Пропускане към основното съдържание

Протестът на БСП: Честитки за татко Станишев и еднопосочен билет за управляващите

Раждането на дъщерята Дария на лидера на БСП Сергей Станишев, "Разграбвай, Бойко, разграбвай..." по мелодия на "Градил Илия килия", призиви премиерът Бойко Борисов да засади градинка с картофи и портрет на бившия диктатор Тодор Живков с носталгичния лозунг "22 години без Тошо - от ден на ден става по-лошо". Това доминираше в днешния първомайски протест, организиран от БСП в София под мотото "Ден на труда! Ден на гнева!".

Докато разясняваше значението на 1-ви май за всеки трудов човек, за правото му на работа, достойно заплащане и социална защита от държавата, Станишев развълнувано обяви от трибуната на пл. "Александър Батенберг", че в личен план днешният ден е много важен, защото сутринта се родила дъщеря му Дария. "Тя избра да се случи така. Искам тя да има бъдеще в България", каза почти през сълзи Станишев и се върна назад в спомените си за баща си Димитър.

"Честито" - отвърнаха събралите се активисти на БСП. "Колкото повече деца, толкова по-добре и за България", радваха се възрастни социалистки. Една от тях му подари дървено червено яйце с пожелание за здраве и късмет, други го обсипваха с цветя.

Според организаторите над 15 хиляди членове и симпатизанти на левицата се включиха в протеста, за да поискат оставката на правителството ан ГЕРБ. Охраняващите полицаи не се ангажираха с конкретен брой, казаха само, че не са били по-малко от 7000-8000 души.

Очакванията на партийното ръководство бяха този път да съберат поне 18 хиляди души, но днес в столицата се събраха по-малко хора, отколкото на протеста на 26 март, когато от "Позитано" 20 отчетоха 16 хиляди участници. По-малкия брой на протестиращите днес беше оправдан с това, че из страната местните структури също отбелязват 1 май.

Освен представители на столичната организация на БСП, в протеста се включиха и активисти от Благоевград, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Троян, Ловеч, Плевен, Русе, Видин, превозени с около 50-ина автобуси и лични автомобили. От БСП твърдят, че транспортът на протестиращите е за сметка на местните структури от перото "членски внос". 

Пред протестиращите лидерът на БСП Сергей Станишев говори главно за "некомпетентното и вредно управление на ГЕРБ", което води България в задънена улица, закани се протестите да продължат, защото "ГЕРБ не разбират от дума, а само от сила" и призова активистите да не допуснат ГЕРБ да спечелят предстоящите наесен избори, защото щяло да е пагубно за страната. За неясните все още претенденти на БСП за президент и кметове, Станишев призова само да се търсят "най-силните кандидатури, с ясни социални и леви платформи".

Пред протестиращото множество гнева си от управлението на ГЕРБ изрази и железничарят от София Йордан Василев. "Влакът на България стои на едно място, парата на управляващите стига само до свирката", каза той и попита протестиращите дали ще допуснат "днешните наши шейхове, в името на бензина и на магистралните комисионни, да затрият един от стълбовете на държавата като ликвидират железницата".

"Разгневете се! Те не могат да ви уволнят, защото няма кой да ви замести. Милиционерите не могат да карат влак!", насърчи още Василев. "Нека нашата сила да се превърне в тяга, която да докара влака до крайната гара "Победа", призова железничарят.

Председателят на младежкото обединение в БСП Явор Гечев със символичен еднопосочен билет призова министъра на финансите Симеон Дянков да си иде в САЩ и никога повече да не се връща. "Идете си, защото забравихте, че в България освен статистика, има и живи хора", каза Гечев и показа еднопосочен самолетен билет на името на "социалното зло Симеон Дянков".
След митинга, с лозунги "Работа, хляб, демокрация", "Да спрем безумието, наречено управление на ГЕРБ", "Не на управленското некомпетенство", "100 млн. лв. за образование, не за подслушване", "Искаме сигурност и справедливост" протестното шествие се отправи към Борисовата градина за празника на левия печат и в. "Дума". Протестиращите за кратко спряха пред сградата на Народното събрание, за да поискат отново оставка на управляващите с викове "Бойко да си ходи".

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност