ни стон", коментира Димитров.

Той настоя, когато бъде насрочено обсъждането по проекта "Белене" в парламента всеки един народен представител да бъде запознат с всички факт.

"Ако това се случи, много трудно този проект ще получи подкрепата на Народното събрание, като се видят числата и като се види каква е целта на "Белене". Като се видят корупционните практики много трудно, дори тези народни представители, които дълги години стоят зад проекта, ще си позволят да гласуват в зала за него", обясни лидерът на СДС.

Партията е на мнение, че общите вътрешни избори на Синята коалиция трябва да се състоят до края на май.
Според председателя на Националния изборен щаб на СДС Борис Марков изборът на дата е отворен въпрос, който подлежи на уточняване.
От СДС посочиха, че могат да отстъпят от вече гласуваната дата 15 май и те да се проведат и на 29 май. ДСБ вече предложи датите от 12 или 19 юни.

Борис Марков обаче заяви, че колкото повече се удължава времето за вътрешни избори, толкова повече се скъсява кампанията за реалните.

В началото на следващата седмица ще бъде взето решение дали да има гласуване по Интернет по време на предварителните избори.
Желанието го има, но все още липсва техническото решение, поясни Марков.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.