Пропускане към основното съдържание

Скандализираната Мишел Бонев: Аз съм си българка!

"Не можете да ме изгоните от България! Връщам се тук, за да работя. Аз съм си българка!" - заяви Мишел Бонев. Тя отбеляза, че е мислела въобще да не идва в България след обидните за нея публикации, мислела дори да води дела. После решила да изчака как ще бъде приет филмът от зрителите, което всъщност е най-важно.

В отговор на репортерски въпрос актрисата, която от години живее в Италия, призна, че е "крала" от Серджо Леоне за филма си "Сбогом, мамо", българско-италианска копродукция.
"Сбогом, мамо" ще има официална премиера тази вечер в Синема сити, а по екраните излиза на 6 май, съобщиха разпространителите от "А+Синема".
От екипа опровергаха публикации у нас, че в Италия филмът не се гледа.
"Само срещу пет процента българско държавно участие Националният филмов център "ще обиколи света" със "Сбогом, мамо". Ще направя всичко възможно да има разпространение във Франция, Испания, Германия, САЩ", каза Мишел Бонев. Тя е вложила основно свои лични средства, както и италианските й копродуценти Лича Нунец и Джузепе Мария Корасанити, които се изявяват и като актьори. Продуценти са две компании "Романтика Ентертеймънт" - българска и италианска. Италианската телевизия РАИ не е финансирала филма - само е откупила правата за разпространение. С представянето в Италия бюджетът на продукцията е 4,3 млн. евро. 

"Страданието може да бъде надмогнато с любов - това е посланието на филма, който е изцяло автобиографичен. Разказах моята история, за да окуража младите хора, че могат да успеят въпреки всичко. Независимо от драматичната история, "Сбогом, мамо" има позитивно послание", заяви Мишел Бонев. 

За нея е най-важно е да се наруши мълчанието в обществото по проблемите в семейството, връзките между родители и деца, отношението към възрастните хора. Така много млади хора могат да бъдат спасени, смята актрисата-режисьор. Това са и темите, заради които Илка Зафирова /в ролята на медицинска сестра в старческия дом/ по собствените й думи приела да участва в продукцията. Татяна Лолова - в ролята на Мария, майката на главната героиня Яна /в изпълнение на Бонев/ - пък била спечелена от лъчезарността, оптимизма и всеотдайността в работата на Мишел Бонев. Лолова се шегува, че в Рим често се чуват реплики като: "А, Лолова! Си!". Коментарът е по повод на думите на Бонев, че нашите актриси вече са известни лица в Италия, там ги познават и ценят и това ще даде възможност за следващи успешни копродукции.Лолова щеше да има "Оскар", ако говореше на английски, коментирали още италианците по думите на Бонев. 
Сред актьорите са и Надя Конакчиева, Марта Янева - оперна певица, която живее в Германия, участвала във филма само три месеца след като родила дъщеря си, Ани Бакалова - приятелка на Мария в старческия дом, Петя Силянова, Вяра Коларова, Юлиян Вергов, Иван Петрушинов. Като "любовник 35" на Яна се появява за кратко и Ивайло Захариев, нашумял със сериала "Под прикритие". Оператор е Емил Топузов, музиката е на Кирил Дончев. БТА

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.