Пропускане към основното съдържание

Станишев: Българите живеят два живота

Все повече в България се очертават две реалности, два свята. Едната е виртуална, в която съществуват правителството и управляващите партии. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна.
"Само преди седмица премиерът обяви, че в България се живее добре", припомни той.

"Другият свят е реалният, света на българските граждани. Вчера обявиха, че за едно 4-членно семейство са необходими 2000 лв. само за покриване на основните разходи", посочи Станишев, предаде КРОСС.

По думите на ексминистъра българите прогресивно и масово обедняват през последната година. "Това е реалност и никакви действия не се предприемат. Точно обратното. Първото увеличение на доходите в рамките на ГЕРБ ще е през юли 2013 година, в самия край на мандата. Пропускаме 2010, 2011, 2012. Това е абсолютна измама с доходите на хората", категоричен е лидерът на БСП.

"В здравеопазването цари пълен хаос, има недостиг на лекарства за онкоболните и други групи", каза още той.

Станишев попита къде е обещаната събираемост в бюджета

"Защо през 2010 г. събрахте с 2 млрд. лв. по-малко. Задавам въпроса къде е фискалният резерв, който оставихме. От 7 млрд. той се сви на 4 млрд., къде са тези пари, защото никой от българските граждани не ги е усетил", попита лидерът на БСП. Той запита управляващите и какво става с Еврозоната: „Къде е перспективата за включването ни в нея. Вместо това ни се предлага Евро+, но кога ще се състои дебатът по този въпрос в парламента?”.

"Нищо не сте свършили, затова е по-добре да си ходите", завърши Сергей Станишев.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.