Пропускане към основното съдържание

Обама: Борбата с терористите продължава, Ал Кайда ще бъде сразена

Борбата с терористите продължава, но накрая Ал Кайда ще бъде сразена. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама на среща с екипа от елитните специални части, ликвидирал Осама бин Ладен. 

Обама награди бойците за изключителна служба и постижения в във военната база Форт Кембъл, се казва в съобщение на Белия дом, цитирано от световните агенции. Вчера - на петия ден от ликвидирането на Би Ладен,  Ал Кайда потвърди смъртта му и в интернет послание се закани да отмъсти на САЩ и техните съюзници.

Правителството на Джордж Буш е подготвяло операция за ликвидиране на Бин Ладен през 2007 г., пише "Ню Йорк таймс" като цитира тогавашния държавен секретар Кондолиза Райс. Идеята е била да се бомрабдира среща на ръководители на Ал Кайда в Тора Бора. САЩ се отказали от плана, заради риска Осама да не се появи и да пострадат цивилни.

Президентът Обама днес нарече операцията за ликвидирането на Бин Ладен една от най-успешните за разузнаването и военните в американската история. Той удостои "тюлените" (военноморските специални части) и пилотите на хеликоптера, осъществили операцията, с най-високата чест, която може да получи военна част - президентска военна почетна грамота.

Обама прегърна командосите, приветства ги от името на Америка и хората по цял свят и заяви: "Добра работа".

След срещата, пред хангар, пълен с ентусиазирани войници, президентът каза, че благодарение на невероятния професионализъм, смелост и усилия на безброй хора - от разузнаването и военните - в течение на години, терористичният лидер, нанесъл поражение на страната му на 11 септември, никога вече няма да заплашва Америка отново.

Пред войниците от части, понесли тежки загуби във войната в Афганистан, Обама предупреди, че борбата с терористите продължава. Накрая обаче Ал Каида ще бъде сразена, заяви той.
.
При посещението си в базата Обама потвърди намерението си да започне изтеглянето на американските войски от Афганистан това лято. Той отбеляза, че премахването на Бин Ладен е свидетелство, че стратегията му работи.

Уолстрийт джърнъл: Властите тайно разширяват специалните части 

Администрацията на президента Барак Обама "тайно разширява редиците на издирвателно-ударните десантно-диверсионни подразделения, каквито са например специалните части от Военноморските сили на САЩ, ликвидирали Осама бин Ладен",  писа междувременно "Уолстрийт джърнъл". Според публикацията, цитирана от БТА. Според високопоставен официален източник рязкото активизиране на командосите е довело до усъвършенстване на техните навици и умения, осигурило е повече разузнавателни данни за бунтовниците в Пакистан и е "вдъхнало на президента Обама увереност", че акцията срещу лидера на Ал Кайда ще се увенчае с успех.





















Източник dnes.bg
тагове осама бен ладен, ал кайда, тероризъм

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност