Пропускане към основното съдържание

Операция "Хиените" разби група автоджамбази

Престъпна група за кражба на луксозни автомобили бе разбита през изминалата нощ при полицейска акция "Хиените", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред агенция „Фокус”.
Операцията е проведена във Велико Търново, Пловдив и Пазарджик и в района на магистрала „Тракия” при отбивката за Церово и Виноградец.
В хода на операцията, след като е отказал да се подчини на полицейско нареждане, е застрелян един от автоджамбазите, уточняват от полицията.
Късно в събота вечер полицията е тръгнала по следите на два откраднати луксозни джипа  - единият задигнат пред хотел във Велико Търново, а другият  - пред хотел в Пловдив.
Установено е, че крадените коли са укрити в лозов масив край Велинград.
При опит на полицията да задържи групата, част от крадците се качили на едната крадена кола и удряйки полицейския патрул са опитали бягство.
Полицаите стреляли във въздуха и в гумите на автомобила, но колата не спряла и закачила един полицай, който е леко ранен в крака.
Автомобилът продължил още близо километър, преди в крайна сметка да пропадне в дере.  При огледа, който е извършен от полицаите, е открито простреляно  лице, което малко по-късно е починало. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.